ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Luccy  

član od: 11.4.2005

sporočila: 16

6. maj 2005 10:16

Hojla! Mala mucica, smetana je maščoba in je v bistvu nevtralno živilo. Lahko jo sicer kombiniraš z vsemi živili, vendar je zelo kalorična, zato moraš pazit. Terlikar 1, na sadni dan lahko ješ na dve uri, če si jedla na tri ure ni nič narobe. To je super. O tehtnicah pa kar poročajte, si bom potem še jaz privoščila eno dobro. Nikoli ne vem točno koliko imam kil. No, zdej grem pa mal ven, dokler ne začne padati dež. Čao.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

6. maj 2005 10:22

Zdravo! Še jaz bi nekaj dodala na temo o tehtnicah, mislim, da res potrebujem novo digitalno tehtnico.Danes zjutraj sem malo preizkušalo svojo ne sicer tako staro tehtnico (iz Avstrije za cca 500 SIT, ker se na stari niso več videle številke), teža je odvisna od tega, kje stojim. Razlika je 4 kilograme, sedaj ne vem, ali imam 71 ali 75 kg, vem pa, da sem shujšala 9 kg. Upam, da razumete, da sem običajno stala tam, ko je kazalo najmanj kilogramov. O izločevanju debelejših oseb pa še tole: spomnim se neke TV oddaje, v kateri je gostja izjavila, da ne bi vzela v službo debele osebe, saj, če še shujšati ne zmore, kaj potem sploh zmore. Kot da se debeli ljudje ne šolajo in ne delajo v službi in doma. Ta oseba je bila seveda suha. Videz je danes žal še kako pomemben, saj to je tisto, kar se najprej opazi. Vse druge dobre lastnosti ostanejo skrite, kot da je človek samo število kilogramov. Tabina, sporoči, kako je kaj s tehtnico. Ne morem si predstavljati, kako lahko tehtnica meri maščobe, saj sem to že slišala, a se mi zdi nenavadno. Sem šla pogledat v katalog, cena tehtnice je blizu 9000 SIT, piše, da moramo stopiti na tehtnico bosi, če želimo, da nam meri naš osebni fitnes indeks. Ali je to kaj podobnega kot ITM? Pozdrav! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 06. maj 2005 10:49:56

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. maj 2005 10:28

Mala mucica, meni so bili sadni dnevi na začetku groza, potem pa sem si za kosilo delala eno veliko skledo sadne solate, ki sem jo zmešala iz veliko vrst sadja. Potresla sem po njej malo cimeta in to je to. Po njej sem bila sita kot dojenček in sem imela imela mir do večera, ko sem na koncu jedla eno pest "študent futerja" - razno zrnovje z rozinami. Včasih sem pojedla tudi svežo zelenjavo, z ničemer začinjeno ( npr. z oljem). Sem pa pojedla kar precej sadja na ta dan, pa sem bila zjutraj vedno "lahka". Danes ga imam spet. Za zajtrk sem pojedla 2 banani, čez dan, ker me ne bo doma, bo šlo v želodček 5-6 jabolk, zvečer pa skleda mešanega sadja. Zdrži, saj ni tako slabo. Zjutraj boš vesela, ko boš stopila na tehtnico. marjanca45

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

6. maj 2005 10:34

Hmm, mnenja glede smetane so torej različna. Se ji bom kar skušala čimveč izogibati. riba ribica - tudi jaz imam rajši kislo smetano kot sladko. Tisto o (ne)zaposlovanju debelih bo pa kar držalo. Ali pa jih/nas vsaj ljudje drugače gledajo. Ko je k nam prišel nek novi uslužbenec, ki je bil kar močno debel, so ga nekateri celo gladko izključili iz svojega kroga in ga prav očitno zaničevali zaradi debelosti, čeprav je zelo uspešen in sposoben - bolj kot vsi suhci skupaj. No, zdaj tudi on hujša. luccy - torej bi - teoretično - lahko pila kavo s smetano tudi na OH in Š dan? Nisem vedela, da lahko ješ kar na tri ure na sadni dan. Sem mislila, da je zelo pomembno, da se držiš treh obrokov na dan - brez vmesnih prigrizkov. mala mucica

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

6. maj 2005 10:40

marjanca45 - odlični nasveti - imam zelo rada sadne solate. Ali si jih lahko delam tudi iz vloženega sadja ali samo iz svežega? Cimet! Super ideja! Že komaj čakam - si bom tudi jaz naredila popoldne/proti večeru eno krasno sadno solato. Juhuhu! Tale forum je zakon. mala mucica

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

6. maj 2005 11:04

Živjo punce (ne vem kje smo zgubili fanta), mala mucica meni je bilo pretežko jest cel dan samo sadje, tako da si skuham zelenjavno čorbico (zelenjava, voda sol in začimbe), ker je to nekaj toplega in potem nisem lačna, ker imam toplo v trebuhu. Ali pa solato, kadar je bolj toplo. Drugače je pa tudi Marjančina ideja zelo fina. Za tehtninico, ki meri maščobe sem se pa jaz tudi spraševala kako je to mogoče zmerit kar takole čez podplate ??? Ne razumem, a kdo to ima, pa mi lahko razloži? Nič, grem bit pridna dalje, lepo se imejte Sarica

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

6. maj 2005 11:08

pozdravljene! zelo pogosto vas berm, prevsem zato, ker je edini forum, ki se mu hitro dogaja.. :) mala mucica - pri smetani je (kakor vem) odvisno ali je rastlinska ali alpska..v vsakem primeru pa za hujšanje ni priporočljiva..je že bolje da daš v kavo mleko...kmalu boš ugotovila, da je dieta neko splošno vodilo, ki pa si ga mora vsak posameznik(bolje rečeno posameznica) prilagoditi..individualizirati.. riba-ribica - tehtnice merijo maščobo glede na prevodnost telesa. zato moraš stopiti gor bos, potem pa pošlje blag električen impulz skozi telo..nekako tako, razlago najdeš recimo na http://www.mindtrade.si/tanita/mascoba/ tako.. no, lahko vam povem še malo o sebi..sem v svojih 20ih, na "dieti" pa dober mesec (36 dan)..so far so good..sploh danes, ko mi hlače, ki so bile močno preozke, zdaj letijo dol.. :)) lep in lahek dan punchka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

6. maj 2005 11:38

Punchka, pozdravljena med nami, hkrati se ti zahvaljujem za razlago o tehtnici. Prav imaš, na tem forumu se vedno kaj dogaja, si svetujemo, se vzpodbujamo, skratka vedno najdemo za vsakogar dobro in bodrilno besedo. Kako pa kaj naše srečanje jutri? Sedaj sije sonce. Odločila sem se, da grem jutri pod Pohorje, upam samo, da pride še kdo med 10. in 11. uro dopoldan do hotela Arena. Srečno, sedaj pa res moram oditi po opravkih. riba-ribica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. maj 2005 11:40

Mala mucica, lahko ješ sadje iz konzerve, samo vzami tiste manj sladke kompote. Ja, pa zelo rada sem si pogrela zeljno juho od Ete. Meni je bil odlična, sploh, kadar sem se naveličala sadja. marjanca45

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

6. maj 2005 11:49

Zivjo vsem skp! Jaz sem pa zelo vesela! Priznam, da sem v preteklem mesecu 14 dni krepko gresila, tako da temu casu skoraj ne bi mogla reci dieta. V zadnjem tednu se mi je pa zgodilo, da mi kar ne pase nic jest (izpiti se blizajo pa imam razdrazen zelodec), zato sem pri treh dneh (predvsem pri tezji hrani - beljakovine) jedla samo kosilo in OGROMNO pila. Vodo. In zgodilo se je, da mi je slo dol 3,5 kg v zadnjih 14 dneh. Tudi mami mi je povedala, da "zdej se ti pa ze malo vidi" Punce moje (in tudi fantje) VODA, VODA, VODA bo odplaknila tisto, kar se bo med hujsanjem raztopilo. Upam, da v prihodnje ne bom vec pozabila na vodo. Dieta skoraj nic ne pomaga, ce ne pijes. Zapomni si to, Sy!!! Uzivajte v soncku! Sy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti