4. jan 2005 11:30
Pozdravljene in pozdravljeni,
Še enega moškega imamo med nami. Zdajle po novem letu je pač takšen čas, da se nas večina želi malo prečistiti, nekaj (pravzaprav kar veliko) pa nas je tudi hujšajočih.
Anka, tudi sama ne maram preveč tort in sladic, zato velikokrat za večerjo pojem kar isto kot sem imela za kosilo, povrhu pa seveda še jedilno čokolado, ki jo prav obožujem.
Po včerajšnjem dnevu, ko sem skoraj iskala razloge, da se ne bi spravila v okvire diete, sem danes naredila par sklepov in upam, da se mi jih bo uspelo držat. Vsekakor se moram odpovedat oreščkom, ki so drugače dovoljeni na sadne dneve. Vsa ta sladkoba (sadje) me namreč pripravi do tega, da se mi lušta nekaj "konkretnega" oz. nekaj nesladkega in kar parkrat sem izgubila kontrolo nad sabo in pojedla skoraj celo vrečko mandljev. Temu se moram odreči! Vsaj en mesec moram zdržati na sadne dneve samo ob sadju, potem pa si bom dovolila za kosilo kislo zelje ali pa navadno kumaro.
Naslednji sklep: ne bom razmišljala o tem kako se mi lušta meso in ne bom se smilila sama sebi!
Še eden: kadar me bo popadla ta požrešna, bom raje prižgala računalnik in si nabirala volje ob vašem pisanju.
Ha! Upam, da boste tukaj z mano in mi pomagale, da bom zdržala 3 mesece. Sem šla gledat na koledar in ugotovila: koncem januarja rojstni dan, začetek februarja PUST in takoj zatem še en rojstni dan, v marcu ima rojstni dan moj oče. OJEJ!!! Slovesno obljubim tukaj in zdaj, da NE BOM GREŠILA. Mogoče en krof za pusta hahahahahahahaha. Nak, ne bom, krof bom pojedla na OH dan.
Se opravičujem, ker vas s tem morim, ampak sem morala zapisat, da bi mi traparije ne hodile po glavi.
Anika, tako je prav! Zdaj si z nami na vlaku in tudi, če boš na kakšni postaji izstopila, takoj hitro nazaj in bo vse OK.
Kaj ni Bobby moški??
Marjetka Cvetka, hvala za recept s čičeriko. Bo treba enkrat probat.
Picika, tudi mi bomo jedli zelje in krompir. Na surovo zelje bom narezala veliko čebule in dodala samo par kapljic olja in seveda poper, pa bo prava solata. Na Š dan imam izredno rada še prebranac ali pa ričet. Riž imam sicer tudi rada, ampak ta rjavi riž mi ne tekne prav preveč in si ga ponavadi izboljšam z gobami ali pa grahom.
Tirxy in Gogy ČESTITKE. Po uspešno prestanem vodnem dnevu je človek upravičeno važen :o))
Zdaj pa moram nehat, saj sem se razpisala če vse razumne meje.
Lep dan želim vsem
Marina5