4. jan 2005 6:32
Dobro jutro! Ooooo, koliko vas je!!! Super! Jaz sem pričela svoj 1.vodni dan in za sedaj imam polno energije. Ha, ha, verjetno zato, ker sem morala toliko prebrati. Marina5, glede nevtralnih živil, se popolnoma strinjam s tabo. V Rinini knjižici je pri enem od receptov tudi rdeča pesa, zato jo brez skrbi jej. Seveda je bolje, če je pripravljena doma in za katero veš, da ni zelo sladkana. Jaz je pri vkuhavanju sploh ne sladkam. Zato rdečo peso obravnavam kot ostalo zelenjavo in jo poleg riža pojem cel kozarec. Tudi s sadjem se ne obremenjujem preveč. Če pogledaš koliko kalorij ima 100 g banane, sploh ni tako hudo. Ena banana ima pa približno 150-200 g. Za zdravo hujšanje pa bi na dan morali pojesti vsaj 1000 kcal, odvisno je koliko se pač giblješ. Če bolj migaš pač malo več. Je pa res, da če smo prej pojedli na dan 3000 ali še več kalorij, potem je 1000 kcal zelo malo. Meni zajtrki ne delajo težav oziroma dopoldne že dolga leta nisem nič jedla, sedaj se potrudim in pojem sadje, bolj na silo kot ne. Najbolj grozno mi je zvečer in če me zgrabi huda lakota pojem banano ali dve, potem pa na orbitrek in pokurim te dodatno pridobljene kalorije. Zaenkrat to deluje! Je pa res, da če ne bi bilo grehov med prazniki, bi bila izguba kilogramov sanjska! Ups, zmanjkalo mi je čaja! Moram brž po njega, da me ne bo premamila kava! Lep pozdrav in držite pesti zame, da bom zdržala ob vodi! Sabina