Sesalec

Sanjab1  

član od: 7.10.2004

sporočila: 98

8. nov 2004 13:57

Tudi mi uporabljamo Vorwerk, je najenostavnejsi za uporabo in ni tezav s pripravo oz. ciscenjem kot pri vodnih. Imamo sicer tudi Kirby, ki pa je tezek kot svinec in neprakticen. LP Sanjab1

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

9. nov 2004 7:01

Tudi mi imamo Vorwerk, s katerim smo zelo zadovoljni. Imam pa tudi Delfina-vodnega za 50 jurjev, s katerim je res precej dela (sploh s čiščenjem) vendar je za čiščenje tapisonov vreden svojega denarja. Ampak sto jurjev ali več pa res ne bi dala za vodni sesalec..pa je tudi mene mikal Batagel...

Drejči  

član od: 28.11.2002

sporočila: 68

9. nov 2004 7:07

Včeraj sem naročila nov Vorwerk...samo metlo in osnovne priklučke. Star je dotrajal, delal je 17 let , brez , da bi nas enkrat pustil na cedilu. In vsa leta nisem uporabila navadne metle. Imam tudi druge priključke, ki bodo pasali na novega. Cena metle je 146.000 sit, dobila sem na 12 obrokov....ni mi žal...

pegasti  

član od: 7.1.2003

sporočila: 258

9. nov 2004 9:34

Vorwerk je drag kot žafran (hvala bogu je moja sestra bila poročna dobra vila), vendar pa ga ne bi zamenjala za nič na svetu. Uporabljam ga že 7 let, mama in sestra pa svoja še dlje. Vedno sesam z globinsko krtačo, ker je skoraj celo stanovanje v tepisonih. Hodnik in kuhinjo pa z navadnim nastavkom. Sicer me že nekaj časa mika vodni sesalec, da bi občasno tepisone oprala. Pa sem ugotovila, da se ga da tudi sposoditi. Sporočilo je spremenil(a) pegasti dne 09. nov 2004 09:35:45

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

9. nov 2004 12:34

Ja tudi jaz se pridružujem vašim mnenjem glede vodnih sesalnikov so sicer dobri za kakšno generalno parkrat na leto za vsak dan pa živi obup, več dela z sestavljanjem in čiščenjem kot pa z samim sesanjem. Tudi jaz sem imela to sranje od Batagela nato pa sem našla firmo ki mi ga je vzela v račun pa sem pri njih kupla za nekaj čez 100.000 sit suhi sesalnik, s katerim je res užitek čistit je lahek, pokončen (podoben forwerku samo da Forweku veliko plačaš tudi ime) ima neke podaljške za težko dostopna mesta lahko izpihuješ , ima dve krtači navadno in globinsko res super stvar, ko rabiš potegneš iz omare ali kota in že sesaš. Hobotka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

9. nov 2004 14:51

Hobotka, a nam lahko zaupaš, katerega si kupila in kako se obnese. Se tudi razgledujem za nekaj pokončnega in lahkega, ker imam precej tekstilnih oblog. Po tvojem opisu sklepam, da imaš tornado, to je naslednik speedya.

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

9. nov 2004 22:10

Malo pozno pa vendarle. Res je imam Tornada ampak ne bi rekla da je naslednik spidija ker je neprimerno lažji in bolj okreten, Spidija sem tut sama gledala ampak mi je bil ful štorast. Meni res lepo služi imam ga že skoraj 4 leta do sedaj sem morala enkrat menjat nek jermenček na globinski krtači ker sem posesala eno malo vrv pa mi je ta jermen utrgal drugač pa vrečke menjujem nič ne piha iz njega in ne dviguje prahu za mano res je OK. Hobotka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

10. nov 2004 13:06

Hobotka, hvala ti za informacije, sem vse bolj zagreta za tornado. Mogoče sem narobe razumela, ker firma, ki ga prodaja, je imela prej speedya, pa sem mislila, da je to novejši model. Upam, da bo pridno pobiral pasje dlake.

leale  

član od: 20.8.2004

sporočila: 41

26. nov 2004 8:08

Pegasti, glede izposoje vodnega seslaca: Ali ga se kje ukvarjajo prav z isposojo njih? Namreč nimam nobenega poznanega, ki bi ga imel, da bi si od njega sposodila. leale

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8885

20. dec 2004 10:35

Naj še jaz pripišem nekaj, kar se tiče sesalca. Pred tremi leti, soboto popoldan , pozvoni na vratih - glej ga zlomka, predstavitev Batagel vodnih sesalcev. Seveda, predstavitev je trajala skoraj eno uro. Z možem sva bila navdušena in sva podlegla prepričevanju ter ga za krepki denar tudi kupila (nekaj okrog 150.000 SIT), globinska ščetka, za pranje šipe pa še 2 litrski steklenici čistil - da se ne peni, ... Urno sem delala z njim, ampak čez čas mi je začelo iti na živce tisti kabli, odlivanje vode... Še teleskopska cev mi je počila, tako da sem jo šla zamenjati celo v Postojno. Globinska ščetka je o.k. za tepihe, sedeže... Tista navadna ščetka pa ni povlekla niti sponke za papir... Pa še v stanovanju imam po tleh samo keramične ploščice, parket in zelo malo tepihov. Čez šest mesecev sem v BTC-ju kupila drugi sesalec - navaden, na vrečke - in sem zanj dala 48.000. Za sekundo ga zložim, sesa tako da mi hoče prst povleči notri... (Ne vprašajte, kakšen direndaj je bil, ko sem prinesla drugi sesalec - može je popenil). Pred dvemi meseci, isto je bila sobota popoldan, greva na obisk h čerki, ko tam, glej ga zlomka, predstavitev sesalca, ne Batagel, ampak Kirbi, cena nekaj okrog 550.000 SIT. Samo, da me ni kap. K sreči, ni ga vzela. Skratka, dobim ošpice ko vidim Batagel reklamo na TV. Žal, je pa slaba lastnost vsakega sesalca ta, da noče sam delati in potrebuje pridne roke. Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti