22. nov 2009 22:37
super! komaj čakam :D Sy
22. nov 2009 22:37
super! komaj čakam :D Sy
10. feb 2010 13:27
Tortica, kje pa si kupila stevio? la tina
11. feb 2010 0:26
Zdravo punce , tudi jaz se zanimam za stevio , ker je mož sladkorni bolnik .Doslej je nisem nikjer zasledila , rastlino mislim . Če jo bo katera kje v kakšni vrtnariji "izvohala " ,naj prosim, sporoči še ostalim . Hvala že vnaprej. Lp , Manca51 manca51
6. maj 2010 20:36
Mene pa zanima, če je katera že uporabila rastlino stevio za sladkanje. Rada bi vedela, kako in za kakšne stvari ste jo uporabile.
Danes sem stevio prvič videla v vrtnariji med zelišči in moram reči, da ima liste res zelo sladke.
Hvala,
Vanja
6. maj 2010 21:17
Listek sem dala v limonado poleti, ali pa posušenega v vroč čaj - v drugem primeru bi morda lahko rekla, da se je malo čutila sladkoba, v prvem niti ne.
tulka
6. maj 2010 21:31
Za vse, ki bi radi kupili stevio: na tem naslovu: http://www.raznolikost.si/ se dobi marsikaj. Naročila sem med drugim tudi stevio in jo dobila. Za tri rastlinice dobiš tudi navodilo, stane ena 3 E. Val val10
6. maj 2010 22:27
jaz sem jo posušila in zmlela v namen da bi jo uporabljala , pa mi je bilo zanič ... neuporabno po mojem mnenju http://irenina-kuhinja.blogspot.com/
7. maj 2010 9:18
..rastline nisem poskusil..sem pa sladilo in sicer v obliki praška in tabletke (podobno kot Natren) in moram povedat da je hudo sladko in baje zelo zdravo.. poskusil sem tudi v kavi in ni bilo napačno..okus je zelo podoben ostalim sladilom, vendar veliko bolj sladko. Evropske unija zelo dela na tem da bi sladilo dovolili za uporabo v prehrani, saj so vsi testi pokazali, da je edino sladilo, ki nima nobenih stranskih učinkov oz. je celo zdravilno. Kolikor vem so ga Franciji že dovolili za prehrano za poskusno dobo 2 let...po svetu pa ga uporabljajo že kar precej časa. rsroki
7. maj 2010 14:03
Hvala t-baby in Tulka.
@ rsroki - stevia niti približno nima zdravilnih učinkov in je pa priporočljiva za ljudi s sladkorno. Moji poizkusi z uporabo raznih izdelkov iz stevie niso končali preveč lepo. Ima namreč neprijeten priokus, še posebej če se jo vmeša v vročo tekočino. Za peko pa zaenkrat ni uporabna.
Upala sem, da je morda s samo rastlino kaj bolje.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 07. 2010 14:03
23. maj 2010 17:24
stevio posušiš in potem npr. v čaj zdrobiš 1-2 lista.To je dovolj za eno skodelico čaja.Najboljše je, da čaj najprej ohladiš na tam nekje 40 st.C in šele potem dodaš posušena lista. Beli ali rjavi sladkor (ni velike razlike) je zelo-zelo škodljiv, stevia nima stranskih učinkov, ne redi. pikiicaaaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Brownie Muffins
Polnjene paprike