24. jan 2005 13:19
Seveda se splača, Rožica!
Prav lepo si tole napisala!
Jaz pa malo pogrešam Nenni, kako ti kaj gre?
Irena19
pa še smuča, al se motim? Zadnjič sem nekaj hotela pokomentirati tvojo zgodbo, pa ni bilo časa. Namreč, kako hitro zapademo skušnjavam oz. nepravilnem kombiniranju - potem, po 3MD namreč - mladi krompirček in pečen piščanec, npr. Tud jaz sem si to najbrž nekajkrat privoščila, potem pa sem rešitev našla v tem, da sem jedi - tako kot sem se naučila že med samo dieto - naredila čim bolj pestre, pripravim npr. pečen krompir z bučkami, porom, papriko ali kako drugo zelenjavo, ki jo kasneje dam v pečico, da je še vsa sveža, hrustljava, zraven pa solato (zelena s paradižnikom je moja najljubša), za moža (vsaj občasno) dam zravem še kos mesa. Tako prav nič ne pogrešava! Drugič pač obrnem, samo meso ali pa ribe in solata, za prilogo pa še kuhana zelenjava (cvetača, brokoli, korenje, koleraba) ali na minimalno olja in vode dušene bučke ali malancani s česnom. Pri sebi namreč vidim, da bo to morala postat kar moja življenjska "filozofija" v prehrani, al pa se bom spet zredila. No, pa saj mi je pravzaprav že všeč in problema tu dejansko ni (vsaj takrat, ko jaz kuham), problem so razna praznovanja in taščini posladki, ki jih vedno pač ne morem zavrniti oz. razložiti, da bom jutri, ali pa čez 2,3 dni poskusila. Se mi zdi, da okolica vse težje razume, zakaj se še držim nekega reda, če pa sem že toliko shujšala in me nikjer nič več ni (pa to sploh ni res)! Nimajo pojma, da to, da se enkrat pregrešim, lahko zame pomeni 2 kg gor. Total brez veze! Med prvo rundo lani spomladi se spomnim, da sem tako na OH ali pa Š dan jedla ribo s krompirjem za večerjo. Saj je bila dobra, ampak naslednji dan nisem imela prav nič od tega, razen slabe volje in 2 kg.
Zdaj pa že težim! Pa veste zakaj? Bliža se moj rojstni dan, ni sicer okrogla številka, konča pa se na -5!
Odločila sem se, da bom še en mesec na "3MD" oz. potem bo to 2MD, za rojstni dan pa bom najbrž za en dan prekinila, ker se mi dnevi ne izidejo najbolje. Ne vem, zakaj me to toliko skrbi, saj sem si sama - oz. si bom - podarila najlepše darilo - 5x kg, ki jih nisem imela že od srednje šole naprej, pa še takrat, je bilo to samo eno poletje, ko sem pridno, skoraj vsak dan tekla in občasno še kolesarila in igrala tenis, drugače pa sem imela kar lepo 6x kg. Škoda, ker se ne spomnim, koliko kg sem imela proti koncu OŠ. Vedno sem bila bolj okrogla in me je bilo tega sram, tako da se raje nisem tehtala.
Zdaj pa je drugače! Tudi po vaši zaslugi. Res vam hvala!
Moram vam povedati še to, da sem včeraj blazno uživala, ko sva z možem hitela na najino Skalo (precej strm vzpon cca. 40 min) - redna nedeljska rekreacija že skoraj eno leto, še bolj pa potem, ko sva nazaj grede po položnejši strani večino poti pretekla. Imela sem tak občutek lahkosti, da bi skoraj lahko poletela (in to v gojzarjih, da se razume)! Zdaj komaj čakam, da začnem teč - tudi po ravnem, ne samo dol. Sem mislila počakat na pomlad, pa sneg in poledica skoraj me moreta biti več izgovor, le tema je še malo problem, no pa sneg bo tud menda kmalu?
Katera že ima tisti CD za pilates vaje? Tudi jaz bi se priporočala - za povračilo se razume! Če se slučajno katera spomni, naj napiše prosim, saj drugače bom šla nazaj pogledat.
Dost mate za brat, če sploh bo kdo bral te litanije...
Encijan