21. mar 2005 18:42
Bambola, dneva je že skoraj konec, daj zdrži - jutri boš ponosna nase! Ne sedaj zaradi enih blesavih bučk "pokleknit"! Lisa
21. mar 2005 18:42
Bambola, dneva je že skoraj konec, daj zdrži - jutri boš ponosna nase! Ne sedaj zaradi enih blesavih bučk "pokleknit"! Lisa
21. mar 2005 18:46
Zdravo. Pozdravljene nove. Dobrodošle med nami in kar pogumno, čeprav ste že kar pošteno seznanjene z dieto. Bambola, samo sladkorja neeee! Popij raje kakšno vitaminsko tableto (brez dodanega sladkorja!) ali pa si v čaj dodaj malo limone. Ne nas razočarat, vsi verjamemo v tebe!!!! Morda ti pa gre na bruhanje, ker si preveč popila. Privošči si en dolg, vroč tuš. Naredi nekaj zase (pilingi....). Drž" se!!! Vse tiste, ki imate težave z vrtoglavico dopodan, glavoboli...v glavnem s slabim počutjem dopoldan, poglejte v svojih zapiskih (če jih imate), kaj ste na tisti dan pojedle za zajtrk. Pa hitro v knjižnico in si sposodite Montignacovo knjigo (ja se vidi, da sem trenutno čisto "v knjigi" in da se pripravljam, da začnem hujšati po njegovem principu) ima zelo zanimive teorije oz. dokaze. Smrketa, to je pa potem čudno, da si lačna. Tudi tukaj je testenin 120 gsuhih) s tem da je priloga oz zelenjave neomejena. Po takšni porciji pa res ne bi smela biti lačna, še posebej, ker ješ enako količino že sedaj. Morda je pa res to "problem", da preveč razmišljaš o tem, da si na dieti in da tega in tega ne smeš in se smiliš sama sebi (vsi smo imeli na začetku takšne probleme). Če si bila navajena obilnega in kaloričnega zajtrka si sedaj prehen jo mahneš v planine privošči namesto jabolk kakšno suho sadje, ker ti da več energije. Pa še to, po jabolkih sem bila tudi jaz velikokrat prehitro lačna, tako da poskusi s kakšnim drugim sadjem (ananas, kivi). u, sedaj sem se pa razpisala, ne bit hude name. Lp, maychi Sporočilo je spremenil(a) maychi dne 21. mar 2005 18:48:34
21. mar 2005 19:02
Maychi! Poznaš knjigo Dieta South Beach od dr. Arthura Agatsona? Tudi ta temelji na GI, podobno kot Montignac. Mene knjiga navdušuje, tako že sedaj pri tej dieti pogosto upoštevam GI.Verjamem, da mi to precej pomaga. Prav imaš, ko si napisala "samo sladkorja ne". To je strup za hujšanje, vse drugo je bolje pojesti. LP riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 21. mar 2005 19:04:54
21. mar 2005 19:15
Riba-ribica, sicer še nisem prebrala cele knjige, ampak že sama pri sebi opažam, da razmišljam drugače. Sicer ne vem ali je to dobro ali ne-upam da ne bom postala obsedena s tem. Ampak veliko raje vidim (vsaj pri sebi, če že pri drugih ne), da sem na "zdravi dieti" kot pa da delam nekaj "slabega" za svoje telo in da stradam. Boljše, da zdravo in obilno jem, pa tudi če kile ne gredo dol in samo stojijo na določeni teži, kot pa da ne jem nič, učinek je pa isti, ali še huje, povečuje se maščoba v telesu. V bližnji prihodnosti grem v knjižnico, da si sposodim to knjigo, ki jo omenjaš. Montija sem si pa kar kupila, ga je bilo lažje dobiti, pa še vedno lahko pogledam v mnjigo, če me kaj zanima. Lp, maychi
21. mar 2005 19:45
Ojla punce ! Pa to ni res! Samo par dni me ni bilo na forumu pa ste se razpisale, da kar ni res. Ker nimam časa prebrati vse za nazaj bi vas rada vprašala, če je že katera dobila tisto drugo knjižico od Rine. Se mi zdi, da je minilo že kar nekaj časa odkar sem plačala položnico pa nič od knjige. Drugače pa tudi jaz pričnem drugi krog 29.03. tako da smo sedaj že tri. Dipsi
21. mar 2005 20:11
Če sem prav zasledila naj bi knjižico dobili jutri na uredništvo in jo tudi začeli pošiljat okoli... Sicer pa sem se že vprašala, kaj novega še lahko napišejo v knjižici?! Nove recepte? Kaj? Zajčica
21. mar 2005 21:44
Po moje pa na beljakovinski dan ni treba ravno držati 100% tistega pravila: za večerjo pa pol manj. če te zelo drži, da bi pojedla za hitro večerjo kakšen jogurt, kar daj. Po mojem to ni tako zelo narobe. Jaz sem se predvsem držala tega, da v istem obroku nisem mešala mesa in jajc. Polovico B dni sem RES držala omenjeno pravilo, če pa se mi je zahotelo za večerjo kaj drugega v okviru beljakovin, sem si privoščila. Predvsem pa se ne smeš sekirat zraven: joj, tega pa ne bi smela jesti. Zase lahko rečem, da mi je zelo pomagala sprememba v mišljenju v tistem času, ker sem jedla tisto, kar je v dieti predpisano, čisto brez vsakega občutka krivde. Krivda, ki jo poješ, napihne maščobne celice. Ja, glede solate. Solata je res zelenjava in zelenjava naj bi sodila k vsemu. A če bolj natančno preberete jedilnike na mojplanet.com, na OH dan solate ni. Jaz je itak nikoli ne jem k makaronom, ker mi to ne paše skupaj - hoče mi iti vse nazaj gor. pozdravčki, Sy
21. mar 2005 21:56
Pozdravljeni! Res ogromno pišete, tako da je nemogoče vse prebrati! Jaz bom le poročal o rezultatih svojega rednega tedenskega tehtanja, če to sploh koga še zanima!? Torej, po 10. tednih(71 dneh) sem shujšal 16,5 kg, ta teden kljub grešenju(sadni dan sem zaradi celodnevnega pohoda po hribih zamenjal za popolnoma normalen dan s sendviči in golažem ter kozarčkom dobrega vina) 1,5 kg! Pa lep pozdrav!!! Robi
21. mar 2005 23:06
jaz že od začetka jem za kosilo in večerjo različne stvari, pa so mi šle kile enako dol. najbolj pomembno je, da se stvari ne miksajo v istem obroku ... Zajčica
22. mar 2005 7:41
lep pozdrav bobby seveda nas zanima!!! cestitam mislim da zelo lepo napredujes, kar se pa gresenja tice pa si mora vsak dati kdaj malo duska. jat to kar pogosto naredim tko da pri fantu ukradem kaksen griz tistega kar je (uceraj sem mu ukradal en griz toplega sendvica) vazno je da gredo kilce dol!!! punce zdej ste pa vse tok zmesale, da sploh vec ne vem kera ima dneve skupaj z menoj. a ima katera danes sadni dan? upam da se bo nasla katera, da bova malo menjale ideje lep soncen dan se naprej vipercatKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jaffa torta
Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom