Sivi lasje...zakaj pa ne?

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

30. maj 2014 17:21

Meni so pa zelo všeč, mi je žal, da se ob času nisem spomnila nanje. Ne vem koliko so drage, ma saj tudi frizerji niso zastonj.

Ampak seveda je treba vedeti, da zahtevajo na gladko obrito glavo.

Ne vem kako se obnesejo po nekaj dneh zaporednega britja/ne britja (tudi kemoterapevtne pleše puščajo nekaj vztrajnih kocin in puha), ampak jaz bi vsekakor poskusila.

 

 

 

 

nola

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

30. maj 2014 17:57

No, ne vem. Pri mladih ljudeh  morda. Ne predstavljam si pa 50,60 letnice s tako poslikavo. Razen kake ekstravagantne in zelo samozavestne osebe. Teh pa ni ravno veliko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotarca

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4538

30. maj 2014 18:10

O, jaz pa si jih, vseh starosti in mi je všeč.

lp

mzm

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. maj 2014 18:12

S poslikavo ali brez ima verjetno ogromno žensk težave sploh oditi v javnost brez pokrivala ali lasulje.
verjetno vsaka pri sebi začuti kdaj in če je pravi čas za "razkritost", morda celo poslikavo ...
Na srečo se mi ni treba prestaviti v kožo teh bolnic, a če bi - verjetno bi razmišljala podobno kot Nola. Poslikave in tetovaže so mi všeč in zdi se mi, da bi si v težkih momentih želela imeti nekaj meni všečnega na sebi, zase, za svojo dušo, ne za druge ljudi. Ampak - kaj bi, če bi ... upam, da mi ne bo treba nikoli o teh stvareh razmišljati zaradi bolezni oz. zdravljenja ...

Pri enem Polnočnem klubu (bom našla link kasneje, če bi koga zanimalo) je bila predstavljena alopecija, bolezenska neporaščenost oz. izguba las ter dlak. Tam pa ni upanja, da "bo že še kaj zraslo" in zelo zanivivo in ganjljivo je bilo poslušati izpovedi žensk, kako se s tem spopadajo. Neka zelo mlada ženska se je po dolgih letih (zbolela je v zgodnji puberteti) pogumno odločila, da si gole glave ne bo več pokrivala z lasuljami, druga je enake bolezni in večnega nezadovoljstva s kvaliteto lasulj, postala podjetnica, uvaža vrhunske in udobne lasulje.

Našla!  http://ava.rtvslo.si/predvajaj/izpadanje-las/ava2.

 

Evo, našla še blog mladenke Mateje, s pomenljivim naslovom "Brez las ... pa kaj!"

Mojca

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4742

30. maj 2014 18:16

Jaz sem nolo videla, ko je bila brez las in bi rekla, da bi se ji takšna poslikava prav lepo podala. Predvsem zaradi tega, ker s pobrito glavo ni bila obremenjena in je bila kljub vsemu dobrovoljna in nasmejana.

Ognjič

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12859

30. maj 2014 18:48

Pa sploh že delajo takšne poslikave pri nas, danes sem prvič videla to umetnost na glavi.

mopsika

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. maj 2014 21:19

To ti lahko po moje naredi vsak umetnik poslikav, ki obvlada take vzorce. (sicer pa najdeš tudi oglase kozmetičnih salonov, kjer to počnejo in kolikor vidim, sploh ni drago!) To je poslikano z naravno kano, ki jo z vodo in nekaj kisline (lim. sok lahko) zmešaš v fino pasto, z njo napolniš tubico s tankim "dulcem" in z njo rišeš kot bi risala recimo po piškotih ali medenjakih s sladkorno maso.
http://www.zakladnica-narave.si/poslikava-s-kano

Kar pa se obstojnosti tiče - ne vem, verjetno zaradi umivanja in luščenja kože podobno dolgo kot poslikave s kano na rokah, ki jih pogosto umivamo. Sicer pa na zgornji povezavi pravijo takole:"

"Poslikava s kano na koži ostane od 1 do 3 tedne, odvisno od kvalitete kože, kvalitete paste, časa trajanja nanosa in nege po poslikavi."

 

Mojca

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12859

30. maj 2014 21:30

MamaF, hvala za odgovor.

mopsika

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

31. maj 2014 5:00

mopsika je napisal/a:

Meni osebno te poslikave niso všeč,čeprav so lepe,verjetno tudi precej drage,sicer pa stvar okusa in poguma.



mopsika



Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 30. 2014 16:27

 

ČE ti je tole tetoviranje s kano všeč ali ne... Jaz bi bila vesela, če bi zdrava tako dobro in žareče izgledala kot tele dame, ki si začasno tetovirajo golo glavo. Kaj pa ti?

 

Kotarca, vsaj ena dama, ki ji slikajo po glavi, je stara okrog 50 let. Še ena malce spominja na mojo frendico, menim, da jih ima vsaj par čez šestdeset.

 

Kaj bi jaz naredila v situaciji, nimam pojma. Mislim, da bi bila moja zbirka šalov in rut zašasno v kaki seksi (popolnoma subjektovno) varianti na glavi, namesto koli vratu. Nola je "posadila idejo" (planted a seed), tako da mislim, da bi se na moji glavi našel kak sočen stavek. :)  Ne vem, če bi bil ravno MF,  a vendar... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. maj 2014 9:34

Opozorilo: Tole NI za duše, ki razumejo vse popolnoma dobesedno, prav tako ni za tiste, ki hočejo zgolj odgovor na vprašanja in definitivno ni za tiste, ki slabo reagirajo na kakršnokoli pobudo za razmišljanje.

 

Kotarca je napisal/a:

No, ne vem. Pri mladih ljudeh  morda. Ne predstavljam si pa 50,60 letnice s tako poslikavo. Razen kake ekstravagantne in zelo samozavestne osebe. Teh pa ni ravno veliko.

Kotarca

 

Word of adivice - predlog: Kaj, če bi ti pogledala svoje recentne poste? Ker tale tvoj display domislekov, ki presojajo svet na temelju izkušnje do plankov in nazaj (s tem, da so planki 5 cm proč od nosa) - se približuje točki iritantnosti -  in potem izkoristila pravico do tega, da kakšne stvari tudi ne bi napisala?

Ker, resno, a zmoreš vsaj za kratek trenutek dojeti, da so na svetu različni ljudje z različnimi izkušnjami?. A zmoreš za trenutek  dojeti, da je smisel tega, da dajemo življenje dnevom in ne dnevov življenju? A zmoreš vsaj za trenutek dojeti, da je spopadanje z boleznijo eden od večjih izzivov in da je zmaga nad boleznijo res ena velika zmaga? Ki jo je treba proslaviti.  S poslikavami na glavi ali pa ne - je čisto vseeno. Ampak, kdor vidi v poslikavah samo poslikave, je pa res obupno prazen.

 

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti