ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

13. apr 2005 11:15

Pozdravljene dekleta in žene, Moških ni na spregled in ni vredno pozdravljati :o)) Tudi za mano je grešen vikend in potem se ponedeljek preživela ob sadju, večraj pa sem poskrbela, da je padel pritisk vode v ceveh. Cel dan sem se napajala in danes se res počutim odlično. Med tednom sploh nimam nobenega problema glede discipline pri prehrani, preko vikenda pa mi odpovedo vse zavore in potem je hudo. V petek smo imeli z večer doma eno žurko in sem jedla fondue in navrh še sladico. V soboto smo šli na večerjo v restavracijo in privoščila sem si zrezek in solato, tako da ni bilo drugih pregreh kot to, da je bil zrezek OGROMEN!!! V nedeljo pa sem nam vsem privoščila odlično nedeljsko kosilo in seveda sem popoldne spekla še skutino pito. Matr je bila dobra in zato sem morala kar hitro zabremzati samo sebe, ker bi drugače hitro zašla na stara pota. Maychi, tudi pri meni v glavnem poje Montignac, si bom pa zdaj večkrat privoščila tudi krompir, saj ga imam neizmerno rada v regratu. Vesela sem, da ste tako pridne in tudi meni pomagajo vaše debate, da ne zatavam v špajzo in ne popadem vseh prepovedanih priboljškov. Pridne bodite, da bo sijalo sonce. Tale mraz in dež nam ne dopuščata dovolj radosti gibanja na svežem zraku. Dijooooooo Marina5

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. apr 2005 12:17

Hojla! Tudi jaz danes na OH.V pečici se peče zelenjavna pica iz polnozrnate moke,v hladilniku pa me čaka tortica za večerjo. Salame,sira in jajc naj ne bi mešali! Jaz sem se odločila,da bom imela en B dan mesni,naslednjega mlečnega,potem spet mesnega in potem jajčnega... Tabina,tvoja solata je kar vredu,sam jaz bi jo enkrat naredila samo z sirom in drugič samo z jajcem. Aja,zzzebe pa mene tudi.Tale dež je ubijajoč. Danes sem si privoščila dvajset minut pilates vaj in zdaj lahko preštejem vse svoje mišice.Imam video posnetek in sem poskušala slediti vajam,pa sem morala večkrat vmes počivat.So pa ful fajne vaje! Meda,si imela pa velik vode v seb,da si v tako kratkem času toliko shujšala.Sam ne se preveč veselit,sam počak da se ti začne špeh talit,pol se pa vaga več ne premakne.Takrat ne popustit,takrat je treba najbolj vztrajat.čeprav ravno takrat začetno navdušenje hitro izgine.Takrat se začnejo muke. Tam en šesti teden! Upam,da ti nisem vzela volje,ampak vseesn se je treba postavit na trdna tla. No,mejte se lepo,grem gledat če se mi ni že pica zažgala! Kokos,mal mi je pa žal,ker ne hujšaš z mano,upam pa da se boš kaj oglasila in mene in ostale sotrpinke gor držala! Adijo! Marjetka cvetka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

13. apr 2005 12:36

Zdravo, rožice ! A veste, da sem zasvojena z vami in forumom. Čeprav sem že končala, sem z vami vsak dan in kar naprej vam nekaj čečkam. Če pa se tako krasno počutim med vami. Zdi se mi, kot da smo ena veliko družina, skupaj v dobrem in slabem. Ko pridem zjutraj v službo, grem najprej brati, kaj se dogaja. Ampak je res neverjetno, kako lahko človeka, ki je obupan, pokonci postavijo besede tolažbe in vzpodbude. Če samo pomislim, kako sem jokala, ko sem bila na dnu in ste me tolažile. Pa mi je pomagalo, da sem zdržala. Se spomnim, kako sem si govorila, da, ko bom končala, se bom prvi dan najedla sendvičev, ki sem jih ves čas najbolj pogrešala. Pa nisem do sedaj pojedla niti enega. Malo se bojim, da če bi začela grešiti, ne bi znala nehati. Pa kdaj naj bi človek sploh jedel sendvič ? Po reglcih s klobaso in sirom naenkrat ni dovoljeno. Jaz bi jih jedla na B. Imam prav ? Dosti pišete o tem, kako vas zebe. Mene najbolj zebe na sadni dan. Imela sem ga včeraj in sem pridna, pa si vsak teden določim en dan. Danes pa bo solata in tune, zvečer pa solata iz koruze, paradižnika, kumar, paprike in sojinih kalčkov. Saj je res zanimivo, koliko nove hrane je ta dieta prinesla v moje življenje. Zadnjič sem npr. jedla ajdovo kašo, ki mi je ostala od kosila in regrat v solati. In zdaj vem, zakaj me je vedno ščipalo v želodcu, zakaj se nisem dobro počutila. Zdaj me črviči le, če na sadni dan jem jabolka in potem pijem vodo.Nekako to dvoje ne gre skupaj. Za OH dan sem zadnjič jedla ajdovo kašo, zraven pa dušene bučke s porom, čebulo in gobami. Pa dala sem gor malo sojine omake, nepekočega čilija in je bilo noro dobro. Kar sama si večkrat nekaj zmislim in poizkušam, pa je redko, da ne bi bilo dobro. Za B pa sem naredila isto mešanico, le brez kaše, pa jajca sem prelila čez zelenjavo, zraven pa zeleno solato. imejte se lepo, pa kjerkoli ste že in karkoli že počnete ! marjanca45

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

13. apr 2005 12:43

Tabina! Tudi meni je danes hladno. Danes, ko imaš OH dan, si lahko narediš paradižnikovo juho s rezanci, tako da žlica not stoji na vrhu še malo potrosi s peteršiljem, zelenjem. Meni ta okus zelo paše, in hitro je skuhano. Ne vem če imaš ti to rada, pa še pogrela te bo. Ješ lahko tudi kakšne špagete s polivko in solato. Ali pa testeninsko solato z zelenjavo. Sicer pa, da te ne bo tako zeblo, tukaj so trebušnjaki, tako kot jih je opisala Žogica. Boš videla kako te bodo pogreli. Če ne bi bila v službi, bi si jih tudi jaz privoščila. Me je Žogica tako navdušila nad njimi, da že skoraj po stopnicah dol ne morem več hoditi, ker me od vadbe tako bolijo noge. Dobro, da me ne vidite. Grem ko kaka devetdeset letna ženička. Sicer pa, saj ni težko dat idejo na tako grd, poscan dan: sonce, plaža, suhica ti na ležalniku, strežniki s polnimi pladnji jedi OH seveda itd... ha, ha, ha. Upam da sem ti dala vredu idejo in ti, vam, nam s tem tudi polepšala dan. Bajči!

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

13. apr 2005 13:04

Hojla, dekleta! Evo, tudi mene. Sem obljubila, da začnem v ponedeljek in sem. Danes imam OH dan in padla bo pica, seveda zelenjavna. Tudi jaz sem zasvojena s tem forumom, tako da sem vas vsaj poskušala slediti, čeprav je bilo kdaj kar težko, tolk ste napisale. Mi je pa ful žal, da nisem že prej začela, pa se mi je zdelo brez veze, ker sem bila zaradi službe toliko odsotna ali pa imela tako neredno prehrano, da vse skupaj ne bi imelo smisla. No, ampak zdaj sem tu. Ene že poznam (ker sem povratnica), dosti pa je novih. Vsem, ki ste že končale čestitam, ostalim pa želim, da zdržite. Tudi sebi. Drugič je resnično motivacija manjša kot prvič in težje se spraviš k stvari, ker že veš kaj te čaka. Saj ni nič težko, samo v glavi moraš pošlihtat. Računam na vašo pomoč, da mi boste dajale podporo. Čauči! Gobica

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

13. apr 2005 13:23

Lisička, pozdravljena. Se te spomnim. Lani sva bili v isti rundi na dieti, in če se ne motim, si bila ti malo za mano. No pa saj je vseeno. Želim ti, da ti bo uspelo. Jaz se na začetku nikakor nisem mogla skupaj spravit. Sem kar na prej grešila, tako da ni šlo nič dol. Sedaj pa se že par dni zadržujem s pomočjo mojih sotrpink, ki me uspešno bodrijo. Le pogumno! Bajči

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

13. apr 2005 13:26

Ojla, punčare! Vidim, da se zbira nova runda suhic. Meni je kar žal, da sem končala, čeprav sem zadnji mesec bolj bluzila kot hujšala. Prav hecno je, da so občutki in problemi po drugem krogu podobni kot lani po prvem, še vedno me matra časovni razmik med obroki in še vedno podležem sladkarijam v nepravem trenutku. Na srečo je pa kilogramov le nekaj manj kot lani... Imam eno vprašanje za tiste, ki ste trenutno na naslednjih 90-ih. V knjižici sem opazila (nisem je še natančno pregledala), da je sedaj manj OH in sadnih dni, B in Š obrokov/dni pa je nekaj več, pa tudi to, da OH dnevu vedno sledi sadni dan. Najbrž je to nujno, kaj? Očiščenje naslednji dan. A se tega vse držite, ali ste probale tudi že kaj drugega? Jaz sem imela včeraj po sadnem dnevu OH dan, pa ne bi danes spet samo sadja. Imela bom Š kosilo oz. večejo (bom še videla, koliko bo takrat ura), jutri pa potem spet . Res bi bila vesela kakšne vaše izkušnje. Imejte se lepo, še posebno držim pesti za tiste, ki trenutno stojite in se kg nikamor ne premaknejo, tiste na začetku skoraj ne rabite podpore - vsak dan pol kile manj, to ti je pesmica! Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 13. apr 2005 13:32:05

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. apr 2005 13:31

Marjetka cvetka, zdaj mi pa povej kaj si daš na zelenjavno pizzo. Pa ne odgovori z zelenjavo, ker to mi je jasno. Zanima me katero. Jaz nimam ideje. Meni se plete po glavi samo škrobna zelenjava (koruza, fižol, ...). In tako pač na OH jem testenine z raznovrstnimi omakami, sem se že čisto privadila temu, čeprav jih s prva nisem imela rada. Se mi pa bolj smili moj partner, ki ima občutek da je samo testenine. Saj jaz mu z veseljem pripravim kaj drugega, vendar je tako uvideven, da je v glavnem tiste stvari, ki sledijo po mojem jedilniku, seveda z dodatki. Zdaj se je že privadil takemu prehranjevanju in so mu določene jedi že celo všeč ( Tunina solata, testeninska solata, Razne omake brez mesa,...) od začetka pa sem se mu skoraj smilila, če ne bi vedel da sem se sama odločila za to prehrano. Po moje ga je odvračal samo videz in sama misel, na meso, ker je res velik gurman. Zdaj pa celo sam predlaga gobovo polivko ali kaj podobnega. Skratka pomagaj, povej, kako si jo pripraviš, obložiš, da ti je všeč. Bom poizkusila na nasledbji OH dan. Jau, sem se razpisala. Vse to zaradi ene pizze. Upam, da dobim čimveč predlogov. Sicer pa zdaj že veste, da nas je kar nekaj takih, ki ne znamo biti kratke. Še nekaj! Lisička POZDRAV!!!! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Žogica  

član od: 23.3.2005

sporočila: 19

13. apr 2005 13:35

Dober dan tudi od mene! Najprej pohvalim tebe Bessybori, za vse trebušnjake, ki jih narediš!!!!!!!! Jaz sem tudi pridna in poleg trebušnjakov pred tem vsaj še 20min steppam. Drgač pa sem danes na S dnevu in sanjam, kako bi pojedla kaj toplega. No saj me za kosilo čaka popečena zelenjava.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

13. apr 2005 13:58

Tudi jaz še kar hodim zijat na forum - no ja, saj je šele 2.dan po koncu. Cel kup je novih imen, tako da se počutim kar rahlo "tuja". Rožica, jaz naredim pico z gobami - čebula, česen, gobe, veliko peteršilja, malo smetane (da se lepo maže), ali čebulno - veliko čebule prepražim, dodam malo česna, potem pa še kumino, poper, kajenski poper, malo balzamičnega kisa in krepko žlico milerama ali paradajzovo - zmešam mezgo, malo olivnega olja,česen, potem pa mečljem notri zelene in suhe dišave, dokler mi zadeva ni všeč. Zaenkrat se kar držim knjižice, me je grozno strah, da bi kaj "pokvarila". sem že nesla kup stvari popravit k šivilji in ni da bi se človek zafrkaval. Lepo se imejte! Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti