Stevia- kje kupiti?

nallis  

član od: 5.2.2011

sporočila: 59

6. jun 2011 18:13

Stevio oz. tabletke kupila v Slovenj Gradcu v trgovini Kašča.Pakirane kot Natreen,cena pa se mi zdi 5,5 evrov.V kavo si jih dam kakih 5 pa je komaj kaj sladka.Sem mislila,da bo bolj.No ja,te bom porabla za naprej bom pa uporabljala agavin ali pa pesin sirup pa dobri stari med pri katerem nič ne fališ,pa še od sosedovih čebel je.

nallis

jankabp  

član od: 8.6.2011

sporočila: 1

8. jun 2011 16:04

* Rastlino STEVIO lahko kupite v Kaliji (pri tržnici BTC), sladilo v prahu in v tekočini pa sem kupila v Jablani (pokrita tržnica BTC). Ena kapljica tekočega sladila je enako kot 1 čajna žlička sladkorja.

* Za izdelavo biskvita pa kar preračunajte -saj pri biskvitu morate na 6 jajc dat 6 žlic sladkorja in 6 žlic vode.Torej v 6 žlic vode dodate 18 kapljic stevie.

Pa srečno!

jankabp

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

23. jun 2011 16:22

Nasja je napisal/a:

Lepo povedano, rebecca.

In malaga, seveda ima vsak pravico do svojega mnenja in do svoje odločitve. Prav je pa, da je vsaka taka odločitev osnovana na znanju in presoji dostopnih podatkov,  ne pa da smo kar povprek proti "kemiji" in za "naravno". Veliko "kemije" (sintetičnih spojin) je koristnih in dosti naravnih snovi je hudo strupenih, na dolgi ali kratki rok, pa tudi če se jih uporablja že  stoletja.

Nasja

ja, ampak pogovor je pa o umetnih sladilih...je katero neškodljivo? 

www.mojalbum.com/naredilaana

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

23. jun 2011 22:12

hm, to ravno ne, so pa zeelo dobičkonosna. Zato je pa stevia v EU še vedno prepovedana kot živilo...

robida

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

23. jun 2011 22:39

Robida je napisal/a:

hm, to ravno ne, so pa zeelo dobičkonosna. Zato je pa stevia v EU še vedno prepovedana kot živilo...

robida

Zakaj pa Danone v Franciji ponuja jogurt tako oslajen? Tudi stevio sem videla na trgovinskih policah poleg Natreena in ostalih.

Vanja

bannanna  

23. jun 2011 22:55

jaz sem stevio tudi videla v franciji, kot natreen tabletke je bila. po mojem ni po celi eu prepovedana. danone je pa itak šajze..se lahko vsi tuji mlekarji daleč skrijejo pred našimi

bannanna  

7. sep 2011 16:35

kupila sem stevijo v jablani. prašek in pa posušene listke. prašek je stal 11 €, velik je nekje 1,5 dl, listki pa nekje 6€ velikost rinfuza čajev. poskusila nisem, ker ni zame.. bom pa izvedela povratno informacijo ..

mi je pa rekla prodajalka, da bi se naj od septembra ali pa od januarja stevija prodajala tudi kot živilo.

Eilinel  

član od: 13.11.2011

sporočila: 19

13. nov 2011 22:30

Mi lahko poveste, kje bi se dalo spletno kupiti/naročiti stevio? Spletne strani Biostevie, kjer sem nazadnje naročila kapljice, ni več. Mi jo uporabljamo zaradi otroka z diabetesom, priporočila pa jo je diabetičarka UKC LJ, ker najbolj naravna in najmanj škodljiva.Je pa res, da ni tako sladka, kot omenjajo, ima zelo specifičen okus, podoben sladkemu korenu v čaju za ledvice, ampak se naša mala navihanka nad okusom sploh ne pritožuje, saj je vesela, da lahko sploh okusi nekaj sladkobe.

Eilinel

Boris1  

član od: 14.3.2006

sporočila: 78

4. feb 2012 14:59

POZDRAVLJENI, V INTERSPARU V LJ SEM KUPIL 2 KOZARCA STEVIA SUGAREL..... KO SEM PRIŠEL DOMOV, ENEGA ODPREM, PROBAM... OBUP...

DRUGA STVAR, SESTAVA: MALTODEKSTRIN, SLADILO- STEVIOLGLIKOZIDI IZ IZVLEČKA STEVIA REBAUIDANA 2%%%%%

2%     2%!!!!!!!!!!!! VELIK ANE, SE PRAVI KAJ JE VSE OSTALO PA TAKO LEPE SNEŽNO BELE BARVE JE!!!! RASTLINA PA TUDI BELA???

NATEG!!!!!!!!!!!

LJUDJE, KUPUJTE NEPREČIŠČEN RJAVI SLADKOR!

piki-poki

Sporočilo je spremenil(a) Boris1 dne 04. 2012 15:00

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti