ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

4. maj 2005 14:37

Hvala Puhica in marjanca45. Vajine besede so kot obliž na rano. Vse vaše zgodbe so zares navdihujoče. Tisto o celulitu bi zelo rada doživela tudi sama. Pri meni se je kar razcvetel v zadnjih letih, ko sem pridobivala na teži. Mislim, da ne bo problem glede pitja vode in gibanja - edino ne morem se navaditi na telovadbo zjutraj. Upam, da se bom kmalu udomačila tule. Danes (Š Dan) sem za kosilo imela rižoto z gobami vendar so gor dali malo parmezana - ali je to hud greh? Zanima me tudi če na OH dan lahko jemo solato poleg testenin/pizze? Pozdravljene mala mucica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

4. maj 2005 15:18

Mala mucica, solato lahko ješ vedno, trudim se je pojesti čim več. Priznam, da je včasih nisem marala, govorila sem, da je za krave. Sem že spremenila mnenje ali pa sem postala krava tudi sama. Šalim se. Solato si pripravljam na različne načine, dodam papriko (svež, kislo), olive, paradižnik, kalčke, jogurt, zmleto zeleno ali cikorijo, pač vse, kar najdem doma. Res sem se navadila jesti zelenjavo. Mislim, da malo parmezana ni tako hud greh kot tudi moj jogurt na solati ne, ker ne pretiravam s količino. O celulitu je že ena pisala. Svetovala je masiranje z olivnim oljem in soljo 2 - 3 krat na teden, redno vsak dan pa s šamponom za telo. Vsaj 15 minut si je potrebno vzeti časa zvečer. Mislim, da škoditi ne more. Tudi meni je všeč tehtnica iz kataloga Interspar, zelo lepa, natančna. Sedaj imam kar navadno na vzmet, kako pa je z natančnostjo teh zadev pa tako vemo. Po končani 3MD kile ne bodo šle tako hitro dol, s to novo tehtnico bi laže izračunavala tedensko statistiko. Je katera že nabavila to stvarco? Pozdrav! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 04. maj 2005 15:19:02

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

4. maj 2005 16:13

Živio! Marička sveta, pol ure sem vas prebirala in kar sproti pozabljala, kaj vam moram odgovoriti, oz. napisati. Pa poskusimo: Terlikar, tudi jaz sem zadnjič jedla v eni piceriji zelenjavno pico: prvič, zadnjič, in nikoli več!!! Na njej so bile enake sestavine kot na tvoji, samo koruze ni bilo. Pa to ni bilo niti za pogledat, kaj šele za pojest. Doma mi je pa tako dobra. Seveda jo naredim brez cvetače, brokolija,korenčka in belušev. Riba - ribica, ta tvoja ideja za srečanje je enkratna, a žal sem tisto soboto na Abrahamu. Res mi je žal, ker imam samo dobre pol ure do tja in bi z veseljem prišla. Mogoče pa bo lilo kot iz škafa, pa bo treba prestavit hi hi? Joj sem žleht - samo hecam se in si želim, da bi se nam enkrat res izšlo. Marjanca, tudi jaz sem vesela za tebe, da ti ne bo treba pod nož. Že kar nekaj časa spremljam tvoje probleme s hrbtenico in vsa prizadevanja in voljo, ki si jih vložila v omilitev težav. Res super. Pa še celulit - res je, kot praviš. Meni je s kg skopnel tudi celulit. Seveda ne ves, ampak na pogled je pa 90 % boljše. Mala mucica. Dobrodošla med nami. Imam eno vprašanje zate. Pišeš, da si bila 1 mesec na dieti, shujšala 5 kg, potem pa vse in še več pridelala nazaj. Kako si pa jedla po dieti? Si še ločevala ali med seboj mešala B, Š in OH? Včeraj sem dobila enega najlepših komplimentov! Sicer se ne sliši nič lepo, ampak jaz sem ga vzela za pozitivnega. In sicer: moj sin (14 let) me je gledal v majčki in trenirki in rekel:"Mama, zdaj pa nehaj hujšati, ker si že cela skupaj potegnjena!" Komentar ni potreben. Riba-ribica, nisi krava. Nič bat. Sem se prav nasmejala ob tvojem komentarju. Namreč, toliko zelenjave in sadja, kot sem ga jaz pojedla v zadnjih dveh mesecih in pol, nisem prej v pol leta. Pa še to se moram pohvaliti. Veste, da do letos nisem jedla regrata? Enostavno mi ni šmekal. Ko pa sem vas brala, kako ga jeste na Š, na B, na Oh...dan, sem ga začela tudi jaz. Tako da sem ga imela včasih tudi na sadni dan za kosilo. Hvala vam!!! Pravite, da vam voda zastaja, da ste otečene... Jaz sem že četrti dan napeta, kot da bi bila v 5 mesecu nosečnosti. Nonstop me matrajo vetrovi, zaprtost... Pa nič ne grešim. Na dan spijem sigurno 2,5 l vode, včasih še več. Je še katera v soboto na sadju, v nedeljo pa na vodi (luna!!!). In to bo moje praznovanje Abrahama. Darchy, nas še bereš? Kako kaj kilogramčki? Stojijo, kopnijo ali...? Aknirad-bombica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

4. maj 2005 16:15

Hojla! Hura Marjanca!Tudi jaz sem vesela,da ti ni treba več pod nož. Jaz obožujem solate in sploh zelenjavo,nekoč davno pa zelenjave videt nisem mogla.Pa se človek vsega navadi.Sem bila zadnjič en sadni dan pri mami na obisku in sem rekla,da bi jedla kakšno zelenjavo.Pa pravi mama da ima samo eno papriko v hladilniku.Pa grem kar sama pokukat v hladilnik in najdem tisto papriko,pa sveže zelje,paradižnik in mimogrede sem si naredila solato.Pol je pa mama razlagala atiju,kako si Marjetka kar najde stvari v hladilniku in si naredi za jest,njej se pa zdi,da nima ničesar za pod zob.Tudi ona je na dieti,sam hodi v šolo hujšanja,kjer računajo kalorije in je tudi takšna,da rabi ogromno motivacije. Mala mucica,kar pogumno v boj z nami.Tukaj smo zato,da drug drugo podpiramo,se tolažimo in vzpodbujamo.Hujšanje z 3MD in tem forumom je pravo veselje in sploh ni hudo. Hvala vam,da me gor držite! Terlikar,Čisto možno je,da ti je teža toliko padla.Teža lahko nekaj časa stoji,potem pa kar naenkrat pade,tudi za dva kilograma. Buba,kruhove cmoke ješ na OH dan,najbolje s kakšno solato. No,mejte se lepo in vztrajajte na svoji poti! Marjetka cvetka

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

4. maj 2005 16:54

Pozdravček! Pri tej dieti se res navadiš jesti zelenjavo in sadje. Jaz sem jo že v teh 10 dneh pšojedla toliko kot prej celo leto - nikoli nisem bila ljubitelj vitaminov. Zdaj pa, poleg tega da hujšam imam spet čudovite nohte :) Vitaminčki delujejo!!! A ve zmeraj za večerjo jeste to kar za kosilo? Ker jaz zadnje dni ugotavljam, da zvečer sploh nisem lačna in mi bolj paše kakšno sadje (npr. včeraj ananas, namesto mesa). Tudi drugače opažam, da zelo malo pojem in sploh nisem lačna, če za kosilo pojem malo več, me vse tišči in mi nič ni prav v želodcu, pa tudi ndrugače v počutju. A je to normalno, da ti apetit pade? Mislim, meni je to super , sam ne vem al je prehodnega značaja al kako. Aknirad, ko si v soboto na sadju in v nedeljo na vodi, kakšen dan je potem v ponedeljek? Da vidim, če bi se mogoče odločila. Ali je to prerano še ( v soboto bo moj 13. dan) ? Pa še to katera ve: krompirjevi svaljki (malo moke in eno jajce je not) ali jih lahko ješ na Š dan, saj prevladuje krompir? No, saj podobno me muči tudi pri cmokih (npr. slivovi, marelični, ...) lp, Mojca Sporočilo je spremenil(a) mojcika dne 04. maj 2005 17:03:12

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

4. maj 2005 17:28

Mojcika, jaz imam v nedeljo svoj 3. vodni dan v 3MD, zato je v soboto na vrsti sadje, kot je po programu. Sem si pa na srečo lahko tako prestavila ta vodni dan, da mi ravno sovpada z luno. Mislim, da se ti kar drži zaporedja dni v dieti, saj bo 29. dan (vodni) zelo hitro na vrsti. Kar se pa cmokov tiče, takšnih in drugačnih, pa si jih brez slabe vesti lahko privoščiš na OH za večerjo. Kam bi pa ve uvrstile mlince? Aknirad-bombica Sporočilo je spremenil(a) aknirad dne 04. maj 2005 17:29:31

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

4. maj 2005 18:15

Živjo! Aknirad tudi jaz sem preizkusila laneno seme, kot je priporočila Marjanca45. Včeraj zjutraj (no, ob poldne) sem ga pojedla dve žlički, prvo žličko sem ga malo bolj zgrizila pa mi ni bilo preveč všeč, zato sem drugo pogoltnila z veliko vode, kot je predlagala Marjanca45, da seme nabrekne. Tekom dneva sem spila še veliko vode. Rezultat: danes zjutraj sem bila napihnjena kot balon. Ampak, ko se je odprlo, je "spucalo" verjetno vsako špranjo. Če priznam že cel dan tekam na WC. Poizkusi, verjetno bo tudi tebi pomagalo. Laneno seme sem kupila v DM (malo reklame). Tudi jaz opažam, da je celulita manj. Se pa žal še ne morem pohvaliti, da je čisto skopnel. Imam saden dan, za kosilo sem jedla regrad, ki me je spet tako napihnil, da sploh ne vem če bom še kaj jedla. Zdaj grem ša na kozarček vode, al pa dva. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

4. maj 2005 18:19

Punce, vsako jutro najprej pogledam forum in berem. Večine sploh ne poznam, ker ste začele šele takrat, ko sem jaz že končala, a je prav zanimivo videti, kako se ponavljajo isti problemčki in težave - pa VSE premagate s pomočjo somišljenic. Sama sem danes že skoraj mesec dni po koncu, lažja sem še 2 kg (pa še enega - "rojstodnevnega" sem vmes morala izgubiti). Enostavno jem podobno kot prej, le večerje imam sedaj po svojem okusu - kefirji, jogurt, siri, mleko s polnozrnatim kruhom. To sem med dieto najbolj pogrešala. Celulit je skoraj izginil, pa nisem rabila nobenih dragih krem - pila sem veliko, pa vsak dan sem se namazala z navadno kremo za telo - tako, ki jo je treba dolgo vtirati, saj je masaža verjetno enako pomembna kot krema. Majčkeno me skrbi, da bi me obsedle kakšne grešne misli - do sedaj me še niso, saj sem si vse grešno privoščila vedno za OH večerjo. Imam pa problem - sem kar priznano dobra kuharica, a med mojimi recepti skoraj ni "pravovernih" - ali se pojavi sir ob mesu, ali moka, ali jajca na nepravem mestu.... Ve izkušenejše, ali ste popolnoma spremenile vso svojo kuho? Ali zase kuhate posebej? Na kratki rok to gre, ampak dolgoročno gledano se pa sistem slej ko prej podre. Marjanca, hrbtenična sotrpinka, prav vesela sem zate! Na kaj vse lahko kile vplivajo, ali ne? Upam, da bo tudi bolečin vsak dan manj, tako kot kilogramov! Drži se! Pogrešam Darchy - kaj je s tvojimi kilami in natreniranim telescem? Lep pozdrav vsem in jutri kilo manj! Lisa

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

4. maj 2005 20:25

Hojla! Sadni dan je takorekoč za mano,200% brez pregreh!Juhu! Danes sem večerjala v Intersparu.Privoščila sem si seveda solato!malo zelene solate,malo paradižnika,veliko kumar,vse skupaj sem posula z sezamovimi semeni,na vrh pa za okras dodala še nekaj zelenih oliv.Vse brez olja,soli in kisa.Božansko vam rečem.Pa tako lepo jem tam za mizo tisto solato,hčerkica je lizala sladoled,ko jaz začutim na sebi poglede.Ne moreš verjet,kako me je folk gledal,kot da še nikol niso vidli stokilske ženske,ki ob sedmih zvečer je solato.Jaz ne vem,kaj je to tako čudnega ! Jaz sem se odločila,da bom skoz bolj ko ne kuhala kar za sebe,seveda s tem,da določene stvari skuham za vse,potem pa si oddevam stran in naredim po svoje,njim pa tako,kot imajo radi.Zaenkrat moji še nimajo potrebe po kakšni dieti,tako da jim pač moram skuhat tisto,kar imajo radi,te stvari pa niso ravno najbolj dietne.Tako bom pač vseskozi kuhala zase posebej. Mam pa že tudi eno pomočnico,ki zdajle pravkar peče hrenovke zase in sestrico in men še blizu štedilnika ni treba,tako da nimam nobenih luštov in lepo uživam tukaj na forumu. Mejte se lepo in uživajte,pa vreme mal zrihtajte!Pri nas bliska in treska,ko ne vem kaj! Adijo! Marjetka cvetka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

4. maj 2005 21:19

Dober večer, rožice moje ! Mala mucica, solate lahko ješ do onemoglosti, na katerikoli dan. Jaz sem pri OH dnevu vedno jedla zraven česarkoli solato ( razen k pici ne). Celulit pa ti bo tudi začel kopneti skupaj s kilogrami, boš videla. Ti samo lepo vztrajaj in se veseli vsakega kg manj, me pa bomo vesele s tabo. Riba-ribica, ta tvoja s kravo je dobra. Potem sem jaz namreč krava že kar kakih 35 let in ne vem, kaj bi jedla, če ne bi bilo solate. Obožujem namreč vsako vrsto solate in kosilo brez nje zame ni pravo kosilo. Sem pa že vedno pojedla ogromne količine sadja in zelenjave, me je pa ta dieta naučila jesti določene stvari, ki jih prej nisem in to mi je krasno, saj je izbira jedi neverjetno široka. Ampak moj velikan pa sploh ne je nobene solate in sadja, si predstavljate. Veliko časa sem se na vse načine trudila, pa sem obupala. Zelo počasi poizkuša tu in tam kaj malega, potem pa spet dolgo nič. Aknirad, tudi moj sin me samo gleda in se čudi. Zadnjič, ko sem oblekla ene hlače mi je rekel "uh, kakšna bejba". Pa veš da sem bila čisto nora. Kot praviš, to res ne rabi nobenega komentarja. Pa kako nisi nikoli jedla regrata, rožica ? Upam, da boš v naslednjih letih nadoknadila zamujeno. Jaz regratu pravim plemenita trava in res ga jem do onemoglosti. Važno je, da si našla eno novo hrano, ki je še zelo zdrava, ki raste na travnikih, brez toplih gred in umetnih gnojil, pa še zastonj je povrhu. Kar se vodnega dneva tiče, sem hotela to narediti že prejšnjo nedeljo, pa mi nedalja nekako ne gre, ko sem ves dan doma, tako, da dvomim, da bom vodena to nedeljo. Sem imela pa vodni dan potem v torek, vendar sem ga res komaj preživela. Naslednji dan sem bila tako slaba, da sem se kar malo prestrašila. Mislim, da bom počakala na konec meseca. Aknirad, ne vem, če se prav spomnim, ampak nekje sem prebrala, da spadajo mlinci med OH. Napisano je bilo, da se zraven je solata. Marjetka cvetka, daj ti tvoji mami povej, da lahko preveri pravi način hujšanja kar pri tebi. Ti si najboljši dokaz, kaj naredi volja. Spomni se, kako si še pred kratkim bojevala boj s skušnjavami, sedaj pa je to za tabo in kako ponosna si lahko, ko rečeš, da je sadni dan za tabo, 200% brez pregreh. Bravo !!! To, da te pa ljudje čudno gledajo je bolj po moje zato, ker jim ne gre v glavo ali boš res imela dovolj le to solato, ki jo imaš pred sabo ali pa boš odkod potegnila še kaj. Ti pa se ne daš in to je tisto, po čemer se me 3MD rožice ločimo od ostalih. Smo zategle in vztrajne. Tu in tam sicer katera malo podleže skušnjavam, ampak spet smo takoj nazaj na starih tirih in gremo dalje. Mojcika, je normalno, da si manj lačna, ker imaš želodček že manjši in mu je potrebno manj hrane, da je zadovoljen. So pa izkušene dietašice vedno opozarjale, da ni dobro in pametno izpuščati obrokov, ker potem telo začne delati zaloge, saj misli, da mu ne bomo dali več nobene hrane. Jej predpisane obroke, pač količino, ki jo lahko poješ. Tako prisiliš telo, da ves čas dela in kuri kalorije. Rožica, ti si faca - laneno seme in WC. Sem vesela, da ti je pomagalo. In to naredi zdaj vsake toliko časa in ne boš imela več problemov. Povej mi, pa kje ti živiš, da še lahko nabiraš regrat ? Pri nas so že lučke. Lisa, tudi jaz sem že dober mesec po koncu diete in trdno sem odločena, da bom še naprej kuhala ločeno. Pa saj to niti ni tak problem. Tudi doma sem jih že navadila na to in se nihče ne pritožuje. Včasih pa mi rata narediti tudi kakšno kombinacijo, ki jo lahko vsi jemo. Je pa res, da je zelo malo kuharskih receptov v splošni rabi, ki bi bili uporabni za nas, san enostavno v njih ni takih kombinacij živil. V večini primerov se kombinirajo meso z rižem ali krompirjem ali testeninami, pa velikokrat je na krompirju sir itd. Pa saj se da tudi iz tega vsaj kakšen del uporabiti. Tudi jaz si, kot ti, moje nepotešene želje potešim na OH večer. Vendar sem imela do sedaj zelo malo problemov in se včasih kar malo čudim sama sebi, da se tako lahko obvladam.To mi nikoli do sedaj ni uspelo. Najbolj čudno mi je, da si med vikendom nič več ne želim sendvičev, brez katerih mi pred meseci ni bilo sobotnih in nedeljskih juter. Eno nedeljo sem jih jedla in imela sem kar slabo vest, zato bom ostala kar pri sadju. Je pa mogoče glavni motivator moje neverjetne volje in vztrajnosti moja hrbtenica, saj mi je sedaj jasno, koliko dobrega mi je ta dieta naredila in koliko hudega mi je bilo z njo prihranjeno. In tega ne mislim zapraviti, saj vem, kam me to lahko pripelje. Je pa boljše vse drugo, kot pa nož in mučno postavljanje na noge, ki sem ga že pred letom dni preživela. Zatorej, drage moje, jaz sem živ dokaz, da se splača potruditi, ne le zaradi izgleda, temveč zaradi mnogih dobrih stvari, ki so posledica zmanjšanje teže. Verjemite, da nam je telo hvaležno in to nam tudi pokaže. Meni je in tudi vam bo, če boste vztrajne, v kar pa niti slučajno ne dvomim. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti