20. jan 2005 22:57
Dober vecer, Zdrzala sem se en dan. Sicer sploh ni bilo tezko, saj sem si privoscila obilo zelenjave, krompir pa se zeleno solato. To priporocam tudi tistim, ki zelo pogresajo hrano. Privoscite si za kosilo in vecerjo. Ne spuscat obrokov ali pa jest premalo, ker potem pride kriza. Ne bom trdila, da smo vsi enaki, vendar pri meni deluje to, da se zares najem. Vsaj za kosilo. Nikdar nisem po kosilu lacna, vsaj dve do tri ure traja obcutek sitosti, pri B dnevu pa celo popoldne. Meni pomaga tudi to, da kadar sem res zelo lacna, da pojem koscek sadja ali kaksno korenje. Nalin, tudi tebi to svetujem. Nikar ne jej premalo. Trije meseci so dolgo obdobje in v treh mesecih bos zagotovo zgubila dovolj kilogramov brez tega, da ne jes kadar in kolikor je dovoljeno! Bobby, namesto tebe ne bi jedla zelenjave z mascobo, drobtine pa sploh odpadejo. Mogoce izjemoma zlicka olja za zabelo kuhane zelenjave ali pa za pripravo solate. Drugace pa je po tej dieti zelenjava menda enakovredna sadju, seveda brez zabel. Saj tudi sadja ne jes s smetano, ni res?! Mogoce zvenim malce strogo danes, ampak ze vec deklet pred mano je dobro zapisalo ... NA DIETI SMO. Pri tem vemo, da smo se na daljsi rok odpovedali vec stvarem ... belemu kruhu, mascobam, mlecni cokoladi, salamam (ojej) in vsakemu pac nekaj manjka. Seveda pa smo samo ljudje in pregrehe so na vsakem koraku, samo cakajo na nas. Nic hudega, ce naredimo greh, to je odlocitev vsakega posameznika. Koliko hujsajocih je sklenilo, da se ne bo odpovedalo kavi z mlekom in tako je prav! Ce bo zaradi tega v treh mesecih sla ena kila manj dol, prmej da se splaca, ce posamezniku pase kava z mlekom. Kako sem pametna ane, ampak bom povedala po resnici ... ko se bo meni zares zalustala klobasa, jo bom tudi pojedla, pa ce mi v momentu zraste gromozanska zadnjica!! To je moja odlocitev, ker sem pac drugacna kot recimo Kokos, ki se ni pregresila v vseh 90 dneh. Vse cestitke njej in vsem, ki imajo tako mocen karakter. Mislim, da nevtralna zivila pomenijo zivila, ki jih ne morejo uvrstiti v nobeno izmed PRIPOROCLJIVIH kategorij zivil. Vsi vemo, da so mlecni izdelki zivalskega izvora in kot taksni predstavljajo B, vendar to ne pomeni, da je dobro, da jemo na B dan recimo dva kozarcka kisle smetane, ker je pac prevec kaloricna in bogata s tistimi stvarmi, ki naj jih v dietnem casu ne bi jedli! Verjetno je tudi majoneza nevtralno zivilo in kos kruha z majonezo je nekako skregan s principom hujsanja. Danes sem malo naburjena, ker so me doma pripravili ob zivce. Ta mularija! Ampak jutri bo nov dan, sicer pa sem taksen clovek, da takoj vzkipim - kot kvas in potem tudi skup padem kot kvas. V momentu je spet vse OK. Ampak, ce zdajle ne bi imela z umitih zob, bi pa zagotovo sla pojest tisto klobaso :o)). Lep vecer se naprej in lahko noc Marina5