12. apr 2013 22:48
@vanilia: Teme se iščejo in najdejo, ko človek razmišlja. Velja za vvečino stvari v življenju. Ampak razmišljanje je aktivni koncept, ki ne mara intelektualne lenobe. Vsaka stvar ima več dimenzij, vsako vprašanje poraja še drugo vprašanje
Tudi ob n-tem ponavljanju obiska Portoroža lahko človek kraj začuti drugače, če si poišče emo temo. Lahko cel dan raziksuje arhitekturo Pirana in pri tem uživa - ali pa pride tja iz Bernardina in potem gleda kam bo šel jest. Pa bi rekla, da je prva verzija mnogo bolj zanimiva. Pa lahko se odloči, da bo šel po trasi parenzane in še pred tem doma čim več našel o njej, da bo tisto pešakiranje imelo smisel. Pa sprehod po solinah je tudi super, zlasti če se človek prej samoizbrazi o tem, kaj vse se da tam videti od ptic, rastlin itd.
Tako in samo na tak način, draga vanilia, se pride iz dolgočasne in "jaz sem brez idej, naj mi forum nekaj svetuje" na aktivni nivo, ko človek začne uživati v tem, ko vidi, da je za podobo in pojavov še kaj drugega in ne samo to, kar se na prvo žogo vidi. To je treba znati zaradi sebe, mlajši ljudje se pa tega morajo naučiti (ker jih starši evidentno niso) tudi zaradi tega, da bodo naučili svoje otroke.
Vendelina jr.