ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

8. maj 2005 15:42

Gabriela, vprašaj Lady L, mogoče ve in ti bo pomagala, saj sodeluje na našem forumu vsak dan. Meni je že pomagala. Poskusiti ni greh! Zoran ,hvala za besede o tehtnici. Kupujem novo in me to zelo zanima. Ali naj jih kupin 5 in računam povprečno težo? Šalim se, ampak vseeno ne bi rada na novi tehtala velliko več. Danes sem prišla iz Pristana (kopališče) in tehtala pol kg manj. Toliko ni bilo na nobeni tehtnici že desetletja. Pri nas v Mariboru ni bilo toče, samo nekaj dežja, upam, da vam toča ni uničila zelenjave in sadja, saj to je za hujjšanje vendar nujno potrebno. riba-ribica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

8. maj 2005 15:46

Evo še mene!Aknirad ti mi pa bereš misli,sem se ravno spraševala če lahko na vodni dan pijem kavo.Brez3-4 kafet bi jaz z mojim pritiskom zeeelo težko preživela dan! Včeraj sem bilaOH,danes pa otepam sadje,mi gre mnogo bolje kot zadnjič. Če se ne motim sem jaz nekaj strani nazaj pametovala o bananah in zaprtju,pa se mi je zgodilo ravno to.No in včeraj dopoldne mi je bilo tega dovolj,pa sem v službi "pocukala"cel liter donata.Samo kaj ko je ta vrag začel delovati šele popoldne in to v marketu.Verjemite še nikoli nisem bila doma tako hitro,še dobro da je market blizu.Samo mož me je malo čudno gledal kam neki se mi tako mudi. Seda pa dovolj nakladanja od mene.Lepo se imejte,pa enega lepega sončka vam pošiljam iz Vipavske doline! Bernarda

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

8. maj 2005 16:44

Kriza na vidiku. Voda mi že pri ušesih ven teče, zebe me kot cucka, lačna sem pa kot volk. Tudi odspala sem že eno rundo, samo da bi mi čas hitreje minil, a nič ne pomaga. Saj ne morem verjet, kaj vse je človek pripravljen storiti za lepoto in lepo postavo. Jutri bom s ponosom gledala na današnji V dan, danes pa po še zelo zelo hudo. Sploh pa, ker se mi v kuhinji tako hinavsko nastavlja pohani zrezek, ki je ostal od kosila. Aknirad-bombica

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

8. maj 2005 16:52

tudi jaz upam, da vam toča ni preveč sklestila zelenjave... kot sem že nekajkrat povedala, sem med tednom odsotna, ae pa trudim, da vzdržujem 3MD, kolikor pač lahko. Po moje zgleda bolj kot nadaljevanje diete, saj mi ne uspe zmeraj jesti isto za kosilo in večerjo, ne jem pa drugega razen sadja dopoldan, zelenjave pa na tone. Smo šli zadnjič s sodelavci jest ven, pa so oni, seveda, uživali v ogromnih dunajcih in pomfritu, pa restanem krompirju, ocvrtih lignjih, skor jih je pa na rit vrglo, ko sem si naročila zelenjavni krožnik, pa še iz tistega so mi pikali gobice in še kaj drugega, češ, kak lahko to jem, da to ni hrana, ampak jaz sem bila sita, oni pa so skoraj obležali za mizo z bolečimi trebuhi. To jim ne morem razlagat, vsi po vrsti pa jamrajo, kak so se v teh tednih zredili, ker so se nam ritem dela in prehrana popolnoma spremenili, jaz pa težo ohranjam, pa tudi kila je še šla dol, tak da sm zdaj na 57 in so res sam še trije dokonca. Ker se ne držim tak dosledno diete, in mi je to postal način življenja, tudi ne mislim nehati po treh mesecih, ker sploh ne znam več drugače jest in mi je slabo, ko mešam stvari med sabo. Grehi so, priznam, in če bi se bolj dosledno držala zaporedja dni, bi sedaj že prišla do želenih kg, ampak se ne sekiram, gre bolj počasi, ampak tja bom prišla. lepo vas pozdravljam, ve pa se poskusite spomniti name v torek, ko bom mela ta službeni izpit. Jaz tam dol, mali pa bo imel rojstni dan.....ampak bom potem v sredo nadoknadila, upam, da mi ne bo zameril! brittney

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. maj 2005 19:51

Aknirad, zdrži še malo, je ta dan že skoraj pri koncu. Jutri bo pa tako nor filing... Tudi jaz sem danes na vodi. Morala bi imeti sadni dan, ampak sem zjutraj napadla hladilnik (pecivo, sir in kruh) in se potem tudi skesala. Ugotovila sem da se je danes ob 10.47 začela luna in je bil še pravi čas da se je držim. Torej vodaaaaaaa! Je bilo malo krize, ko smo bili na kosilu pri tašči. Na mizi goveja juhica, pa meso z žara, pečen mlad krompirček, špinača, pohane bučke, cvetača, paradižnikova solata, za sladico pa domače kremšnite. Sicer sem imela usta polna sline ampak sem zdržala. Bravo zame. Popoldan smo pa jagode pobiral (nisem pojedla niti ene!) in sem parkrat mislila da bom skupi padla. Glavno da je sedaj vse za mano. Jutri dopoldan tudi ne bo problem zdržat, saj imam že ob 9 uri sestanek, ko končam pa najprej na kavico šibam. Tudi kosilo za jutri imam že v glavi. Naredila si bom sataraž. Sedaj pa dovolj o hrani. Upam da vam v zgornjem koncu toča ni naredila preveč škode. Pri nas se je glede na oblačno jutro naredil lep dan, samo pihalo je malo preveč. No ja, nam vsaj pri pobiranju ni bilo vroče. Me mala že priganja da jo dam v banjo. Se javim še kaj kasneje. Pozdravček! tejčica

tejčica  

8. maj 2005 19:53

Brittney, ti imaš tako zlatega sončka, da ti zagotovo ne bo zameril, ker te v torek ne bo. Bosta vse nadoknadila. Za izpit pa seveda držimo pesti. tejčica

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

8. maj 2005 19:53

Pozdravljeni! Za 90-dnevno dieto sem se odločila pred 2 tednoma in opazno deluje. Do sedaj sem izgubila 5 kilogramov s popolnim odrekanjem kruhu. Poleg tega spijem najmanj 3 litre vode dnevno. Aja, vsem, ki pišete na to temo, se moram zahvaliti, ker mi je pogovor o tem velika vzpodbuda za vzdrževanje te diete še naprej. Nabavila sem si knjigo z recepti, z istim naslovom (90-dnevna ločevalna dieta), sem opazla tudi, da v knjigarni v Europarku spada med 10 najbolje prodajanih knjig. Kljub vsemu pa imam nekaj vprašanj glede receptov: 1)Ali lahko sama prilagajam recepte, na primer, da bi na vsak beljakovinski dan jedla grško solato, na vsak OH dan pico itd. ? Se moram držati točno teh jedilnikov oziroma zaporedja jedilnikov? 2) Piše, da ne smem mešat jajc in mesa in jajc in mlečnih izdelkov -> je to mišljeno za en obrok ali za cel dan? 3) Kakšne sladice so najbolj priporočljive na OH dan? Obstajajo mogoče take, ki so iz posebne dietne moke? 4) Poleg tega bi rada poskusila čaje za hujšanje, veste morda, kje jih lahko kupim? Sploh delujejo? Lepo se imejte in čimveč uspeha, predvsem pa vztrajnosti pri zmanjševanju telesne teže. LP Tina Novak

tejčica  

8. maj 2005 20:01

Artemis, dobrodošla med nami. Ni se ti potrebno držati jedilnikov iz knjižice točno po zaporednih dnevih. Brez problema ješ vsak B dan grško solato ali pa meso... Knjiga nam je samo v pomoč, da ni hrana preveč enolična. Beljakovin med seboj ne smemo mešati ne pri obroku in ne v istem dnevu. Torej, če imaš za kosilo meso, naj bo za večerjo meso... Se pa tega drži vsak malo po svoje. Tudi jaz kdaj goljufam!?! Za sladico na OH dan jaz vedno jem tisto kar najbolj pogrešam (od sladkega). Nič ne gledam da je to dietno. Običajno so to prave kalorijske bombe. Na vprašanje o čajih za hujšanje pa naj ti bo pomagal kdo drug, ker jih ne poznam. Tudi tebi želim uspešno izgubljanje kilogramov. Sedaj pa res šibam. Me mala že za noge s stola vleče! tejčica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

9. maj 2005 6:59

Danes pa jaz za spremembo"odpiram" naše kofetkanje.Danes,po 8 dneh diete mi je vaga pokazala-3kg.Uh kakšen fajn občutek. Bernarda

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 7:25

Dobro jutro, rožice ! Pa spet začenjamo še en teden proti večnosti - ha, ha, ha. Kako vikend hitro mine. Ko bi vsaj vreme bilo malo boljše. Včeraj sem nabirala solato in 2x je vmes deževalo. Pa se nisem dala nič motiti. Tabina, hvala za nasvet za tehtnico. Sem že imela malo v glavi, da si jo kupim, čeprav imam digitalno samo za tehtanje ( kaže na 0,1 kg natančno). Kaj mi če še % maščobe. Da me bo še psihično dotokla. Saj vidim po kg in cm in to je zame dovolj. ZoranB, tole tvoje sadno čaranje pa izgleda zelo okusno. Se zna zgoditi, da bom ponovila. Nič ne cagaj, če teža stoji. Enkrat prav gotovo gre dol, saj si že videla, da te je 0,5 kg manj. Po 1. vodnem dnevu teža še dalj časa stoji ( meni skoraj 3 tedne) in nagrada z vztrajanje so potem - kg. Brittney, saj ni take krize, če se ne moreš držati jedilnika. Mislim, da je najbolj važno, da v enem obroku ne zmešaš vsega in da ločuješ hrano po obrokih, kar pa počneš. Jutri bom vse počela z desno roko, ker bom na levi stiskala pesti zate ! Drži se. Krasno praznovanje v sredo ti želim in dobro pocartaj tvojega sončka, ki ti bo ravno tako hvaležen, pa čeprav bo en dan kasneje. Žal mi je za vse, ki ste bile deležne trdega "pozdrava" z neba. Upam, da vam je ostalo kaj vitaminčkov. Imejte se fajn ! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti