12. dec 2013 22:42
branka.mahnic je napisal/a: |
Mislim, da so to karamelne ploščice z mandeljni in čokolado-poglej v recepte.
|
Sem pogledala pa mislim da niso. Na sliki gre z valjarjem čez in reže trikotnike. Na slikah se ne vidi karamele.
katti
12. dec 2013 22:42
branka.mahnic je napisal/a: |
Mislim, da so to karamelne ploščice z mandeljni in čokolado-poglej v recepte.
|
Sem pogledala pa mislim da niso. Na sliki gre z valjarjem čez in reže trikotnike. Na slikah se ne vidi karamele.
katti
12. dec 2013 22:44
ledenka_ je napisal/a: |
katti, žal nimam modelčka v kompletu...doma imam majhen modelček v obliki srčka in še enega manjšega,tako da sem sama skombinirala :) lp
|
Jaz tud vse sorte probavam in se jezim, da nimam dovolj modelčkov. Moj pa pravi, da jih imam veliko.
katti
12. dec 2013 22:51
katti,kot bi poslušala sebe!!ševedno trdim da mi je polovica manjka in da morem kupit...da o tem kako je polna omara ne govorim..hehe
aja pa še dodatek,da bo spadalo k temi :) jutri bodo na sporedu čokoladno-pomarančne spirale-polžki
lp
ledenka_
13. dec 2013 0:05
Katti, recept ni objavljen, ker ne vem kdo je avtor. Jaz sem ga dobila od prijateljice.
ČOKOLADNE PLOŠČICE Z MANDLJI
500 g moke
250 g sladkorja v prahu
75 g kakava
2 jajci
350 g masla
naribana skorja limone
kavna žlička cimeta
200 g mletih ali drobljenih mandljev za posip
Vse sestavine za testo zmešamo in damo v hladilnik za 2 uri. Razvaljamo približno 2-3 mm debelo, posujemo z mandlji ter jih z valjarjem na rahlo vtisnemo v testo. Razrežemo na kvadratke. Pečemo približno 12 minut na 180°C (pazite, da jih ne zapečete preveč, ker pogrenijo).
stana
13. dec 2013 20:37
danes končani prve tri vrste
davidove rolce
krešenti
in medeni piškoti z mastjo
jutri pa naprej
lp, tatjana
13. dec 2013 21:07
TATJANA KRANJC prosim za recept za Davidove rolice.
Hvala
Cita75
13. dec 2013 21:33
Danes sem kofetkala z kolegicami in smo se sladkale.......
.......danes je bil en čudoviti dan
suziqatro
13. dec 2013 22:35
Cita75, upam da TATJANA ne bo jezna, ker odgovarjam, ampak mislim, da so to tele rolice: http://www.coolinarika.com/recept/davidove-rolnice/ če sem se zmotila pa prosim za popravek :)
blossom
14. dec 2013 8:39
blossom, hvala. Upam da je to to, bom poskusila in poročam.
Cita75
14. dec 2013 10:36
so čist prave, pa res enkratne
lp in uživajte v delu
tatjana
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev
Pad Thai