6. maj 2005 10:22
Zdravo! Še jaz bi nekaj dodala na temo o tehtnicah, mislim, da res potrebujem novo digitalno tehtnico.Danes zjutraj sem malo preizkušalo svojo ne sicer tako staro tehtnico (iz Avstrije za cca 500 SIT, ker se na stari niso več videle številke), teža je odvisna od tega, kje stojim. Razlika je 4 kilograme, sedaj ne vem, ali imam 71 ali 75 kg, vem pa, da sem shujšala 9 kg. Upam, da razumete, da sem običajno stala tam, ko je kazalo najmanj kilogramov.
O izločevanju debelejših oseb pa še tole: spomnim se neke TV oddaje, v kateri je gostja izjavila, da ne bi vzela v službo debele osebe, saj, če še shujšati ne zmore, kaj potem sploh zmore. Kot da se debeli ljudje ne šolajo in ne delajo v službi in doma. Ta oseba je bila seveda suha. Videz je danes žal še kako pomemben, saj to je tisto, kar se najprej opazi. Vse druge dobre lastnosti ostanejo skrite, kot da je človek samo število kilogramov.
Tabina, sporoči, kako je kaj s tehtnico. Ne morem si predstavljati, kako lahko tehtnica meri maščobe, saj sem to že slišala, a se mi zdi nenavadno.
Sem šla pogledat v katalog, cena tehtnice je blizu 9000 SIT, piše, da moramo stopiti na tehtnico bosi, če želimo, da nam meri naš osebni fitnes indeks. Ali je to kaj podobnega kot ITM?
Pozdrav!
riba-ribica
Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 06. maj 2005 10:49:56