ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

30. maj 2005 13:42

Darchy, daj no. Kako si pa daleč z dieto? Vsi govorimo, da po prvem vodnem dnevu nekaj časa teža stoji. Meni se je zgodilo, da se mi je voda kar ustavila. Pa ne da je nisem mogla piti, ampak, da se mi je kar nabirala. Mogoče se to dogaja tudi s teboj. Samo ne obupaj. Zdajle imaš krizo, pa bo minila. Če sedaj nehaš, ti bo sigurno kmalu žal. Govorim iz lastnih izkušenj. Pa punca, poletje prihaja, pa lepe oblekice na naših lepih teleščkih, pa nove kopalke, pa človek se fino počuti, ............. Gobica

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

30. maj 2005 14:28

Drage dame, ker tako pridno pišete ugotavljam, da bom morala tudi med vikendom, če bom doma, vsaj malo poškilit, da ne bom potem v ponedeljek rabila toliko časa, da preberem vse, kar ste napisale. Super, da ste se še nekatere uspele zmenit. Zanima me, če bi katera, ki je doma iz ljubljane in okolice, ali pa če bi se kateri ljubilo prit naslednji ali pa še naslednji vikend, da se še mi malo spoznamo...da ne bodo že dopusti vmes padli?? Marjanca super za novico, da lahko počneš vse, kar si želiš, pa da ne bo treba na opreracijo. Obema slavljenkama pa seveda vse najboljše, pa veliko lepega želim, slabo pa itak pride samo, samo če ga ni preveč tako samo povdari tisto lepo.... Rožica, seveda ni skrivnost, kam smo šli. Bila sva na malem lošinju v kempu, ki se imenuje čikat, kemp stane 346 kun (mislim da je toliko...mogoče malo več, ampak več kot 360 ni) za 4 nočitve, je pa tako lepo, ker cveti žajbelj, pa ni še toliko ljudi. Trajekt Brestova- Porozina pa za en avto in dve osebi stane 97 kun...upam, da nisem prepozna!! Kar se pa tiče tega, da bi se človek moral kar naprej nečesa držat se pa meni zdi takole....sigurno je res, da ti to preseda vsake toliko, vendar jaz mislim, da vsake toliko lahko malo kiksneš, če se večinoma držiš. Je pa dosti več vreden občutek, da si karakter in da se dobro počutiš v svoji koži, kakor občutek, da si lahko dovoliš pojesti celo čokolado. Eni so suhceni, pa jim ni treba nič razmišljat, pa se dobro počutijo, eni pa moramo stalno vsaj malo razmišljat o tem...Verjetno pa je vsak boljše volje, tudi če ne dosega nevemkako velikih minus kil...ker dosti prinese že občutek, da nisi cel napihnjen...uf malo dušeslovja... Zdaj pa še eno neumesno, midva pa imava nov hladilnik in sem tako vesela, ker bo zdaj naša zelenjavica in sadje lepo na hladnem, stari je namreč že bolj tako delal...pa še tak lep nov je ....juhuhu. Nič lepo se imejte, upam da se javim kaj prej!! Sarica

nens  

član od: 30.5.2005

sporočila: 10

30. maj 2005 14:33

Zdravo punce, sem začela malo prebirati komentarje na temo te diete in moram reči, da je še mene prijelo da se je lotim (ker je res skrajni čas...). Vendar pa me zanima par stvari in bi bila zelo hvaležna, če bi mi malo pomagale (verjetno je bilo na vsako moje vprašanje že velikokrat odgovorjeno, vendar bi potrebovala pol leta da se prebijem skozi tooooliko strani...mislim, res ste pridne...bravo!!!). Torej: 1. ali malica spada v to dieto ali ne? Nekje se neko sadje omenja...kako je s tem in ob kateri uri se poje, če sploh se? 2. kaj pa alkohol...saj veste...študentski žuri in praznovanja...ali se ne sme čisto nič, ali občasno ter kaj in koliko? 3. koliko jedilne čokolade se lahko poje potem, če mi katera zna povedati v gramih (nekje je rebro, nekje dve , pa še različne so)? 4. ali je potrebno jesti iste jedi za večerjo kot sem jih za kosilo? 5. kaj pa kruh pri npr. beljakovinskem dnevu..ne zdi se mi logično (se ga pa ne bom branila :) ) 6. kaj pa, če se pregrešim...v prihodnosti me čakajo razna praznovanja in pikniki...kaj se zgodi, ali potem ne pride do spremembe v metabolizmu? 7. kako rešujete težavo (berite volčjo lakoto), če do npr. 16 ure pojeste samo sadje ker ste v službi? Verjetno se bo še kaj našlo... Že vnaprej hvala za vaše odgovore! lp, Nens p.s.: Čestitke vsem, ki ste si spremenile življenje! Res občudovanja vredno! nens

marja44  

član od: 20.1.2005

sporočila: 57

30. maj 2005 15:04

Veliko novega samo v enem dnevu, ko me ni bilo doma, tako da za nazaj ne morem niti odgovarjati. kar se pa tiče nadaljevanja diete pa ni za obupat dekleta. Včeraj me ni bilo doma, sem se potepala. Vmes je padlo kosilo, kot OH dan in sladoled, zvečer pa še ena žemlja. Danes zjutraj me je skoraj kap, ko sem videla da sem pridobila 1 kg. Največja ironija pa je, da do sedaj nisem izgubila še niti ene deke pa bo že kmalu mesec za mano. Res je, kot pravite nekatere, ko poskušaš novi krog, gre zelo težko. Telo se upira vendar ne razmišljam, da bi prenehala. Tudi jaz se ne potim, vedno mi je bolj hladno, kot drugim, spijem 3 litre vode pa grem zelo malo na Wc, ponoči nič. Verjetno je težava v odvajanju vode iz telesa. Sedaj, ko je tako vroče mi je ravno prav, seveda če sem pa dolgo na soncu pa tudi začne liti iz mene. Smo različni. Sibila, prvi korak tvoje odločitve je že to, da si se javila na forum. Le začni in se javljaj, ti bomo stali ob strani. Darchy saj bi jaz tudi nehala vendar še vseeno upam, da nastopijo boljši časi in da bo ta trud enkrat poplačan s prevelikimi hlačami. Tabina in jesen, ko vaju berem se mi zdi ,da imamo kar podobne zadeve glede potenja in kg. Marjanca ti si res kolovodja tega foruma, prijetno je čitati tvoje vrstice. Kokos in ostale, hvala za dobrodošlico ta novim manekenkam. Kje ste pa ostale: Tejčica, Becky,Lisa ... pa fantje, smo jih izgubile. lep sonček še naprej Čavči marja44

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. maj 2005 15:36

Hojla! Takšnega praznovanja,kot sem ga imela včeraj pa najbrž nima vsaka. Cel dan smo grabli seno,vmes pa uspeli pojest še torto in nazdravit.Pa še tak lep sadni šopek sem dobila! Pa naj,najlepša hvala za vse lepe želje!!!!!1 Punce,ne se sekirat,če ckile ne grejo dol,men ni od prvega vodnega dne padla še niti deka,pa se približuje že drugi vodni dan.Pa,kaj potem,važno mi je,da se odlično počutim. Tudi jaz se ne potim preveč in se ob takšni vročini ali fizičnem naporu le rahlo orosim. Nens,kar pogumno se loti diete,ne se bat. Jaz vedno jem poleg zajtrka še malico,vendar samo en sadež.Če bi samo zajtrkovala,bi potem bila do kosila preveč lačna in bi hitro spravla v sebe preveč hrane. Alkohol je prepovedan,če pa ne gre drugače,se na žurkah bolj delaj da piješ.Saj se lahko imaš dobr tud brez alkota,al pa z nekaj požirki.Tako,da ti kakšen požirek banditosa za dobro voljo ne bo škodil.drugače pa alkohol zavira presnovo. Na B in Š dan se za večerjo je ista hrana,kot za kosilo,lahko si jo pa pripraviš na drugačen način. Posebno na B dan je važno,da če jes recimo za kosilo meso,ga ješ tudi za večerjo,ča ješ za kosilo mlečne jedi,jih seveda tudi za večerjo.Meso,mlečne jedi in jajca jemo ločeno(jih ne mešamo med seboj). Če želiš shujšati več,se kruhu odpovej,če pa želiš shujšati manj,si ga lahko privoščiš.Ni nujno potreben,zato si ga lahko privoščiš tudi občasno,da potešiš lušte. Jaz si kupim stogramsko jedilno čokolado,jo razdelim na tri dele in jo imam za tri OH dneve. Če se pregrešiš,nadaljuj normalno naprej z dnevom,ki je na vrsti.Če recimo na Š dan ješ meso,naslednji dan nadaljuješ z OH dnevom.Zaradi občasnih pregreh ne bo nič narobe.Saj smo le ljudje in grešiti je človeško!Seveda pa te pregrehe naj ne postanejo navada. Hm,na zadnje vprašanje ti pa težko odgovorim,kajti to je odvisno od volje pozameznika.Najbolje je pač imeti pri roki kaj sadja in veliko vode,pa se kar pregura.Je pa tudi res,da se sčasoma telo navadi na nov način prehranjevanja in potem je tudi volčje lakote manj. No,zdaj pa kar pogumno v boj s kilogrami skupaj z nami,Nens in Sibila! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

30. maj 2005 16:35

Evo mene! Danes zjutraj, ko sem stopila na vago, je le-ta pokazala 59,1 kg - jupija! Se tasca je opazila koliko sem shujsala. Nens: glede alkohola ti lahko povem iz lastne izkusnje - ne ga tankat vsak dan - tudi malo ne, ce pa vsake toliko casa malo skrnes s puta - pa ni taka drama - je pa seveda bolje, da se mu izognes. Jaz sem ga do sedaj (41.dan) res pila sestkrat - vmes sem en cel vikend rojstni dan praznovala, ampak sem ga ves cas redcila z vodo. Malice pri meni ni -je pa steklenica vode pri roki - ves cas. Ko se mi zacen cufat zaradi hrane, najprej poskusim z vodo in jo popijem tudi pol litra na eks. Meni to pomaga in na lahkoto pozabim. Kruh je tudi meni se vedno uganka, ampak sedaj ga jem na B dan ce imam npr. grsko solato, pa ga potem na S dan ne jem; ce imam pa na B dan meso, sem brez kruha, si ga pa privosim na S dan poleg rizote. Pa ugotovila sem, da mi na S dan krompir samo skodo dela. In vedno mi teza po B in S dnevu malo zraste, glede na tezo po sadnem dnevu, na OH dan pa potem pade. Se beremo, Busy Bee

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

30. maj 2005 17:12

Zdravo. Končno imam nekaj minut časa, da "prečekiram" kaj ste napisale. Izpit (eden najtežjih, če ne kar najtežji) se mi hitro približuje, tako da večino dneva presedim za knjigami Pa še takšno poletno vreme je, da me kar vleče ven...res se nekaj časa učim tudi na soncu, preveč pa ne upam, da me ne bo preveč sonce opeklo. Darchy, da ne slišim več tega. Malo premisli vse skupaj, da ugotoviš kaj si delala narobe. Druga možnost pa je, da narediš tako kot jaz in se odločiš in začneš nekaj drugega. Meni je že šlo malo na živce (po 6ih mesecih) da danes ne smeš tega jutri tega....saj veš. In sedaj ko sem na Montiju-ločujem ampak jem kar se mi takrat "zlušta". Ravno sem imela malico-skuto z gozdnimi sadeži-kako je bilo dobro.... Nens, dobrodošla med nami. Dobila si že odgovore. jaz bi dodala še samo glede zadnjega vprašanja. Sicer ne vem kje delaš, ampak če imaš možnost, si lahko kosilo pripraviš doma in ga potem poješ za kosilo v službi. Za vsak dan se najde kaj: B lahko imaš sendvič s sirom; lahko poli-če se pa odločiš. da se kruhu odpoveš pa si lahko pripraviš kakšno solato ter dodaš sir/pili/jajčko....Š: solata iz riža, krompirjeva solata, solata iz koruze, fižola, paradižnika.....OH pa si lahko privoščiš kakšne slane krekerje, lahko naročiš pico brez sira, testeninska solata.... V glavnem za vsak problem se najde rešitev. Rožica, a si na dopustu? No upam, da uživaš, kjerkoli že si. Lp, maychi

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

30. maj 2005 19:01

Aha, za tiste, ko me še ne poznate - jaz sem z dieto zakljucila. Sedaj se prehranjujem normalno, torej ne ločujem, pa gredo kile pocasi nazaj gor. Laufam, rolam, se sprehajam, ta vikend sem upala, da bom prisla spet na stanje po dieti (torej 60 kil), sva laufala , rolala, dosti vode, tekočine, sadja, pa ne gre in ne gre dol. Najbolj sem "zasrala" dopustniški teden - sicer sem cel teden pila samo vodo in jedla zelenjavne jedi (nič mesa, testenin skoraj nič), ampak tunizijske sladice so noro dobre, pa tudi ob vsakem zajtrku je bil francoski rogljicek, kile gor kot nore, zdaj pa ne gre vec nazaj! (pa itak sem samo 4 kile v treh mesecih shujšala!) Sarica, čestitam za nov hladilnik- jaz bi ga tudi imela, pa bi ga nafilala z bučkami in nektarinami Marjetka Cvetka - ČESTITAM! glede znojenja- tudi jaz se znojim nadpovprečno, pa čeprav sem sicer zelo zmržnjen človek? Maychi, zgleda, da bo treba res zavihat rokave in naštudirat Montignaca... čeprav sem sedaj v fazi, da najraje nikoli več ne bi hujšala- ampak to pomeni, da bom zmeraj ostala nezadovoljna! Punce, hvala za vzpodbudne besede, Darchy

nens  

član od: 30.5.2005

sporočila: 10

30. maj 2005 19:03

Ola! Hvala za dobrodošlico in vaše odgovore...ne morem verjet kakšen zagon ste mi dale!!! Tko da punce...JUTRI ZAČNEM! In ne morem verjet da bom to napisala, ampak prvič v življenju se veselim diete. Zaradi vas in vašega foruma seveda. Seveda imam spet vprašanje: kaj pa kava z mlekom (sladka seveda)??? Namen jo imam sladkati z natrenom, samo da bi se odpovedala mleku...pomoje jo potem rajš ne pijem! Kako ste kaj ve pa kava? Kakšni triki, ali jo kar normalno pijete? Pa celulit...mislim halooo...kolk ga je, pa voda mi čisto nič ne pomaga, tudi to, da sem nahala kadit ne, pa še gibam se precej...Kakšen nasvet ali pozitivna izkušnja? Ali ga ta dieta kaj odpravi? Z vodo pa pri meni ne bo težav, ker jo že zdaj spijem kakih 5 litrov na dan. Prav zasvojena sem z njo, čeprav je par let nazaj nisem vase spravila niti požirek (ker mi je bila prav bljak). Mogoče nasvet za tiste, ki imate težave s pitjem vode (vsaj pri meni je delovalo): 1. prva stvar ko zjutraj vstanete naj bo da se prisilite popiti pol litra vode - lažje je če ni mrzla 2. Pijte jo iz plastenke 0.5l...mejte jo ob sebi in jo pijte, dokler ni prazna, pa še kontrolirate, koliko ste jo popile 3. Lažje je zeksat pol litra mlačne kot mrzle vode - v velikih šlukih seveda (na začetku je mal čudn pit mlačno vodo, ampak potem pa postane zakon) 4. zadajte si količino..npr v službi do 4. ure bom spila 2 litra, in potem si razdelite časovno, se pravi vsaki dve uri pol litra Ko se začnete malo kontrolirati in piti več vode, telo kar naenkrat prav prosi zanjo...tako da je sploh ni problem piti...pravzaprav je to nekaj najboljšega. Na koncu se pa človek začne jeziti na tiste natakarje, ki ti jo prinesejo po 1.5 dcl zraven kave (ker takšna količina je samo za skomine delat!) Tako da pogumno flaške v roke...kakšen mesec pa boste zasvojenke! Zdaj bom pa raje nehala, da me ne boste imele že prvi dan čez glavo! Prijetno izkoristite večer in predvsem uživajte v večerji!!! lp, nens

Sibila  

član od: 8.7.2004

sporočila: 62

30. maj 2005 19:47

Hy, hvala za dobrodošlico. Kmalu bo prvi dan za mano in v tej vročini človek sploh nima takšnega apetita, tako da kar gre. Darchy, nikar se ne vrni na stare prehranjevalne navade. Tudi jaz sem naredila tako in pridobila po zaključku 3MD kar nekaj kg nazaj. Takoj štopaj!!! Jaz sem spustila predaleč. Nens, priporočljivo je popiti veliko vode, vendar prebrala sem, da ne smeš naenkrat popiti več kot 3 dcl vode, ker je več za želodec preveč. No, ampak če že toliko časa piješ toliko vode in se tvoje telo ne pritožuje potem je to prav gotovo v redu. Marjetka cvetka, vidim da si res ti duša tega foruma, saj si polna nasvetov in vzpodbudnih besed in vse se obračajo nate. Ja, da ne pozabim tudi od mene iskrene čestitke. Tudi jaz sem majska in sem ravno pred nekaj dnevi praznovala. Sedaj pa dovolj in grem na kozarec vode. Lepo se imejte. Sibila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti