18. jan 2005 19:58
Cer hujsajoci, Dovolite, da se jaz malo popametujem. Lisa, da si se zredila pravis? Hja, mozno. Tako kot pravi maychi, odvisno je kaksne prehranjevalne navade si imela pred 3MD. Ce ze tako pojes kot en piscancek in si zelis zgubiti samo par kilogramov, potem bos morala verjetno zmanjsati porcije. Meni recimo 3MD zelo odgovarja, ker imam pri prehranjevanju red. Predvsem pa tista zapoved, ki pravi PO 20.00 URI NIC VEC! Ponavadi sem si ravno zvecer privoscila vseh sort priboljskov: cokolado, araside, cips, razne orescke in vcasih je padel tudi kaksen sendvic. Zdaj tega ne delam in to je po moje glavni razlog, da hujsam. Obroki, se pravi kosila in vecerje sem od nekdaj pripravljala dokaj "zdravo". Z veliko zelenjave in solate, brez prezganj in zelo malo pohanega. Od domacih nihce ni debel, nihce tudi ne grizlja po vecerji. Vcasih mladici, sem pa tja, vendar je to bolj izjema kot pravilo. Drugo pravilo, ki pravi, da med obroki ne smemo nic jesti pri meni tudi mocno vpliva na padec teze. Prej sem mimogrede v usta dala koscek sira ali pa salame in vajo ponovila tudi veckrat, ce je ravno tako naneslo. Oprosti, da toliko razpredam, ampak pri meni je bilo pac tako. Sem pa zelo vesela in tole moram deliti z vami. Sadni dnevi so bili pri meni vedno problem. Zdaj pa sem odkrila, da so lahko prav prijetni. Zamenjala sem sadje z zelenjavo! Za zajtrk si privoscim eno banano, za kosilo sem pojedla en paradajz in pol kumare, za malico sem si oluscila pest arasidov (mislim, da jih je bilo 9) in za vecerjo dva korenja. Cel dan se nisem smilila sami sebi in naslednjega sadnega dneva me ni vec strah. Surova zelenjava je zame veliko bolj sprejemljiva kot pa sladko sadje. Vcasih pa si bom kot posladek spekla malo sadja in veliko lazje mi bo. Res sem ful vesela, da sem koncno ugotovila kaj mi odgovarja. Pa se glede kriz moram pristaviti svoj piskrcek. Kriza ponavadi nastane ko pade raven sladkorja v krvi. To je tista cudezna hierglikemija, insulin in delovanje slinavke. Kadar nastopi "fizicna" kriza, ki jo povzrocajo nasteti faktorji, pomaga ze grizljaj necesa, da dvigne raven sladkorja v krvi. Morda jabolko, korencek, zelena ... karkoli. Meni se pojavljajo hujse krize :o). "Psihicne"krize dozivljam , to so tiste ko mi manjka grizljanje. Zvecer komaj upam sesti pred TV, ker to pri meni sprozi refleks grizljanja hahahahahahaha. A razumete kaj skusam povedati? Trenutno sem spet zelo zadovoljna in jutri bomo jedli peceno postrv, kuhan korencek in zeleno solato. Za vecerjo pa zeleno solato s tunino. Mmmmmmm, komaj cakam. Hvala, ker ste tukaj in vam lahko malo pojamram, malo popametujem in si naberem veliko volje za moj podvig - SHUJSATI! Lep vecer se naprej Marina5