2. dec 2013 5:00
Desanka je napisal/a: |
(kako se ostali, ki spečete 3, 5, 10x več kot jaz ubranite pred tem "vsakournim okušanjom peciva?"
|
Jaz si pomagam z žvečilnim gumijem. Drugače nimam nobene potrebe po žvečenju, če pa kaj na veliko kuham in pečem, si pa nabavim kak paketek.
Pri nas smo začeli in končali, samo za božič še naredim eno mini sladico (midva se sicer zadovoljiva s proseccom in dvema žlicama breskovega ali mareličnega pireja v njem ali pa malo pomarančnega soka) in za novo leto mogoče kako malenkost.
1. Linške piškote sem delala po receptu, ki je zelo podoben Nebeškim poljubčkom. So želi pohvale in izginili, kot bi pihnil, medtem ko eni drugi, recept sem pobrala s KulSlo, ki je imel tudi mandelje, ne bo ponovljen. Tile iz testa za nebeške poljubčke so bili presladki, ko so bili še topli, a so bili drugi dan brezhibni.
2. Delala sem Bučni cheesecake
3. potem brusnične mini pite z orehi (sicer uporabim pekane),
4. Pekanovo pito s čokolado.
Vse je v zmrzovalniku narezano na primerno majhne koščke.
5. Aja, pa Kruhov narastek z bučo sem naredila za zahvalni dan. Tega je zmanjkalo, ampak sem ga naredila res čisto malo.
Jasno, potico ali Lučkin venec imam vedno v zmrzovalniku.
Zdaj sem se odločila, da bom začela s svojo "Novoletno resolucijo" (tu imam v mislih tisto, ki se veže na hujšanje) en teden pred našim Zahvalnim dnem. Je treba zdržat samo malo več kot en mesec. Poleg tega so počitnice na morju sredi decembra kar dobra motivacija, da se držim reda. Pridni mi bodite in ne povzročajte mi preveč .
Vanja