24. jan 2005 8:10
Dobro jutro vsem skupaj! Še sem z vami, za mano je tretji teden in rezultat je spodbuden (-4,7 kg) in sem prišla na 59,4 kg. Hura! Pa ni šlo vse gladko, da ne bo pomote. Prvi teden je šlo še predobro (-2,7 oz. vse , kar sem pridobila čez praznike), drugi teden pa ni šlo nikamor, nekaj sem grešila in na Š dan jedla sladico, pa "pozabila" za razmak med obroki, pa je šlo nekaj nazaj gor, tako da je bila skupna bilanca 2. tedna dobre 1/2 kg minusa, pa še to sem namesto enega OH dneva imela kar sadnega. Tretji teden pa je bil zame "čudežen", namreč po B in Š dnevu mi je šlo na žalost več kot pol kile nazaj gor, pa nisem nič grešila. Potem pa sem premišljevala, a naj spet naredim 2 sadna dneva, pa sem se odločila da ne (ah, bo šlo pač malo bolj počasi dol) in sem imela normalen OH dan, za večerjo pa sem poleg obveznega degustiranja taščinega peciva s prejšnjega dne pojedla 2 koščka kruha z marmelado, nato pa - glej ga zlomka - 4 koščke mlečne čokolade - pomotoma, v veri, da jem temno čokolado z okusom cimeta. Ker mi je bil okus le malo sumljiv - preveč sladek, sem šla gledat na embalažo in iz obupa hitro pojedla še dva koščka jedilne čokolade. Malo sem se potožila možičku, da ne bi dobila še kakega napada in pojedla še kakega piškota, in je bilo takoj bolje. Malo sem dolga, ampak poslušte tole, naslednji dan zjutraj mi je vaga pokazala -0,8 kg. Nisem mogla verjet, ponavadi sem na OH dan kaj gor dobila, pa brez takih pomot... No, potem je šlo pa lepo naprej, v tretjem tednu -2kg. Počutim se enkratno in spet sem polna energije. Mety, malo sem zračunala in zate je 46 kg, ki - kot razumem - so zate idelani cilj, pač premalo, saj bi prišla na spodnjo mejo normalne teže (ITM 18), zato le premisli in se zadovolji s 50 (ITM 20). No, seveda ITM ni edino merilo, tu je še konstitucija kosti, le če imaš drobno okostje, bi bilo priporočljivo, da se spustiš pod 50 kg, sicer pa nikakor ne. Pa vseeno veselo hujšanje... Encijan