Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

6. feb 2005 18:34

Tako, preživela sem aktivni dan v naravi (kar pre-aktiven, me vse boli), pojedla sem krof in rebro čokolade, sedaj sem pa pripravljena na sadni in vodni dan! Čestitke vsem, ki ste s tem že zaključili brez grehov, upam, da je primeren tudi efekt. Zeleni čaj je pripravljen, voda teče, jutri pojačam še ogrevanje, pa bo. Novinka - o klistiranju sem že veliko slišala, ampak me je groza že ob misli, da bi to sama počela. Kako se pa sploh lotiš zadeve? Maychi, se zgodi - čas je tak, da bolezni kar krožijo okrog nas. Ni da bi stvar jemala tragično - vzemi si čas za temeljit počitek in crkljanje, vse ostalo sedaj ni bistveno. Rožica, ti pa tudi vzemi v obzir možnost, da se te kaj loteva! Taka vitalna ženska ne more biti kar brez razloga ob vso moč - za pomladansko utrujenost je pa tudi prezgodaj. Pazite se vsi skupaj, da ne bomo navsezadnje odpirali foruma na temo bolezni! Pozdrav vsem! Lisa

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

6. feb 2005 18:58

Hoj Lisa! Jaz se ne dam. Upam da se motiš! Ne priznam poraza dokler me morebitna bolezen res položi! He, HE,... Glede pojačanja ogrevanja pa ideja sploh ni slaba. Jaz sem kar danes pojačala, pa čeprav nimam vodnega dneva, tudi jaz se sladkam, pa me kljub temu zebe. Kar vem kako stokali bodo domači in oh in sploh, kako vroče je, da se sploh ne da spati,... ko pridejo domov, za enkrat sem še sama. Pa mi sploh ni mar, bom vsaj jaz enkrat uživala!! Upam, ker mene itak zebe, a je vroče, al pa normalno. zdaj grem pa na en vroč čaj! je ravnokar zavrelo!!! Lp. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

nalin  

sporočila: 231

6. feb 2005 19:10

Jaz imam zelo rada zeleni čaj ampak samo v primeru če je z mlekom (velikokrat ga pijem namesto kave saj bolj prime), glede klistiranja pa lahko povem to da sem ga že probala (sem bila zaštoflana), pa me je črevesje tolk zelo bolel (baje ker imam rane na želodcu pa hemeroide). Ta dan je zame porazen na celi črti, tudi sama sem se že večkrat kar tako postila ampak nikol ni bilo tako hudo. Glavobo sploh ne izgine klub aspirinu, z matejem skoz leživa (on spi), gledam svoje ribice v akvariju kako veselo plavajo in se tolažim da bom jutri pojedla na tone tune. Samo škoda je ker mi jutri ne bo tako pasalo jest (ker se bo želodec skrčil) Pa še to vam moram zaupat: Ko sem si šla kavo skuhat me je en piškotek gledu, tako lep okrogel in tako zelo lepo polnjen s čokolado. Pa sem ga že mela v roki, pa pride matej v kuhinjo, me zagleda, vzame piškot in ga vrže v smeti!!!!!!!! Sej kasnej sem mu pa bila hvaležna da je to naredil ker vem da bi me drugače vest pekla. Na srečo doma nimava več piškotkov tako, da danes ne morem več grešit (čeprav nisem-samo hotela sem) nalin Sporočilo je spremenil(a) nalin dne 06. feb 2005 19:10:57 Sporočilo je spremenil(a) nalin dne 06. feb 2005 19:12:48

Novinka  

član od: 6.2.2005

sporočila: 4

6. feb 2005 19:38

Lisa: o klistiranju je veliko napisanega v knjigi Post ob sokovih, avtor je Paavo O. Airola (založba Magnolija, Ljubljana 1994). Mislim, da jo imajo v večini knjižnic – če je ne najdeš, mi sporoči. Zadeva v resnici ni tako grozna, kakor se zdi na prvi pogled. Po moje je veliko v psihični pripravi – meni je bilo prvič grozno in sem odnehala, še preden sem prav začela, potem pa sem prebrala toliko o škodljivosti posta brez klistirja, da sem se dobesedno prisilila v to. Že drugič je šlo lažje, tretjič pa povsem OK. Če boš kupovala napravo za klistir, kupi še kakšen lubrikant ali hladilno mazilo (ga naredijo v lekarni in vsebuje lanolin, vazelin, vodo in olivno olje – meni se zdi boljši kot vazelin, ker ni tako zelo masten, obenem pa ima hladilni učinek). Z lubrikantom sama sicer še nisem poskusila, so mi pa v lekarni rekli, da ga uporablja veliko ljudi, ker ni tako masten. A ja, pa alkohol je tudi nujen – da lahko po uporabi vse lepo očistiš. Držim pesti, da ti bo uspelo, če se boš tega lotila! Rožica, hvala ti za vzpodbudne besede. Upam, da jih imaš kaj na zalogi, ker jih bom v naslednjih treh mesecih zagotovo še potrebovala. ;-) Bodi cvetoče še naprej! Nalin: držim pesti, da glavobol čimprej mine! Novinka

jaca  

član od: 9.4.2004

sporočila: 67

6. feb 2005 20:26

Čao dekleta in fantje! No pa sem skoraj prikoncu prvega vodnega dneva. Občutek je fenomenalen!! Nemorem verjeti da je šlo to danes tako zlahka.Najbolj sem se bala migrene ,ki se pri meni rada pojavi če ne jem, no pa me je danes za spremembo pustila pri miru. Nalin za spremembo od tebe jaz pokam od energije.Dopoldne se pripravila pečena rebra ,govejo juho in vse kar spada zraven,potem sem šla na eno kavico h kolegici ko sem pa prišla domov sem pa družini pripravila kosilo do konca in se napila čajain. Danes ga je bilo toliko da sploh nevem koliko sem tekočine spila ker sem vmes pila tudi vodo.Popoldne pa sem svoji mami pomagala pri pobiranju kroje iz časopisev tako da sem malo dala delo mojim možganom da nisem razmišljala o hrani.Počutim se super in grem sedaj še speglat kar mi je ostalo. Toliko o prvem vodnem dnevu da neb strah tiste ki še to niste probali, pri vsej stvari je pomembno to da pijete zadosti tekočine. Lep preostanek večera in veliko vspeha vsem tistim ,ki imate jutri vodni dan. jaca Sporočilo je spremenil(a) jaca dne 06. feb 2005 20:27:58

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

6. feb 2005 20:48

MICL, kokos, Marina5 in vsem ostalim, hvala za nasvete. Očitno si bom morala vodo postaviti pred nos, da ne pozabim piti. Glede nesladkanega čaja, do sedaj mi j ebil nesladkan všeč le fintess čaj, ki pomaga pri prebavi in je enkraten. Sicer imam pa raje vodo, kot čaj, le da imam rada ledeno mrzlo. Mlačna ali topla se mi zdi, da mi kar obvesi nekje v grlu... Nalin in Lisa, jaz imam pa v ponedeljek, torej jutri vodni dan Pa mi zaenkrat še ni panike, ker se da zdržati samo z vodo. Pač treba se je spomniti, da človek pije - za to bo jutri želodec poskrbel.. Velik sreče vsem vodenkam, vsem ostalim pa slastne obroke, Darchy

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. feb 2005 21:04

Hojla! Hej Nalin,ne bit tako obupana!Veš,tud mene je pri prvem vodnem dnevu bolela glava,pa tudi slabo mi je blo,toda pri drugem VD mi je šlo veliko bolje,tretjega sem pa že komaj čakala. Sicer me pa tudi danes nekaj glava boli,pa zebe me tud. Pa prejle sem mal EMO gledala,pa sem rajš šla na naš forum,ker mi je blo grozno poslušat,ker nobedn ne zna pet in bom rajš ostala zaprisežen MTV-jevc.Slovenska glasba nekam ni po mojem okusu. Maychi,želim ti čimprejšnjo ozdravitev.Takšnele bolezni ti res poberejo veliko energije.Jaz sem bla bolna en teden naz,pa se še sedaj ne počutim preveč dobro,ampak upam,da se bom do spomladi zrihtala. Zima pač ni moj letni čas. Rožica,upam da se tud tebe ne bo kaj lotlo. Kdo že ma jutri vodni dan?Želim jim vso srečo. Jaca teb pa čestitke,Ravno tako Nalin in njenmu Mateju.Še mal pa bo konc. No,grem naši tamali pravljico brat. Adijo in mejte se fajn. Marjetka cvetka

nalin  

6. feb 2005 21:44

Hvala vsem za spodbudo, glavobol me je že delno minil in tudi malo več volje imam, energije mi pa še za tipkanje zmankuje (roke se mi blazno tresejo). No hvala bogu je vodni dan tako rekoč za nama, matej je v celem dnevu skadil samo 3 cigarete in spil eno kavo (velik uspeh glede na to da ponavadi pokadi 20 cigaret). Sedaj pa pijem dober in vroč jagodni čajček. Jaca, lepo da je vsaj tebi dan minil dobro nalin

nalin  

7. feb 2005 7:38

Dobro jutro, stanje po vodnem dnevu ( brez greha), +1kg roke se mi trsejo, in ne morem tipkat, ko sem vstala sem skoraj padla po tleh (brez moči), želodec me grozno boli in me sili na bruhanje. Se oglasim kasneje, grem pojesti eno hruško. nalin

lkc  

član od: 24.1.2005

sporočila: 66

7. feb 2005 8:53

Živjo. Tudi jaz se moram malo požaliti, ker sem bila včeraj poredna, poredna, poredna. Naredila sem krofe, pa sem samo enega probala, pa se nisem mogla ustaviti. Pa sem jedla in jedla,... Prvič, ko sem jih naredila, me niso premamili, včeraj pa, čeprav sem imela Š dan. Nisem mogla počakati do danes. Za kazen pa jih danes ne bom, sicer pa so tudi zmanjkali, ko sem jih tako... Prav slabo vest imam, tako da sem zjutraj pozabila stopiti na vago, ker se drugače vagam vsak ponedeljek zjutraj. Blagor Nalin, ki ima Mateja, ki jo odvrne od pregreh. Meni se je zdel včerajšnji dan hujši od vodnega. Pozdrav, Mateja. lkc

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti