Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

12. feb 2005 22:38

P.S. Viva Montignac, vendar pa njegova dieta ni prevec primerna za ljudi, ki delijo pisarne z sodelavci. Polnozrnat kruh, zelje, rjavi fizol, polnozrnate testenine, nepreciscen riz, zelenjava, sadje ... vse to povzroca zelo neprijetne procese v telesu in posledica so zvocni in aromatski stranski ucinki :o)) Marina5

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

13. feb 2005 0:26

Hoj danes se vam pa malce pozno javljam, berem vas redno vendar, nisem imela kaj napisat. Sedaj pa imama. Tako zelo sem lačna, vem, da ne smem in tudi z vodo se "nacejam", v življenju še nikol tolk vode nisem spila kot danes. Žal pa mi ne zaleže, pa še vročino imam. Tako da se bom kar spat spravla (če bom lahko zaspala). Upam da ste ostali čili in zdravi. nalin

nalin  

13. feb 2005 15:32

Hojla, ali nobena danes ni obiskala foruma? Danes je pa zame kar težek dan, sem pelala mojga peskota ven in ko sem se vračala po enournem sprehodu domov ga je napadal drug pes (sem mislila da ga bo zaklal). Pa tako lepo se je dan začel, no v glavnem ko sem prišla domov se je ravno testo za pico pripravil (v kruhomatu) in potem juhuhu, sem jedla pico ki ji ni para. Danes sem prvič jedla pico iz polnozrnate moke in lahko vam zagotovim da je ni boljše (od sedaj naprej samo polnozrnata moka). In kako ste kaj ostale preživele nedeljo? nalin

Lisa  

sporočila: 1812

13. feb 2005 17:27

Danes se res - izgleda, vse zabava naokrog. Tudi jaz sem izkoristila sonce in se lepo nahodila. Nalin, pa ja ni kaj hudega tvojemu kužku? Kako so ljudje brezobzirni s temi svojimi nevzgojenimi cucki - vsaj na povodcu naj bi jih imeli! Meni je dostikrat tesno, ko grem nasproti kakšni veliki mrcini, ki spuščena leta naokrog. A narediš testo za pico popolnoma iz polnozrnate moke, ali daš notri kaj črne zaradi lepšega vzhajanja? Jaz ga namreč delam tako - popolnoma polnozrnato testo mi pride gosto, težko. Če je kakšna fora, napiši! Lisa

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

13. feb 2005 19:20

hojla, in že je vikend pri koncu! Danes sem imela Š dan in sem jedla slasten krompir, narezan na kocke, popečen v teflonki, z bučkami, papriko in čiliji. Ker je fant dodal precej čilija, sva zadevo "ohladila" s kislo smetano, ki sem ji dodala kislo kumarico, peteršilj in zeleno, pa malce začinila. Vam povem, božansko. Sicer pa moja kilaža že tudi kak teden stoji (hej, bolje, kot da gre ^). V tem mesecu bi rada oklestila vsaj kakšne 2, 3 kilce, pa nekaj še v zadnjem delu, pa bom superca. Jutri je Valentin, jaz sem pa srečnica na OH. Imate kakšne posebno sladke, preizkušene recepte, ki jih priporočate za ta skomercializiran dan? SRČKASTO VALENTINOVO, Darchy

nalin  

13. feb 2005 19:59

Lisa, moj arsi je hvala bogu ok, sam sem se pa zelo prestrašla, sem se odločila da kupim tisto ovratnico ki jo imajo ponavadi buldogi in podobni psi (usnjena s kovinskimi š*****mi), pol pa nej si vsi psi polomjo zobe. Drugače je pa tudi moj pesko mrcina (30kg), in ponavadi ga iz povodca spustim kje na polju ali pa za savo in moram priznat da se ga veliko ljudi boji (mislijo da je volk). Če bi vedela da je moj pes napadalen bi mu pa obvezno nataknila nagobčnik (ponavadi ga vseeno nosim sabo če bi slučajno kdo s manjšim kužkom to zahtevu). Za enkrat pa moj pesko ni še nobenega napadu, imam ga pa nenehno pod nadzorom (če bi videla da dela grbo in kaže čekane bi ga takoj dala na vrvico pa nagobčnik gor. Ja testo je ves iz polnozrnate moke, je res težji in tudi vzhaja ne tako kot bi mogel in to mi tudi bolj ugaja, ker ne maram preveč debelega testa. (naslednjič bom v testo umešala še popečen česenček pol bo šele juhuhu!!! Lep pozdrav nalin

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. feb 2005 20:09

Hola! Tudi jaz sem se danes malo nahodila.Super je,ko ni več tega groznega mraza in se kar bolš počutim. Tukaj pa imam en recept za Valentinovo sladico: Na sto vročih objemov namažeš pedeset mokrih poljubov in vse skupaj posuješ z ljubezenskim praškom,na vrh pa napišeš en velik LJUBIM TE! Sladico uživajte,kadar se vam zahoče in sigurno se ne boste zredili! Ja,pa servirajte jo z velikim srcem! Želim vam ljubezni polno Valentinovo!:o) Marjetka cvetka

nalin  

13. feb 2005 21:01

mnmnmn, to pa je recept in pol, ga bom jutri servirala mojmu mateju, imava tudi obletnico-3 leta kar sva skupi nalin

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

13. feb 2005 21:33

Dober vecer vsem, Naj vam malo pojamram. Taksen lep dan je bil in jaz sem ga polovico prezivela v pisarni in restavraciji. Ampak lepih dni bo se veliko in takrat se bom nauzila sonca in svezega zraka. Ker ne vem o cem naj bi pisala, bom na kratko porocala o mojem jedilniku. Torej, v restavraciji sem narocila goveji zrezek z zelenjavno prilogo in mesano solato. Sladici sem se odrekla, popila pa sem pol kozarca vina. Vse sem lahko elegantno izpeljala brez pretiranih cirkusov in razlag, da sem na dieti. Potem pa sem prisla domov in pojedla eno jabolko. Cez dobro uro sem pojedla se eno jabolko in kar nosilo me je po kuhinji: od hladilnika do stedilnika, v omaro s sladkarijami in spet nazaj v hladilnik. Prav iskala sem kaj bi dala v usta. Zato sem si vecerjo (segedin od kosila) pripravila ze zelo zgodaj. In cez dobro uro se je spet zacelo sprehajanje na relaciji hladilnik - omara - hladilnik. Domaci so vecerjali tople sendvice in tako lepo je disalo po kuhinji. Uh, kako bi zmazala dva ali tri. In spet sem si postregla z jabolkom (ce bi se zdajle urezala, bi mi namesto krvi pritekla jabolcna cezana!!). Samo misel na jutrisnji dan me je zadrzala, da nisem popadla toplih sendvicev, pistacij ali pa kaksen drug prepovedan grizljaj. Zdajle sedim ob racunalniku in druzbo mi dela plastenka vode. Najbolje bo, da se neham smiliti sama sebi in se odpravim spat, ni tako?!! Torej, za mano je tezek dan in upam, da bo jutri lazje. Uzivajte in naj vam nov delovni teden kar najhitreje mine :o)) Marina5

lkc  

član od: 24.1.2005

sporočila: 66

14. feb 2005 9:18

Živjo. Danes zgleda da sem prva tu gor. Ja včeraj pa je bil en lep dan, ko se je megla in oblačnost dvignila. Prav dišalo je po pomladi. Ja s psi pa je križ. Nikjer ga ne moreš več spustiti, da bi bli vsi OK, še jaz se bojim, da bo kaj narobe, pa čeprav sem iz vasi. A tako je, eni pač so lahko vedno spuščeni, pa noben nič ne reče, druge pa moramo imeti pod nadzorom, pa če samo enkrat ni, je vse narobe. No meni tudi kg stojijo, saj je že 14 dni po vodnem dnevu, pa sem na istem, kot pred vodnim dnem. Malo me tolaži to, da vse pravite, da je tako, mogoče pa gre "šlavf" proč. To bom pa videla spet po 2 vodnem dnevu, ko se bom izmerila. Sicer pa je danes valentinovo, pa moramo tudi mi kaj našim dragim pripraviti, a ne. Še nakaj sem zasledila: pravite, da lahko pasulj (fižol in meso) jem na B dan Jaz sem mislila, da ne smemo mešati B in Š. LP. lkc

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti