23. mar 2005 9:31
Dobro jutro vsem :o)
Torej, naj se najprej še sama vpišem v klub "tavelikih" in sicer sem velika 178cm. Ker sem imela ob začetku diete (po občutku) odločno preveč kil, si nisem upala stopiti na vago. Odločila sem se, da se bom skorajžila do poletja. Je pa kar 20 let od tega kar sem imela nazadnje okoli 70 kil. V mladosti sem nihala med 68 in 70 in nikdar nisem bila pretirano suha, debela pa tudi ne. Super zadovoljna bi bila, če bi imela 75 kil, saj so glede na mojo starosti (42) in konstrukciji (zelo močne kosti, velikost), realna pričakovanja in želje tam nekje. Trenutno se počutim odlično. Zgubila sem veliko, toliko, da so mi vse obleke preširoke in to mi daje občutek zmagoslavja in zadovoljstva. Prav rada bi se pogovarjala o 60 kilah in manj in o konfekcijski številki 36, 38, vendar je to popolnoma nesmiselno. Vesela sem, če dobim dovolj dolge hlače, saj je očitno, da bi morale imeti debele ženske tudi kratke noge. To mi dokazujejo izkušnje, saj imam vedno probleme ravno pri nakupu hlač. Tiste majhne številke pa imajo normalno dolge hlačnice. Kdo bi razumel modno industrijo?!
Vidim, da spet pišete o Montignacu. Sama o tej metodi lahko pišem le pohvalno. Verjetno ravno zato, ker obožujem meso in vse ostale beljakovine. Zelo rada kombiniram meso z zelenjavo in solatami in to me najbolj nasiti in tudi potolaži. Pri prvi stopnji so omenjene stvari res prepovedane, kasneje pa sem jih sama uživala v pravilnih kombinacijah in sem si velikokrat recimo privoščila regrat ali pa solato s krompirjem. Izredno pa sem recimo uživala v temnih testeninah s sirovo polivko in tudi to mi v času 3MD močno manjka. Je pa tako, če mene kdo vpraša: 3MD je enkraten način za hujšanje in tudi to lahko samo pohvalim. Meni pa pač manjkajo beljakovine. Ljudje smo tako različni in vsakemu odgovarja nekaj drugega. Nekateri se prenažiramo, nekateri so zmerni že celo življenje. Eni ciljajo na težo, ki se začenja s 50, druge tisto okoli 60, nekateri pa so zadovoljni že s 70, 80 ali 90 kilogrami. Vsi pa imamo iste želje, zgubiti odvečne kile, izboljšati počutje in samozavest. In ravno pomlad je tisti čas, ki je idealen za takšne podvige. Zato vsem starim in novodošlim hujšaricam polagam na srce, zdržimo še malo! Čeprav se včasih naša mnenja razlikujejo pa je ravno to tisto, kar nam pomaga naprej. Včasih je treba na stvar pogledati z drugega zornega kota in zgleda čisto drugače kot če jo gledamo samo s svojega. Včasih (in nekomu) pomaga ostra beseda, spet drugič (drugemu) ogromno pomeni razumevanje in blago prigovarjanje ...
Malo sem vam zagnojila in ne zamerite mi. Glede na enotedensko abstinenco, me je popadla prava nostalgičnost in, če bi bile tukaj bi vas zagotovo objemala. Tako, da ste jo še poceni odnesle punce :o).
Velike in majhne, dobrovoljne in sitne, lačne in site, sladkosnede in mesne, vse sem vas pogrešala!
Pa lep dan
Marina
P.S. Ob koncu tedna se bom tudi sama podala na pašo in nam nabrala celo goro regrata. Komaj čakam!
Marina5