ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

4. maj 2005 11:27

Pozdravljene vse skupaj! Se že nekaj časa nisem oglasila, čeprav vas berem vsak dan. Od zaključka dijete je že 1 mesec in nisem se zredila niti za gram, čeprav sem prvi teden po koncu morala pojesti vse prepovedane reči, beri palačinke, sirove štruklje, sendvič s salamo in sirom ... Pa ne bom zdaj vstrajne hujšarce na kriva pota spravljala, tako da bom nehala z naštevanjem. Zdaj se še vedno z zaročencem drživa sadnega zajtrka, potem pa kombinirava hrano po drugi Rinini knjižici z občasnimi grehi, seveda. Oba uspešno ohranjava težo. Je pa res, kar pravite, pravi užitek je pogledati stare slike in stara oblačila, kjer vidiš kakšen si bil prej. Jaz recimo prej sploh nisem hotela priznati da sem krepko predebela in da bi morala shujšati. Zatiskala sem si oči in se tolažila s hrano. Zdaj živim dosti bolj zdravo,s svojo postavo sem že kr zadovoljna, vsak dan jem dosti zelenjave in sadja, ogromno se gibljem in se ne nažiram s hrano. Do idealne teže imam še nekje 8 kg, vedar je nikoli v življenju nisem imela, vedno mi je manjkalo kakih 5 kg, pa sem hujšala, obupala in se zredila še za kakšni dodatni 2 ali 3 kile. 21.5. se z mojim fantom poročiva, po poroki pa bom lahko spet nadaljevala z dijeto. Moja šivilja je še obupovala nad mano, vsak teden me je bilo manj in ni mogla začet šivat obleke. Obleka bo vsak čas gotova, poroka pa tudi pred vrati. Upam, da ravno tisti vikend ne boste imele srečanja pod pohorjem, saj bi se vam rada pridružila in vas spoznala. Imejte se krasno in čim manj grehov! olina Sporočilo je spremenil(a) olina dne 04. maj 2005 11:28:34

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

4. maj 2005 11:52

Lisička, tudi pri meni se kdaj zgodi, da odvodnjavanje sploh ne deluje in se že zjutraj zbudim bolj "okrogla". Običajno se mi to zgodi, če prejšnji dan jem kaj bolj začinjenega ali slanega. Takrat očitno telo da ukaz ledvicam, da naj delajo bolj počasi, da pač potrebuje več vode. Saj bo šla voda iz tebe, brez skrbi. Jaz sem npr. danes spila že liter vode, pa še nisem šla nikamor na odtakanje. Mala mucica, kar nič ne cagaj, temveč bodi lepo z nami in ti bomo pomagale. Pa ni vrag, da ti ne bo ratalo. Samo beri, kaj vse doživljamo in boš videla, da je vsaka kdaj malo na dnu, pa potem spet posije sonce in je kar boljše. Se splača vztrajati, res. Ne bo ti žal. Vedno smo vesele, da se še katera ojunači in se odloči spremeniti svoje življenje. veš, s tem drugačnim načinom prehranjevanja se nam res spremeni marsikaj. ne samo zunanjost, ki postane zelo drugačna, tudi razmišljanje v glavi je potem zelo drugačno in to je po moje nejveč vredno. Tako, kot pravi Olina, sploh ni problem živeti potem po dieti. Olina, pa ti si superca, da še šiviljo spravljaš ob živce s kilcami. Lepo, da imaš "potegnjeno žnurco" v svoji glavi za naprej in se zavedaš, da je pametno to, kar si izgubila sedaj, ohraniti. In si se kot jaz, prepričala, da to sploh ni tako hudo.Fino, da sta za to oba, ker to marsikaj poenostavi. No, očitno je maj mesec res mesec ljubezni, saj sta dve, ki bosta spremenili stan. Tudi tebi in tvojemu muciju vse lepo. Imajta se rada in predvsem spoštujta drug drugega, oblake pa, kadar bodo že prišli, preženita s potpljenjem, tolerantnostjo in smehom. Vse lepo na novi poti !!!!!! Hvala vsem, ki se veselite z mano, da je konec rezanja po mojem teleščku !!!!! marjanca45

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

4. maj 2005 12:03

Pozdravljene, najprej opravičilo Zoranu....naziv ni bil mišljen nič slabo...tukaj na tem forumu si pač edini zvonček med trobenticami...ali nekaj takega. Drugače pa samo namig lisički, ki ji štrajka vaga...v šparovem katalogu prodajajo za malo več kot 5 tisoč eno tako stekleno...lepo, ki kaže baje na 100 g natančno. Potem te pa ne bo več spravljala tvoja stara v slabo voljo. Grem, ker je dela veliko, Sarica

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

4. maj 2005 12:35

Hvala, Sarica! Tudi jaz sem včeraj videla reklamo za to vago. Zdaj me je pa strah, da bo ta vaga pokazala še več kil, kot zdaj mislim, da jih imam. Hecam se. Res moram nabavit novo, pa čeprav mi bo pokazala, da me je stara zavajala. Bo pač statistika začetne teže drugačna. Glavno mi je, da gredo kile dol. Se mi pa danes smeje, ker se krilo kar vrti okoli mene, tako da so se sodelavci že začeli zafrkavat zaradi tega, da se ne morem odločit, kje imam razporek. Še vprašanje za Marjanco45. Ker si mojih let mi iz prve roke lahko poveš, če si imela probleme s celulitom na stegnih in kako si se ga lotila. To je pa moja nočna mora. Nama že hormoni malo nagajajo,vsaj meni. Nisem najbolj dosledna pri mazanju s kremami, vidim pa, da mi najbolj pomaga nek gel (ne vem imena; nekaj kot dr.Ay.....). Gobica

marjanca45  

4. maj 2005 12:50

Lisička, ne uporabljam nobene anticelulitne kreme. Telo mažem le z Nivea Q10 mlekom za telo. Prav neverjetno je, kako malo celulita imam. Moram kožo kar dobro stisniti v gubo, da se kaj vidi. Pred to dieto pa sem imela celulit celo na mečih, stegna pa so bila zelo "pomarančna". In kaj sem naredila ? Pijem zelo dosti vode, pa 2-3x tedensko zelo hitro hodim 10 km, pa vsako jutro telovadim pol ure vaj za hrbtenico ter ojačanje trebušnih in hrbtnih mišic. Kadar je dež, namesto hoje gonim sobno kolo. Sem pa ugotovila, da mi je bilo celulita dosti manj po 10 izgubljenih kg. Tiste 4 kg, ki so še šli dol, je pa izgleda sploh poglodalo moja bedrca. To je vse, kar ti lahko povem. Mislim, da izguba teže sama ni dovolj, da je pač treba migati in piti dosti vode, da gredo ti strupi iz nas. Po moje. Mogoče pa ve katera več. Sem pač samo "zdrava kmečka punca", ki se s tem nisem nikoli dosti ukvarjala, čeprav sem se sama sebi zdela ne preveč lepa s to pomarančno kožo. Ampak tako pač je. Kot praviš, tudi leta in hormoni naredijo svoje. Upam, da sem ti kaj pomagala. marjanca45

buba11  

član od: 11.2.2005

sporočila: 28

4. maj 2005 13:01

Pozdravljene Na kateri dan lahko jem kruhove cmoke? Koliko ste kaj shujšale v prvih treh tednih? Jaz 5kg z vmesnimi prekrški 2x se nisem mogla odpovedat mesu na pikniku! (poredna)!!!! buba11

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

4. maj 2005 13:18

Kruhovi cmoki so dovoljeni!?!?!?!?! YES!!! Olina: ce te skrbi, da bos na svoj porocni dan kaj gresila, ti lahko iz lastna izkusnje povem, da se sploh ne spomnim kaj je bilo za jest. Mi ni pasalo - se toliko dogaja, da tudi casa nimas. 10/5 bo 2 leti od poroke. A mi lahko samo poveste katere podatke moram sporociti, ker se zelim vkljuciti v tedensko statistiko. Drugace pa trpim - imam sadni dan in ze zjutraj me je mamil sendvic s salamo, prejle sem zagledala tascin piskote na mizi - jaz se moram pa nazaj drzat. Bi bilo bolje ce ne bi bila doma, amapk se mam za ucit. LP, Barbara Busy Bee

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

4. maj 2005 13:29

Marjanca45, hvala za nasvete. Jaz popijem tudi veliko vode in sploh nimam odpora do nje. Mislim pa, da so mi leta zanemarjanja telesa naredila svoje. Vedno sem mislila, da sem dosti aktivna, ker imam vedno polno dela okrog in v hiši, vinogradu in sadovnjaku. Ampak to gibanje ni pravo za vzdrževanje kondicije in oblikovanje telesa.Imam pa tudi "sedečo" službo, kar je pa sploh slabo. Z možem zelo veliko hodiva. Otroci naju zafrkavajo, ko se odpraviva "za urco" na sprehod, da sva se spet s ketne odvezala, ker naju običajno potem kar nekaj časa ni domov. Najdeva čuda gozdnih poti, ki jih šele sedaj spoznavava, čeprav je to moj rojstni kraj. Ni kaj, človek se vse življenje uči. Gobica

marjanca45  

4. maj 2005 14:00

Lisička, mislim, da bo vedno boljše, boš videla. Saj plahni celulit s kilami tudi, po moje vsaj en del. res pa je, da nisva več stari 20 let in življenje prinese svoje. pa saj manekenki tudi ne bova več. Gre bolj zato, da se človek pač boljše počuti, predvsem takrat, ko smo malo bolj razgaljeni, predvsem v času, ki prihaja - poletje. Ti kar veselo migaj dalje, pa jej po 3MD, pa bodo rezultati prišli. Sem pa zadnjič nekje na netu brala, pri kakšnih pulzih kaj kurimo in če sem si prav zapomnila gredo maščobe na prafaktorje pri pulzu 140 in več, kar pa ni tako malo. In naj bi pri teh pulzih ostali minimalno 20 minut. Sem preizkusila na sobnem kolesu in ni tako enostavno. In že to, da gresta z možem skupaj na sprehod odtehta tudi kak celulitek. Važno je druženje in uživanje v tem, pa če gre kaj maščobe stran ali ne. Pač za dušo naredita dosti. Sicer pa je po moje karkoli, kot ležanje ali sedenje, boljše. Tudi jaz v službi 8 ur sedim in vem, da to ni dobro. Pa kaj hočemo. Življenje ni pravljica....... marjanca45

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

4. maj 2005 14:05

Vipercat,kje najdem statistiko? Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti