ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

9. maj 2005 12:19

Busy Bee, če ima B dan, ješ ali tunino ali sir. Nikar ne jej obojega, beljakovin ne smemo mešati. Tudi jaz sem večkrat jedla za kosilo tunino in veliko solate (z oljem iz konzerve). Če je bila konzerva velika, sem imela še večerjo, drugače pa sem odprla drugo. Strinjam se, da se pri velikih ljudeh z opaznostjo teže povsem drugače. Manjši človek zelo hitro zgleda predebel, takrat rečejo, da je širši kot daljši. po moje je to zlobna pripomba. Skratka, držim s tabo in ti želim čim več uspeha vtem načinu prehranjevanja. Naj se grejo sorodniki in nesorodniki solit. Tabina, res je, da pri digitalni vidiš tudi nekaj dekagramov minusa. Zato si bom nabavila novo, saj sedaj včasih ne vem, ali naj vzamem očala ali daljnogled, da bi videla nekaj minusa. riba-ribica

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

9. maj 2005 12:21

pozdravljene! sicer tudi jaz veliko raje berem kot pišem, vendar bi rada dodala svoje mnenje o kruhu..kruh je OH. razlika med polnozrnatim in beli je le v tem, da je bel slabši OH. Rinina knjižica sicer dovoljuje kos kruha na B dan, ampak to potem niti ni več ločevanje, kajne? Po mojem mnenju je ta kruh notri zato, ker če je dovoljen kruh bodo ljudje jedli kruh, če pa ne bi bilo nič določeno, pa bi naredili zraven npr. krompir, ker ne bi mogli sprejeti ideje o zgolj mesu in zelenjavi (jajcih in zelenjavi, siru in itd.)...damage control sicer pa ponavljam, dieto je treba prilagoditi sebi,svojim potrebam, svojim aktivnostim, bioritmu itd... če vam kruh paše..ja potem pa ga jejte!! S soncem in preširokimi oblekami obsijan dan... punchka

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

9. maj 2005 12:23

še eno vprašanje..vsaka pove le, da se beljakovin ne sme mešati (iz knjige)..pa mi zna katera razložiti, zakaj naj jih ne bi mešali?? punchka

riba-ribica  

9. maj 2005 12:26

Lady L, pozdravljena tudi na tem forumu. Dovolila si bom in malo popravila tvoj jedilnik za današnje kosilo, sveži sir oz. skuta je odveč, saj beljakovin ne smemo mešati med seboj. Sicer pa želim vellilko uspeha in čim manj prekrškov. Pozdrav! riba-ribica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 12:37

Po moje je boljše pojesti malo več ostalega, pa se odreči kruhu. Saj jaz tudi za nekatera živila ne vem, kam spadajo. Imam doma lepo zbrane podatke, samo če nisem doma, jih ne morem prebrati. Ti napišem zvečer, ko pridem domov. marjanca45

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

9. maj 2005 12:46

Možda griješim sa sirom i mesom, ali znam da sam i prije kombinirala te dvije namirnice i bilo je OK. Ali, vi ste iskusniji i imate puno više podataka o ovoj dijeti, pa bi vas valjalo i poslušati. Nema mesa i sira zajedno!!! Lidija...

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

9. maj 2005 13:04

Hojla! Orbitrek me je pošteno ogrel,potem pa še vsakdanja gospodinjska opravila in sedaj mi je kar fajn toplo! Ne vem sicer zakaj se beljakovine med seboj ne smejo mešati,a v Rinini knjižici piše,da med seboj ne smemo mešati B in OH ali Š,ter B z B.Verjetno je zato,da v želodec ne zmečemo preveč stvari naenkrat in tako potem želodec lažje prebavlja in tako porabi manj energije,ki jo rabimo za kurjenje maščobe.Tako nekako si jaz to predstavljam. Glede kruha je pa tako,da je sicer na B in Š dan dovoljen košček keruha za kosilo,vendar če želite shujšati več,se mu lahko odpoveste.Torej,če želite shujšati malo,lahko jeste kruh,če pa več ga z jedilnika črtajte. Tako,jaz počasi šibam v službo,tako da vam danes ne bom več težila,beremo se jutri! Mejte se lepo in uživajte! Marjetka cvetka

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

9. maj 2005 13:25

Lady_L - dobrodošla med nami. Želim ti čim uspešnejše izgubljanje kg. Tale dieta je res super. Jaz imam danes OH dan. Ali lahko jem pico z zelenjavo ali tudi zelenjava na pici moti prebavljanje OH? Se opravičujem, ker sem tako dlakocepska ampak bi si rada to razjasnila že zdaj, na začetku diete. marjanca45 - sem te kar malo pogrešala, ker imaš vedno tako modre nasvete. mala mucica

riba-ribica  

9. maj 2005 13:33

Mala mucica, zelenjava na pici je povsem v redu. Ti kar vprašaj, če ti kaj ni jasno, zato smo tukaj. Pri tej dieti se trudim pojesti čim več zelenjave, tako pojem po moje drugega manj, ker ni več prostora. Sem namreč človek, ki lahko je mešane solate tudi brez olja. Glede mešanja hrane pa se spomnim, da sem prebrala, da se različna hrana drugače prebavlja. Sama sem se navadila jesti in živeti po Rinini knjižici. Če se pregrešim, občutim nelagodje v želodcu. Pa nikakor nisem človek z občutljivim želodcem, samo kilogrami, kilogrami... Mrzli pozdrav iz Maribora! riba-ribica

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

9. maj 2005 13:47

riba-ribica - hvala ti. Tudi meni zelo paše zelenjava. Tudi jaz opažam, da mi takole kombiniranje hrane zelo ustreza (ne postanem tako volčje lačna). Kje si lahko kupim Rinino knjižico? Ali jo lahko dobim tudi v kakšnem večjem trgovskem centru, kjer prodajajo časopise? mala mucica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti