11. jan 2005 21:53
Marjetka Cvetka CESTITKE in POHVALE!!!! Pridnost se izplaca, ni res?!
Tudi sama sem rada pridna, ampak vedno mi ne uspe :o)). Kot pubertetniki, saj ne vemo kaj bi radi. Tocno vemo cesa ne smemo in vendar ravno to delamo; polni smo dobrih sklepov ... do priloznosti in skusnjave, ki nam zamegli pogled in gresimo ... naslednji dan pa obzalovanje in ponovni dobri sklepi. Ali pa se hujse, slabo vest je potrebno potolaziti z novim GREHOM in tako dan na dan. Hja, najbolje bi bilo, ce bi pisala v prvi osebi ednine, kajti zgoraj napisano velja ZAME :o)).
Ampak za mano je spet uspesen dan. Za kosilo se mi je zgodila prava humoreska. Pridemo s sodelavci in dva narocita kosilo (mrezna pecenka, prazen krompir, solata in zavitek), sodelavka je narocila pohan sir in natakar je vse normalno sprejel. Jaz bi pa purana pecenega na zaru, brez vseh prilog in solato, sem narocila. Kako mi je hitel razlagati, da imajo pohanega purana, pa puranov zrezek na naravni nacin, purana na pariski nacin, ljubljanski puranov zrezek, puranov zrezek z gorgonzolo ... Ne, ne, sem vztrajala. Rada bi samo na zaru pecen puranov zrezek, brez omake, brez gorgonzole! Pa me je debelo gledal in potem rekel, da bo to zelo suh zrezek in da mi ga lahko pripravijo z omako brez moke. Nerodno mi je bilo, vendar sem ponovila svojo zeljo: na zaru pecen puranov zrezek. Verjetno je mislil, da se norcujem in me je vprasal kako velik naj bo. In sem mu odgovorila: "12 dag". Takrat pa smo se zaceli vsi smejati in takrat je fant dojel ... aja, na shujsevalni ste gospa hahahahahahahaha. Dobila sem lep, pust, suh puranov zrezek :o).
Zvecer sem uspela domov priti pred 20.00 in sem si hitro naredila solato in spekla majhen puranov zrezek, ki pa je imel gotovo vec kot 6 dag, vendar bom malo vec telovadila pa bo.
Torej, vesela sem, da sem spet prezivela dan brez "greha". Vsak negresni dan jemljem kot uspeh in vsak sproti mi daje vecjo voljo. To bom se kako rabila, saj imamo v soboto spet zur. Poklicala sem prijateljico in ji razlozila situacijo. Ne morem verjet kako pozitivno je sprejela moj klic in rekla je, da mi je hvalezna, ker sem ji povedala kaksen zadrzek imam. Ker bo to zur, kjer bo prisotnih vec razlicnih ljudi, ki se med sabo ne poznamo prevec dobro, mi je obljubila, da bo v narezkih tudi piscancja salama in lahka Poli salama. Res sem ji hvalezna, saj ne bi rada vsakemu razlagala, da sem na dieti in zato nocem jesti pripravljenih dobrot. Res pa je, da moram v zameno priti pomagat pripravljati narezke. Auch, vse salame tega sveta bom lahko zlagala na kroznike in pri tem ne bom smela krasti in nesti v usta. Pa ravno salame, moja navecja skusnjava. ZDRZALA BOM!
Bobby, ti si kar privosci tortico in se rebro cokolade povrhu.
Punce, evo se ene sparovne Gorenjke. Kar povejte kje in kdaj se dobimo.
Dipsi, cvetacne juhe se nisem pripravila. Ponavadi skuham kar zelenjavno z vso mogoco zelenjavo in se kaksen krompir dodam. Jutri bomo imeli pa zeljnato solato s krompirjem in mazeljne. Saj veste, tisto gresno svinjsko dobroto. Zame bo tako samo zeljnata solata, ki jo imam zelo zelo rada.
Dusan, kako ti gre? Pa vam punce? Dalmatinka, jaz sem imela 49 kg tudi nazadnje v osnovni soli. Sicer pri 178 cm niti ne zelim taksne kilaze, pri 75 bi si jih vseh deset obliznila. Pa ne bom jamrala ... veliko volje vam zelim in, da bi kile kopnele kot spomladanski sneg :o)
Lahko noc
Marina5