ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. apr 2005 11:27

Expert, malo me je prizadelo tisto o hoji in upokojencih. Nisem še med njimi, saj sem stara 45 let, toda pred letom dni sem bila operirana na hrbtenici ( čaka me še ena operacija) in ne smem drugega, kot hoditi po ravni in mehki podlagi. Poizkušam, da bi se dobro preznojila, vendar verjemi, da vedno ne gre. Blagor tistim, ki marsikaj lahko, mi preostali pa sem moramo zadovoljiti s tem, kar nam dovolijo zdravniki in telo. Tudi sama sem prej zelo veliko tekala in mi je hudo, ker ne smem več, po drugi strani pa sem srečna, da sploh hodim. In četudi se na vsakem sprehodu ne preznojim in zasopiham, sem ponosna nase. pa lep dan marjanca45

expert  

član od: 6.4.2005

sporočila: 4

6. apr 2005 11:35

Draga Marjanca. Hvala, ker si se oglasila. In tudi vse druge. Kako zanimiv je vaš odziv! Marjanca, žal mi je, da imaš težave. Tudi pri hoji si lahko zelo učinkovita. Predvsem, če boš uporabila pohodne palice (ne za oporo, temveč kot odriv). Če le moreš, si nabavi telovadne copate z gelom (zelo ublažijo vibracije) in se ne pozabi ogreti, preden štartaš. Izbira mehkega terena je zelo pametna. Če nimaš revmatičnih težav, pa bi bilo zate, tvojo hrbtenico in kilograme nadvse dobro, če bi obiskala kakšen bazen. Vsem želim lep dan! expert

Bar*ba*ra  

član od: 17.8.2004

sporočila: 12

6. apr 2005 11:39

Pozdrav vsem, Petrusha, moje mnenje je, da se začneš postiti v petek ob 22:33 in končaš v soboto ob isti uri. Pa naj me kdo popravi, če se motim. Pa pa, Bar*ba*ra

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. apr 2005 11:55

Expert, lahko bi rekla saj ni res, pa je. Imam kar hud revmatoidni artritis, ki je načel že vse moje sklepe na rokah, delno tudi na hrbtnenici, ki so tudi vidne na slikah. V času po operaciji sem veliko plavala ( hrbtno, kravl), vendar se je potem pojavila reakcija na toplo vodo in sem skoraj znorela od bolečin v sklepih. Silno si želim plavati in to vo vodi 24-26°C, ker v takih bazenih ni dosti ljudi in se res lahko plava, ne pa namaka, vendar ko sem to poizkusila, je bilo prehladno. Hodim pa s palicami, pa uro za mejenje pulza imam, da na začetku hodim malo manj hitro, potem pa na ful, koliko se pač da. Ampak vedno pač ne gre.Kaj hočemo. Življenje je pač treba vzeti takšno, kot se ponuja. Sem pa s to dieto shujšala 14 kg, za kar mi je telo, posebej pa hrbtenica, verjetno hvaležno. Hvala za nasvete. Vsak je dobrodošel, še posebej nam "oporečnim". marjanca45

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

6. apr 2005 12:09

Barbara, tudi jaz sem si tako predstavljala. Barbolinka, glede Pirnata pa tako: tip je po mojem mnenju bedak. Ne vem, če je ravno 5 kg na teden. Takrat je imel normo mislim da 1,2 kg na teden, tudi če hujšaš 3 mesece, moraš shujšati 1,2kg na teden. Za njega takrat ni veljalo, da bi shujšal en teden več, drugi teden pa manj. Jaz, ko nisem šla dol toliko, me je začel nadirat, da preveč jem. Pa sem jedla točno po njegovi dieti. Njegova dieta pa je zelo rigorozna. Spomnim se, da je bilo to popolnoma brez oh, jedel si samo zelenjavo, zelo malo sadja, skoraj nič maščob in nekaj mesa. Vse točno do grama natančno določeno. Pa količine so zelo male, tako da smo bili vsi, ki smo hujšali preko njega, večno lačni. Zgledalo pa je to tako: najprej te je ena gospodična zvagala, nato pa si šel k njemu v "ordinacijo" - tam te je malo pregledal, malo nadrl, vsakič povedal, da ne smeš jest nič več kot piše in ti z neko mašinco kao pritiskal na akopunktrurne točke (naj bi bilo proti lakoti - meni ni nič pomagalo). Nato te je - po želji (in seveda velikemu doplačilu) priklopil na "mašinco za hitro izgorevanje maščobe" - spušča majhne električne sunke po telesu, tako da se mišice krčijo. Podobno deluje tisti buterfly abs ali nekaj takega iz tv reklam. Ne vprašaj, kaki krči so posledično pri menstruaciji - absolutno ne priporočam. Mogoče pomaga, zdravo pa vsekakor ni... si raje privoščim dolg sprehod Skratka, nikoli več!!!Zeloooooo nezadovoljna. Glede na vse knjige o zdravi prehrani itd. vem, da je njegova dieta katastrofa za telo. Pa še antipatičen je Pa drag tudi. Mislim, da se da vse naredit brez njega. Ampak jaz imam dosti kg za izgubit. Če pa imaš samo nekaj, pa verjetno njegova dieta deluje. Ne vem. Jaz mu ne zaupam več. Lep pozdrav petrusha

bambola  

član od: 25.2.2005

sporočila: 43

6. apr 2005 12:20

Jaz pa bi tako opisala moje izkušnje pri dr. pirnatu. Moram rečt da sem bila zadovoljna, čeprav sem se tudi jaz dosti potrudila za to. Res je da je jedilnik bil enoličen, v bistvu same beljakovine.Zjutraj en sadež, kosilo meso + zelenjava, količne jogurta ali mleka lahko 1 l, in za večerjo zelenjava. Belo kavo si lahko pil sam si mogu štet mleko Kar se tiče lipolize to so so kao električne priponke ki delujejo tako da naj bi shujšal samo tam kjer hočeš. Je pa mal drag, Jaz sem šla v 30 dnje dol iz 59 kg na 52 kg, in sem bila zelo zadovoljna čeprav sem potem imela nenasitno željo po sladkarijah in vseh mastnih jedeh. Tako da sem počasi po dieti pridobila kg v cca. 9 mesecih. Oz. še več, čez eno leto in pol sem imela že 64 kg in to je 5 kg več ko na začetku diete. Tako da punce jaz pravim vse pomaga če manj žreš oz pravilno ješ. bambola

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

6. apr 2005 12:24

Bambola, verjamem, da si shujšala. Jaz sem pač opisala mojo izkušnjo, kolikor se je pač spomnim. Vem pa, da sem potem malo jedla, pa sem se vseeno zredila. Pa tudi na lipolize sem hodila (zdaj se spomnim, kako se reče:) ), ampak ni bilo boljšega rezultata tam. Mogoče mi je ostalo vse v tako slabem spominu, ker mi je on sam tako nesimpatičen.... Vsekakor sem pa mnenja, da se jo jo efekta pri tej dieti ni mogoče izogniti. petrusha

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

6. apr 2005 12:25

Petrusha hvala za pojasnilo, se mi je kr zdelo, da boš tako napisala. Tudi jaz sem bila pri enem, ki je izvajal akupunkturo z iglami po telesu. Rekel je, da bom manj lačna in da bom izgubila apetit. Po moje bi bila lahko cela v iglah kot ježek, pa ne vem če bi kaj pomagalo Jaz ne verjamem več nobenim žavbam! Če hočeš uspešno sklestit kilograme dol je edina pot ta, da manj jej, ne mešaj stvari med seboj in se VELIKO gibaj in to je vsa skrivnost. Da ne boš mislila, da samo me hujšamo ko imamo "preveč" kilogramov, tudi takšne estradnice obstajajo, ki nimajo gramčka preveč na sebi, pa vseeno hujšajo ala Verboten.... je suha ko prekla, skupaj telovadima in jo večkrat vidim. Skoraj preveč je že suha. Barbolinka

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

6. apr 2005 13:25

Spet sem tukaj in ne bi si vzela časa za pisanje, če bi ne prebrala prispevka expertke. Najprej, hvala ti za vse prijazne besede in nasvete, ki si nam jih namenila. Nič ne dvomim, da so vsi dobronamerni. Dovoli pa, da ti odgovorim in sicer na podlagi lastnih izkušenj. Ne bom trdila, da je večina pretežkih ljudi takšnih kot jaz, se pa najdejo tudi takšni. Torej, rada jem. Družinsko in družabno življenje je bilo pri nas vedno zelo razgibano in v glavnem se je odvijalo ob dobro obloženi mizi. Do tu vse lepo in prav, zakaj bi se ne družili ob hrani? Vendar je potrebno to tudi pokuriti. Nekateri s tekom, drugi v fitnesu, tretji spet s sprehodi, rolerji in kolo, plavanje ali pa badbinton. Karkoli že. samo da je telo v gibanju. Nihče me ne bo prepričal, da je tek tista zapovedana disciplina, ki je zveličana in edina, ki pomaga pri hujšanju. Prerekanja strokovnjakov in zagovornikov teka na eni strani, ter tistih, ki se z njimi ne strinjajo (med njimi so tudi strokovnjaki), redno prebiram v vseh pisanih medijih. Veliko je bilo napisanega o tem: tek osvobaja, tek zasvoji, tek ohranja telo mlado, tek preveč obremenjuje sklepe ... in tega je res veliko. Moje mnenje je, da naj teče tisti, ki zmore in ki mu tek odgovarja. Meni recimo tek res ne diši, hitro se naveličam in vedno najdem kakšen vzrok, da ne bi tekla. Povsem drugače je z rolerji, kolesom, smučanjem, plesom, hojo v hribe in sprehodi. Ta "vadba" je tista, ki mi je všeč. Nič več ne dam na mnenja razno-raznih strokovnjakov; "strokovnjak za fitnes" me je namreč prepričeval, da j e to edina vadba, ki zajema vse mišične skupine; "strokovnjak za aerobiko" me je prepričeval, da je ta boljša, da ne naštevam vseh ostalih oblik športa in rekreacij, ki so danes na razpolago. Mene v glavnem v telovadnico ne dobiš, pa če je še bolj zdravo in kuri kalorije, pospešuje presnovo ali kaj drugega. Druga stvar: občudujem te, da vstaneš ob 5.15 in greš na tek. Kapo dol punca :o). Vem, da je zjutraj tisti čas za vadbo, ki najbolj spodbuja telo za delo in s tem tudi kurjenje maščob. Poleti grem velikokrat zjutraj za kakšno uro na kolo, vendar včasih tudi kar obležim v postelji in potem mi je žal, da sem preležala tako lepo jutro. Ampak veš, to sem jaz. Včasih zelo zagnana, vačsih pa tako preklemano lena, da bi me tri sonca ne spravila iz postelje. In zdaj naj preidem na sledeče ... zapisala si: "... da se naučite jesti tako, da boste lepo počasi shujšale ...". Oh ja, expert, če bi meni to ratalo bi bila najbolj srečna oseba na svetu. Ne vem, če si lahko predstavljaš kakšno breme je lahko apetit in pomanjkanje samodiscipline. Poleg tega, da mi je vse na svetu dobro (nisem izbirčna), si tudi kot nagrado kdaj rada privoščim kaj sladkega. In tudi to še ne bi bila takšna katastrofa, če bi se neko obdobje v življenju ne tolažila s hrano. Nekatere si polnijo praznino, druge se tolažijo, tretje se nagrajujejo, itd itd. Vidiš, sto ljudi - sto čudi, je tisti pregovor, ki je tukaj najbolj na mestu. Tudi sama vem, da je najlažje svoje izkušnje ponuditi drugemu. Vendar to nekako ne špila. Sama sem tako presneto "pametna" in to poskušam prenesti na svoje mladiče, pa pubertetnika nikakor nočeta sprejeti mojega pametovanja. Svojo pamet imata! Včasih celo rečeta, mami, saj si imela prav, ampak ... in drugič spet naredita po svoje. Vidiš, tudi ti nam želiš svetovati in gotovo so tvoji nagibi dobri, ampak ... Ne vem kako se nas bo tole kaj prijelo?! Naj povem zase: tvoje nasvete bi z veseljem upoštevala in se jih do konca življenja tudi držala, ampak očitno sem popolnoma drugačna kot ti. Kampanjski človek sem, ki se tri mesece striktno drži predpisanega in potem malo popusti. Štiri leta sem obdržala "sanjsko postavo" in potem me je nekaj vrglo iz tira in namesto, da bi šla na sprehod, tek ali pa k psihologu, sem se tolažila z dobrotami. In ni mi preostalo drugega kot, da se za določen čas podredim predpisom neke diete in poskušam izgubiti odvečno težo. "Debeluhi" smo čudna bitja. Vse bi dali, da bi bili vitki in lepi ter, da bi se dobro počutili v svoji koži in si dvignili samozavest. Le jesti ne bi nehali!! Pa razumi to če moreš. Meni to nikoli ni bilo jasno in kakorkoli se poskušam prepričati, da je edina omejitev, na poti do permanentnega uspeha, hrana, mi nekako ne potegne. Takole draga expert, pa mi je odleglo. Ne zamerite mi dragi forumovci, ker sem si dala duška in pisala litanije. Pa brez zamere :o)) Pridni bodite in uživajte pomlad!!! Marina5

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

6. apr 2005 13:53

Nobeden mi ne odgovori na moje vprašanje, jaz pa takoooo čakam! Glede debelih pa tudi jaz moram nekaj napisat - jasno je, da če nekdo tehta 100kg, da jih ni dobil "na lepe oči". To je bilo - povedano metaforično - od papanja in ležanja. Ampak tukaj je cel kup hujšajočih, ki pravzaprav nismo svinjsko debeli in občasno ponavljamo razne diete, da bi se obdržali nad "gladino",ki smo si jo sami določili. Malo me že jezi, ko po raznih ženskih revijah berem o predebelih ljudeh, ki se občasno "vržejo" v post, potem pa po parih dneh stradanja neko noč izropajo hladilnik - ali pa nenadzorovano žrejo ogromne količine vsakršne hrane, po možnosti mastne ali sladke. In TO naj bi veljalo za VSE predebele. Ne vem kakšne navade imate pri prehranjevanju druge, ampak jaz še nikoli nisem izropala hladilnika (še posebej ne ponoči), sem strašen gurman in vedno rada poskusim jesti in skuhati kaj dobrega, odbijajo pa me velike porcije in požrtije. Zaradi zdravja redno telovadim in hodim (jebiga, če sem zato upokojenka), kuham pa izredno zdravo - sledim vsem nasvetom zdravnikov TOREJ - ZAKAJ sem potem predebela JAZ, če pa kar nekaj mojih znank ne počne nič od tega, pa so suhe? Pripravljena sem sprejeti dejstvo, da sem "občutljiva" na določene kombinacije, ki silijo moje telo v šparanje za slabe čase in torej moram paziti kaj dati na krožnik (kar si predstavljam nekaj podobnega kot eno podvrsto sladkorne bolezni), majčkeno sem pa sita očitkov o prenažiranju in slabi disciplini - še posebej od ljudi, ki še nikoli niso imeli težav s težo! Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti