ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

francka  

član od: 12.12.2004

sporočila: 41

22. mar 2005 18:39

Pozdravček, drage moje. Kolk vas je! Ne vem kako bo kaj to šlo, če boste vse suhe. Slovenija je majhna, Slovencev je malo, če bomo pa še suhi, nas pa ne bo nikjer za najdet!! Marjanca45: kako lepo mi je, ko preberem, da me pogrešaš. Misliš, da bo trebušček bolje stal, če raztegneš smejalne mišice? Ko bi le!! Jaz se rada smejem, trebuh mi pa vibrira, še dolgo potem. Še dolgo potem..... se sliši kot pravlica. JA! Nekoč, nekje, za sedmimi gorami, sedmimi................................. je živel moj trebušček. Ta trebušček je lepo, brezskrbno živel v varnem okolju, dokler zlobna lastnica ni odkrila 3 mesečno dieto. VENDAR otroci, brez skrbi! Tudi trije meseci mu niso prišli čisto do živega. NE! To je pravljica v nadaljevanjih. Drugi del - (pričakujem tragi-komedijo in dramo) se prične v aprilu! Ne zamudite! Marjanca45, kje pa pravzaprav si ti? Meni gre podietno prav O.K. Malo so kg padli, sedaj pa mi niha 0,5 kg plus ali minus. naj povem vsem, ki se bojite končati dieto, da ne gredo kg tako hitro nazaj. Potrebni so meseci in ne tedni. Jaz grešim že tako daleč, da čedalje več zajtrkov ne jem sadja. Pravzaprav zadnja 2 tedna sploh ne. Pa ni krize. Opazile boste, da se tehtnica ne premakne, ko pa grešiš (in to ne samo majčkeno) gredo pa kg dol. Noro! Vem! Pa nisem edina, ki se ji to dogaja. Je pa res, da ne smeš nadaljevat grešno. Po pameti. Vsaka se bo naučila delati s svojim telesom. Imejte se!! Pa velika jajca vam želim. francka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. mar 2005 18:54

Francka, prosim da se javiš večkrat in nas nasmejiš. Ob branju tvojih sporočil je nemogoče ostati resen. Upam da bom tudi jaz po končani dieti imela tak uspeh. tejčica

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

22. mar 2005 19:05

Francka, super si - pri tebi vse izgleda enostavno! Jaz se grozno bojim, kaj bo POTEM (- ne bi rada 2x menjala garderobe - ha-ha!). Ampak, če ti praviš, da bo vse v redu, potem bom pa kar verjela! Lisa

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

22. mar 2005 20:28

Pozdravljeni! Včeraj sem ob rednem tedenskem tehtanju in poročanju o izgubljeni teži pozabil dodati še podatke o obsegu trebuha, ki ga merim na 14 dni. Torej, ta teden - 2 cm, skupaj po 10. tednih - 15 cm. Pa še zanimivost, številko hlač sem zmanjšal iz št. 54 na št. 48! P.S.: Danes je bil odličen škrobni (fižolov) dan! Jutri bo pa pokalo!!! Robi

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. mar 2005 21:17

Hojla! Bobby,sej za veliko noč se poka,tako da le brez skrbi,kar privošči si!! Francka,torej vojna napoved tvojmu trebuščku!Se mu pišejo slabi cajti,božček.Sej nekaj podobnega tud jaz skrivam pod širokimi bluzami,nako tresajočo-vibrajočo zadevo,ki mu pravimo trebušček.Uh,kako je zategu! Petrusha,a zelenjava ti ni pogodu!Ti povem,da jaz včasih videt nisem mogla zelenjave,mogoče solato pa kakšen paradižnik.Zdej pa zelenjavo obužujem.Ko sem se nekega dne odločila,da bom shujšala,se mi je zdelo,da bo treba jest veliko zelenjave.Kriza!!!!!!Sej je vendar videt nisem mogla.A želja,da bi shujšala je bila tako velika,da sem kar poskusila jest zelenjavo.Skuhala sem si zelenjavno juho in kar začela jest.Kar na bruhanje mi je šlo,komaj nekaj žlic sem spravila vase.A trma je bila večja in naslednji dan sem spet probala,pa spet in spet in kar naenkrat mi je zelenjava postala všeč.Moja mama še zdaj večkrat reče,da ne more verjet,da pojem toliko zelenjave. Tako je to,če je želja dovolj velika,pa zraven malo trme,se da vse doseči. Zato vam polagam na srce:če si resnično želite shujšati,boste to dosegle,če pa ta želja ni dovolj velika,potlej kar danes koončajte z dieto.Silit se z nečim,kar si ne želite,ni najbolj zdravo. Jaz držim pesti za vas,ker vrjamem,da imate dovolj veliko željo,da bi bile lepe in privlačne. Mejte se lepo in vztrajajte na svoji poti,kajti uspelo vam bo! Marjetka cvetka

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

22. mar 2005 21:19

Jurti imam Š dan pa mi svetujte rada bi naredila musako s stročjim fižolom in krompirjem pa me zanima s čim jo naj malo zabelim da ne bo preveć pusto. Narediti sem jo mislila takole spodnja plast narezan krompir nato fižol in spet krompir potem pa bi to dala v pečico.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

22. mar 2005 21:31

Petrusha! Moje izkušnje z dojenjem segajo sicer že desetletja nazaj, ampak tudi jaz ne verjamem, da takrat shujšaš. Nekaj takšnega sem tudi prebrala ravno pred nekaj dnevi, ne spomnim se več kje. Verjetno ni vsak človek enak. Nadušenje nad zdravo prehrano oz. več zelenjave je prišlo z leti, solate včasih sploh nisem marala, vsaj zelene ne, sedaj sem se počasi navadila. Tejčica, tudi jaz kombiniram 3MD in Montignaca, trudim se vsaj. Lahko noč vsem! riba-ribica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

22. mar 2005 21:57

Živio! Sem na eni prejšnjih stran prebrala o kruhu v tej naši dieti. Jaz ga jem (polnozrnato štručko) na B in Š dan, na OH pa včasih zvečer kar z marmelado ali medom. Se mi zdi, da se tako vsaj do sitega najem. Mi prav paše k mesu ali kakšnim Š enolončnicam. H krugu ali rižu seveda ne. Zdaj pa vidim, da bom morala to mojo "razvado" spremeniti. Bom probala. Če so mi že vsa druga odrekanja uspela, mi bo upam tudi to. Še katera s podobnimi razvadami, oz. navadami? Aknirad-bombica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. mar 2005 22:04

Zdravo, rožice ! Končno mi je ratalo spraviti se k pisanju. Pa ne, da ne bi imela časa. Enostavno še nisem tista ta prava, pa vam nočem težiti. Kar milo se mi stori, ko berem, kakšne pozitivke ste. Meni pa še kar naprej vse bolj ali manj "dol visi" ( pa ne samo moji joški, ki jih tako kmalu ne bo več). Enostavno ne vem, kaj mi je. Mislim, da bo, ko bom vedela, kaj bodo v Valdoltri naredili z mano, boljše. tako pa me ubijajo bolečine in negotovost, kdaj jih bo konec, če jih sploh bo. Vas nekaj dni tudi brati nisem mogla, tako sem bila na dnu. Saj počasi bo. In kako mi je danes postalo toplo pri srcu, ko ste se Encijan, Tejčica in Francka spomnile name, me pogrešale. Ja, v solze ste me spravile ! Petrusha, ti si še zlata, kar se tiče zelenjave, ki jo ješ. Moj sin je le krompir, špinačo in korenček, potem pa je že konec. Za znoret. Sadja pa tudi tako zelo malo, da me je groza. Pa je pri 16-ih letih visok 193 cm ! Jaz po obožujem skoraj vse, še posebej vse vrste solat. Se mi zdi kar en poraz v življenju, da mi ni uspelo navaditi ga jesti te stvari. Ampak od nekdaj je šlo več ven kot notri in sedaj sem obupala. Tudi jaz se pridružujem tistim, ki so nekoč tehtali veliko več. Po eni hudi tragediji v mojem življenju sem padla v močno depresijo in rešitev ali pa tolažbo sem iskala v hrani. Posledica tega je bilo 90 kg pri 170 cm. Bila sem obupna, vendar sem s pomočjo psihiatrinje našla pravo motivacijo in v devetih mesecih shujšala za 20 kg. Ogromno sem tekla ( 3-4x teden po 10 km). Potem pa so se začele težave s kolenom, čez nekaj časa pa še hrbtenica in počasi sem v dveh letih prilezla na 85 kg. Po operaciji hrbtenice sem prišla z manj hrane na 75 kg, to dieto pa sem začela z 78,8 kg. Sedaj jih imam 66,7, končala pa bom 2.4.2005. To je moja bitka s kilogrami. Pri tej dieti pa mi je jasno le eno - v glavi sem razčistila, kako bom jedla po končani dieti in v tem času sem se naučila obvladati, čeprav vedno ni bilo lahko. Sicer pa sedaj vem, da moram biti pridna zaradi hrbtenice, da me ne bo še bolj pustika na cedilu. Glede na to, da se približujejo praznik in imam v nedeljo Š, kot še veliko vas, sem se odločila, da bom imela v soboto vodni dan, tako, da bo v nedeljo B. Bom pač vodni dan prestavila za nekaj dni. Saj po moje to ne bo taka tragedija. Ali pa ? Kaj boste naredile ve ? Punce, regrat pa rase kot nor. Postala sem že prava krava. Enkrat sem ga že jedla, sedaj pa komaj čakam jutri, ko imam Š in bom za kosilo in večerjo jedla le to plemenito travo s krompirjem. No, tokrat pa sem se razpisala, groza. Ampak mi je kar malo boljše v moji dušici. Hvala, da me pogrešate in berete ! Kaj pa naše srečanje ? Se bomo našle ali ne ? Pa to bi bila čaga leta !!!!!!!!!!!!! Dajmo se najti, no !!!! Čeprav z mavcem, grem kamorkoli v tej naši mali deželi ! Lep večer vsem, čim manj lakote in čim več izgubljenih kilc ! marjanca45

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

22. mar 2005 22:29

Dober vecer prijateljice in prijatelji, Kako sem vas pogresala!!!! Spet sem bila na sluzbeni poti, tokrat v Italiji. A veste kaj kraljuje v Italiji ... testenine!!! Pa ni bilo tako hudo. Nisem se drzala 100%, niti enkrat pa se nisem prenajedla in pravzaprav sem se drzala v okvirih diete, le dnevi niso sli cisto po urniku. In kaksen kozarcek belega vina sem popila pri vecerji. Rezultat: v kilah ne vem, ko pa sem se vrnila domov so mi vsi domaci rekli, da je nemogoce koliko sem shujsala v enem tednu. Ocitno so koncno dobro vidni rezultati preteklih dveh mesecev. Kupila sem si tudi nekaj novih stvari in komaj cakam, da kaj oblecem in si dam duska. Upam, da ste vsi OK!!! Ne utegnem namrec brati vse kar ste napisali, ker imam celo tono zehte in kup dela, ki me je pocakalo. Pa se porocilo moram napisati do jutri zjutraj. Samo oglasiti sem se vam zelela, ker sem vas res mocno pogresala. Enkrat ta teden pa bom prebrala kar ste napisali. Pridne/i bodite in lepe sanje vam zelim Dijoooooo Marina5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti