Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

4. jan 2005 6:32

Dobro jutro! Ooooo, koliko vas je!!! Super! Jaz sem pričela svoj 1.vodni dan in za sedaj imam polno energije. Ha, ha, verjetno zato, ker sem morala toliko prebrati. Marina5, glede nevtralnih živil, se popolnoma strinjam s tabo. V Rinini knjižici je pri enem od receptov tudi rdeča pesa, zato jo brez skrbi jej. Seveda je bolje, če je pripravljena doma in za katero veš, da ni zelo sladkana. Jaz je pri vkuhavanju sploh ne sladkam. Zato rdečo peso obravnavam kot ostalo zelenjavo in jo poleg riža pojem cel kozarec. Tudi s sadjem se ne obremenjujem preveč. Če pogledaš koliko kalorij ima 100 g banane, sploh ni tako hudo. Ena banana ima pa približno 150-200 g. Za zdravo hujšanje pa bi na dan morali pojesti vsaj 1000 kcal, odvisno je koliko se pač giblješ. Če bolj migaš pač malo več. Je pa res, da če smo prej pojedli na dan 3000 ali še več kalorij, potem je 1000 kcal zelo malo. Meni zajtrki ne delajo težav oziroma dopoldne že dolga leta nisem nič jedla, sedaj se potrudim in pojem sadje, bolj na silo kot ne. Najbolj grozno mi je zvečer in če me zgrabi huda lakota pojem banano ali dve, potem pa na orbitrek in pokurim te dodatno pridobljene kalorije. Zaenkrat to deluje! Je pa res, da če ne bi bilo grehov med prazniki, bi bila izguba kilogramov sanjska! Ups, zmanjkalo mi je čaja! Moram brž po njega, da me ne bo premamila kava! Lep pozdrav in držite pesti zame, da bom zdržala ob vodi! Sabina

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

4. jan 2005 6:47

3x hura za Sabino hura hura hura ja kavo si pa le privošči no , sej nam še zaspiš hu jaz pa danes drugi dan , kako že gre to včeraj mesek , danes bo tortica zvečer ane , a je še mal prezgodaj.. no kakor kol , vcer bil skoz lačen in samo mislil sem na hrano , bomo videli kaj bo danes Dušan

k4484  

član od: 20.7.2003

sporočila: 14

4. jan 2005 7:18

Dobro jutro! Tudi jaz zelo težko zdržim brez mehurčkov, kadar me zagrabi želja po njih, popijem en kozarec vode, pa želja kar čudežno izgine. Bobby poizkusi še ti, boš videla, da ni tako težko. Tudi banane so ena od mojih prekrškov, pojedla bi jih lahko eno kilo, pa mi je ena od vas, ne vem katera že, dala dober nasvet: ENO!! banano narežem na tanke rezine in to počasi jem, občutek sitosti je kmalu tu. Še vedno pa ne vem, če lahko doma narejene tortilije dam zamrznit. Če je katera to že naredila, naj mi lepo prosim pove. Čavči GAJA

gogy  

član od: 5.12.2004

sporočila: 51

4. jan 2005 7:54

Jutro vsem! Včeraj sem prestala svoj prvi vodni dan - brez grehov. (Sem ful ponosna nase.) Lakote tudi nisem toliko čutila, je pa res, da se je treba ful zaposliti, da me misliš. Najhuje je, če ti vse diši! Zvečer me je zelol zeblo, okoli 21.h sem pa postala nekoliko švohotna, tako, da sem se zgodaj spravila spat. No, tehtnica je pokazala -1 kg. Torej, če lahko prebrodim vodni dan pomeni, da se lahko hranim brez pregreh tudi po 3MD, ne? Zdaj pa veselo na delo! BY! gogy

anika  

član od: 3.1.2005

sporočila: 10

4. jan 2005 8:10

Bobby! Sem ze vceraj videla, da nameravas zaceti naslednji ponedeljek in sem razmisljala, da bi se ti pridruzila ampak potem sem sla po sluzbi v trgovino in nakupovala vse te besne stvari, da zacnem...spekla purancka, spakirala 2 paradiznika in danes me to caka v sluzbi v hladilniku. Prvi 4 dnevi bodo verjetno bolj preizkusni ceravno se nimam namena pregresiti, but you never know :) Verjetno te ne mika, da bi zacel v soboto in se tako pridruzil mojemu 2. beljakovinskemu dnevu???? Po ne-vem-kolikih mesecih sem stopila zjutraj na vago.... 77 kg. Bljak, yuck, bajsi jst! Ce je moj cilj tam ene 65 kg, potem imam verjetno kaj moznosti. Kaj pravite? A vi cisto zares jeste torte takrat ko jih je "treba"? Jst jih ne maram! Nekako se mi zdi, da jih bom srčno vzljubila, ko bo prišel dan, ko jih "moram" jesti hehehehehehhe Kje se dobi ta slavna knjižica z recepti? Že v tolikih trafikah sem spraševala pa jo nikjer nimajo. Grrrrr! Fuj, črna kava! fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj anika

Trixie  

4. jan 2005 8:37

Dušan, iz srca hvala za spodbudo! Danes bom kar naprej visela tu gor! Kava brez mleka (iz avtomata)je pa še vedno nagravžna, raje je sploh ne pijem, čeprav sem sicer kofetarica na kubik! Doma (ob 5.00) pa sem spila eno vodeno brez mleka, pa je šlo. V sili hudič še muhe žre! Dušan, a ti bi pa že drugi dan tortico papal? Mi je zelo žal, ampak en dan še bo treba počakati! Danes lahko napadeš krompir, riž ali fižol! Mani je prebranec slasten! Njam, kak bi ga zdaj maznila. Ne, ne, pa ga ne bom! Bom že počakala še dva dni! Moram! Gaja, jaz sem zamrznila kupljene tortilje, pa so bile OK. Med tortilje sem dala PVC vrečke, da se niso sprijele! Verjetno z domačimi ni nič drugače. Anika, knjižica se dobi na tem naslovu: Uredništvo revije Rina Katarina d. o. o. Cankarjeva ulica 6, 2250 Ptuj Tel.: 02 778 17 71 E-naslov: katarina@amis.net Jaz sem jo naročila, kar po e-mailu in so bili zelo prijazni in hitri! Sabina

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

4. jan 2005 8:37

Jutro! Čestitam Gogy za prestani vodni dan in -1kg,tudi Sabini bomo držali pesti, da ga bo dobro prestala kajne SOTRPINI, pa seveda čestitke tudi tebi Dušan za 1.dan., samo veš TORTICA bo jutri zvečer tako, da moraš še malo potrpeti in ti bo jutri zato bolj teknila. Čestitke tudi vsem, ki ste imeli včeraj 1.dan in ste bili PRIDNI !!!! No tudi meni je včeraj minil dan brez prazničnih pregreh. Upam, da je z grešenjem konec,ker sem že na polovici diete.Danes imam škrob pa me zanima kaj boste kuhale oz. huhali, ker sama nimam ideje kaj b.i Čao!! Irena picika

Trixie  

4. jan 2005 8:43

Ja, pa to res ne bi smela pozabiti: GOGY, ISKRENE ČESTITKE! Si kaj važna danes? Jaz bom jutri tako važna, da bom hodila kot da imam kol v hrbtu! Še dobro, da sem bolj majhna, saj bi sicer nosila glavo v oblakih! Če bom vzdržala seveda........ja, z vašo pomočjo pa bom res! Bi me bilo sram, če ne bi! Sabina

francka  

član od: 12.12.2004

sporočila: 41

4. jan 2005 9:00

Pozdravljeni, Jaz imam za sabo že več kot 60 dni diete, zato naj začetnikom povem, da je resnično začetek NAJHUJŠI. Sploh ni lahko! Ampak ali bomo zato odnehali? NE! Potem, kar enkrat, brez da bi se zavedal kdaj, pa ugotoviš, da nimaš več težav. Da dan s testeninami sploh ni slab, kljub temu, da ne maraš testenin, da sadni dan vedno mine in to vsakič hitreje, da se na kakšen saden dan sploh ne tolažiš, da je jutri meso...... Enostavno dnevi minevajo. In to če si na dieti, ali pa ne. Mogoče je kakšen dan malo daljši, pa saj tak jambramo, da nam leta hitro bežijo. Bo pač letošnje daljše. Glavno pa je, da dieta DELUJE. Vstrajajte! Samo VSTRAJAJTE! francka Sporočilo je spremenil(a) francka dne 04. jan 2005 09:05:19

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

4. jan 2005 9:04

Ojla! Dušan, včeraj mesek, danes ŠKROB Tortica pa jutri. Pazi, da ne zabrblaš! Robi, tudi jaz imam rada mehurčke, še posebej radensko. Seveda se ji nisem odpovedala, glede sadnega soka zraven, pa boš moral paziti. Vsak sadež je kot obrok, zato ti priporočam čisto radensko. Če ti ne gre drugače, pa dodaj rajši kakšne vitaminske tabletke (kalcij, magnezij...). Tajika, jaz bi ti banane odsvetovala, sploh v večjih količinah. Eno na dan Bolj te nasiti, če jo narežeš na kolobarje in jo ješ z vilico. Poskusi, deluje. Banane so bogate s škrobom in ogljikovimi hidrati (100g banane - 19g OH, 341 kJ/81 kcal). Slamca8, tudi jaz sem bila v začetku lačna po sadju, zato sem ga jedla večkrat (na 1 uro). Če je bila kriza, sem z paličnim mešalnikom spasirala 1jabolko, 2 kivija in 1/2 banane ter dodala cimet. Zelo je nasitno in sem le redko vse pojedla, pa še dobro je. Irena-picika, pilates vaje so vaje za utrjevanje in oblikovanje telesa. Meni so super, za druge pa ne vem, ker niso nič javile. Pri nas ne vem, če se kje dobijo, jaz sem jih kupila v Gdansku. Gogy, tudi jaz se pridružujem čestitkam. Kar pogumno naprej, sedaj bo vedno lažje. To bi bilo za sedaj vse. Lepo preživite današni dan. Jaz se bom mastila ob kislem zelju in klobasi. Meli Don"t worry, be happy!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti