ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

6. maj 2005 12:49

Hvala punce za vaše odgovore in predloge. Najboljše ste!! Ja, sadni dan je gotovo eden težjih dni - je pa res, da je tudi nagrada potem super. Moj plan: Bom skušala samo ob sadju danes. Super, da lahko jem tudi vloženo sadje, ker sem si ravno zadnjič kupila krasne vložene breskvice. Tako, da si bom za večerjo narezala te breskvice in jim dodala banano, jabolko, mogoče še ananas ali pa višnje - yes - na vse to dodala cimet in voila! Dobra osvežitev potem, ko se bom iz službice pripreljala s kolesom po sončku. Premišljevala sem tudi, da bi bilo dobro, da grem morda danes spat malo prej - ker zvečer pridejo tiste skušnjave. Tale dieta me je kar nekam napolnila z energijo - ali je to normalno?? mala mucica

patricija  

član od: 4.1.2005

sporočila: 109

6. maj 2005 12:51

Pozdravljene forumašice! Ne vem, če se me katera še spominja (mogoče od "ta starih"9. Vedno sem bila bolj pasiven član. Brala sem vas po večkrat na dan, pisala pa bolj malo. Zdaj, mesec dni po koncu diete, nisem več tako pridna, si pa še vedno vsakih par dni vzamem čas in vas vsaj preletim. Zadnji mesec diete nisem bila prav pridna, tako da sem ostala na -8 kg, torej 66,5 kg. (to je za tvojo statistiko, Vipercat). Ni to, kar sem pričakovala, želela sem si kakšnih 10-12 kg, pa vendar sem zadovoljna. Zdaj, mesec dni po koncu diete je moja teža ista. Malo sem sicer grešila, vendar so me potem želodčne težave prisilile k postu, tako da sem še vedno na istem. Ker pa grem letos na prvi dopust že konec maja, sem se odločila, da se poizkusim držati stroge diete še kakšne 3 tedne in upam, da izgubim še kakšna 2 kg. Moja največja težava so še noge in pa celulit. Zadnja plat se mi zdi precej manjša. Po mojem prepričanju imam veliko celulita ne samo zaradi teže, pač pa precej tudi zaradi hormonskih tablet, ki jih jem že več kot 15 let. Polenila pa sem se pri gibanju. Med dieto sem redno hodila na aerobiko, sedaj pa je daljši dan in si kar ne vzamem časa. Kar se pa pozna pri trebuščku. Zato mala mucica, ne opusti aerobike. Marjanca, vesela sem zate, Kokos, tudi zate, da si dobila službo. Tejčica, kaj bi dala zdajle za skledo vaših jagod. Pridružujem se mnenju, da so kupljene "nikakve". Pogrešam še Galjo - ona je končevala takrat, ko sem jaz začela, pa se že zelo dolgo ni javila. Delim vaše občutke v zvezi s tem, kako te gledajo, če si malo močnejši. Jaz sem bila celo življenje zakompleksana. Nisem hotela na bazen, ne v toplice, ko je bilo treba obleči kratke hlače, me je bila kar groza. Mnogokrat kam raje nisem šla, ker bi se samo slabo počutila. Nekaj teh občutkov je še vedno prisotnih. Kadarkoli moram na službeno pot, imam težave. Kaj naj oblečem, da se bo "špeh najmanj videl". Enkrat smo se v službi zmenili za rafting, pa me je bilo kar groza....... Človek ne gre tja, kamor bi šel drugače rad, ker se boji, da bodo vsi videli le njegov špeh.... Tako, toliko nisem napisala v vsej svoji forumaški karieri. Lepo se imejte, veliko uspeha vsem pri hujšanju in ohranite ta vaš optimizem (Marjanca, Francka..... in tudi vse ostale). Vesela sem, da vas poznam! Patricija

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

6. maj 2005 14:02

Hojla drage moje, naj vam povem da se moja mala pikica oglaša že dober teden dni, no se mi že naprej mudi, pa čim več uspehov. nalin

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. maj 2005 15:30

Hojla! Hej Nalin,ja super!Želim,da bi bilo vse vredu z vajino pikico! Mala mucica,kaj pa pečeno sadje.Jaz imam na sadni dan najraje tega za kosilo.Različno sadje narežem,posujem z cimetom in limonino lupinico,prelijem z sokom ene pomaranče,zavijem v alufolijo in spečem v pečici,približno dvajset minut.Men sadni dan sploh ni več kakšna muka,prav rada jih imam.Tudi jaz si včasih namesto sadja privoščim zelenjavo. Ja,voda,voda,brez nje res ne gre,Treba jo je spit čimveč.Jaz je kakšne tri litre na dan brez problema,večino zjutraj,popoldan pa malo manj. Glede smetane sem tudi jaz mnenja,da je to sama maščoba in zato za hujšanje neprimerna. Za lepoto se vse potrpi in če želite shujšati,se boste že morale marsičemu odpovedat.Pa ne jamrat,če nečesa ne smete jest,pa imate to stvar taaaako rade!Sej se tem stvarem odpovedujete zato,da vam bo enkrat lepše v lastni koži!Ja in to vam piše oseba,ki je pred pol ure namakala kruh v golaž,čeprav je danes na škrobu ,,! No mejte se lepo,grem jaz mal na zrak! Marjetka cvetka

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

6. maj 2005 16:17

Dopoldne sem bila v službi,pa vas zdaj že kar težko dohajam.Veste včeraj in danes sem po dolgem času vstala brez oteklih nog.Kakšen dober občutek je to če si lahko zjutraj brez problemov obuješ čevlje.Pa tudi energije imam za izvoz.No danes sem si za kosilo privoščila riž z porom in paradižnikom pa seveda goro solate.Za večerjo pa se mi niti sanja ne.Ali mislite da bi bil zelo hud greh če bi namesto riža ali krompirja pojedla 2 ržena krekerja,meni se namreč kar luštajo. Bernarda

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

6. maj 2005 19:44

Živjo! Marjanca45, ti sporočim, da sem pred včerajšnem opazila prvi regradov cvet na našem trevniku. Če pohitiš in me obiščeš, boš mogoče še lahko nabrala malo regrada. Riba-ribica, sem videla, da imajo v Eri tehtnico za malo več kot 3000,00 sit. ohitiš in me obiščeš, boš mogoče še lahko nabrala malo regrada. Mala mucica , poglej si pravila na tem linku: http://mojplanet.com/dieta/ Tu boš našla vse osnovne podatke, kdak, kako pogosto jesti,...., časovni razmiki med obroki na določen dan.....itd.... Konkretno na sadni dan, mora med obroki preteči najmanj 2 uri. Za obrok šteje en sadež. Sadja med sabo ne mešamo, le na sadni dan je enkrat na dan dovoljeno mešati ( kosilo). Želim ti veliko uspehov, glede na to, da si zelo aktivna, ne dvomim v to. Se pa tudi jaz počutim veliko bolje, imam več energije, zvečer bi najraje kar skakala... Prekipevam od energije. Mene jutri ne bo pod Pohorje. Delo kliče! Si vas pa močno želim spoznati. Sy, končno si se spet javila. Sem te že pogrešala. Vesela sem zate in ti čestitam za uspeh! Lako dodam, da se tudi jaz "nalivam" z VODO, VODO,.... in opazila sem, da je res zelo pomembna za prebavo, sicer sem to vedela, ampak še nikoli nisem tako občutila kot danes. Vsekakor pa jo potrebuje celotno telo, koža,.... Skratka PIJTE VODO ZA LEPOTO! Pozdravljena bodoča mamica. Uživaj v srečnih trenutkih pričakovanja. Glede slabih izkušenj z debelostjo pa sem pisala pred kratkim, še veste jaz sem tista ki sem zabrusila tastu, da naj me ne vabijo na kosilo, če nimajo dovolj hrane za vse, ko me je zbadal koliko pojem in kako debela sem.... Mislim, da se moramo postaviti zase. Čeprav te rane v duši zelo dolgo skelijo in ne dovolijo tako hitre rasti samozavesti. Grem gledat, če je večerja kuhana. Bernarda jaz bom pa za večerjo riž z grahom in regradovo solato. Moram izkoristiti, ker bo že čez kakšen dan konec. Lp, rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

6. maj 2005 22:37

Jaz sem pa zeloooooooo žalostna. Nocoj sem ga spet pogrnila na polni črti. Pa še samo 10 dni imam do konca diete. Za večerjo sem namesto sladice pojedla solato in kruh (to je še ok),potem pa 4(!!!!) rebra čokolade, 5 čokoladnih keksov, ob 21.00, ko sem sinu pogrevala špagete, pa sem si jih "mogla" še tri poooolne vilice zbasati v usta. In v trenutku me je spet napihnilo kot žabo.Saj se to količinsko ne sliši veliko, ampak počutim se pa res grozno. Kar na bruhanje mi gre. Tako kot v starih časih moje požrešnosti. Res ne vem, ali je to psihični stres pred jutrišnjim sadjem in nedeljsko vodo, ali kaj? Me res zanima, če mi bo uspelo ta vikend speljati brez grehov. Bojim se, da bom potrebovala pomoč,oz. kako "zaušnico" z vaše strani, da se bom pravi čas spravila k pameti. Aknirad-bombica

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

6. maj 2005 22:48

Ku-ku spet sem tu! Lepo da me pogrešate. Saj vas vsake par dni preberem, a pisati pa nimam vedno čas. Naj vam povem, da sem v službi fuuuuuuuuuuullllllllllllll zadovoljna. Sprejeli so me enkratno, počutim se enkratno, delo je enkratno, sodelavke so enkratne,.... skratka to je služba ki mi je pisana na kožo. Upam, da mi bodo kaj podaljšali ali celo vzeli za nedoločen čas. To je moja skrita želja. Vipercat, pri meni v tabeli manjka podatek, da sem z dieto že zaključila in dosežek - 30 kg. Lepo se imejte in vztrajajte punce in fantje, če ste sploh še med nami!!!! Se še kaj oglasim, ko bom imela čas! ČAUBAU kokos

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

6. maj 2005 22:55

Kokos lepo je videti da si se tako lepo našla v novi službi.ČESTITAM!No pri meni je pa danes za večerjo padla skleda solate z krompirjem.Definitivno boljša izbira kot krekerji.Lepo se imejte in fajn spančkajte,jaz grem tudi,ker če ne ne vem kdo bo šel jutri zjutraj namesto mene delat. Bernarda

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

6. maj 2005 23:01

Rožica!!! Kako fino je, če te kdo pogreša! Upam, da gre tvoje hujšanje še boljše kot moje! Voda, voda, voda YES! Ne vem, kaj je to z mojim želodcem. Popoldne sem delala kroglice iz piškotnih drobtin in seveda sem jih 5 takoj tam pojedla. Potem mi pa do večera čisto nič ni pasalo. Na silo sem za večerjo pojedla 1 palačinko. Doh!!?? Kam je izginil čar sladkarij? Naj bo vaše življenje takšno kot rolica toaletnega papirja: dolgo in uporabno Sy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti