14. apr 2013 15:37
Upam, Vrtejbenka, da ne misliš, da si duhovita. Meni se zdi to žalostno.
lp
cervus
14. apr 2013 15:37
Upam, Vrtejbenka, da ne misliš, da si duhovita. Meni se zdi to žalostno.
lp
cervusMygrace
sporočila: 6506
14. apr 2013 15:54
Diagonalno preletela tole temo......totalni dolgčas, jaoooooooooooooooooo
Mygrace
14. apr 2013 18:00
Mi2 preživiva prvi maj v tujini, podaljšan dopust. Vedno popotniška varianta. Letos je v planu Italija; Ravenna - Rimini - San Marino. V lastni režiji. Za enodnevne izlete pa izkoristiva največkrat nedelje.
Torej kot enodnevni izlet lahko predlagam:
- Idrija - Most na Soči - potem pa odvisno s kje ste pot domov - ali preko Vršiča na Gorenjsko ali pa proti Novi Gorici na Primorsko;
- slap Kozjak, Tolminska korita, Kobarid, ... - dolina reke Soče ponuja itak nešteto možnosti;
- Bohinj, slap Savica;
- Blejski vintgar, Bled;
- Škocjanske jame,
- Goriška Brda,
- Velika planina, ...
V Sloveniji je pač možnosti za enodnevni izlet ogromno. Odvisno je s katerega konca Slo ste in kako daleč imate željo se voziti in kaj si sploh želite videti oz. doživeti.
Ker sem sama z Notranjskega konca, se včasih odpraviva na izlet tudi v bližnjo Italijo.
Lahko predlagam:
- Lignano in tamkajšnji ZOO,
- Devinski grad, kjer je tudi dvo-kilometrska pešpot, izlet se lahko nadaljuje z ogledom Gradeža (Grado), ki je obalno mesto; lahko se gre tudi v Oglej, kjer so ostanki rimskih toplic, ...
- grad Miramare in Trst (ob nedeljah je prav luštno tam, ker grejo meščani ven iz mesta in ni mesto tako zelo nagužvano)
La_Rosa
14. apr 2013 19:29
Diskusijo o tem, ali kakšno ime kraja se uporablja - ali slovenska verzija ali pa prevzamemo tako, kot je imenovano v originalu - smo enkrat že imeli, kakšno leto nazaj se mi zdi.
Bi rekla, da je jezik sprejema različne prakse
- da ima svoje ime za kraje: tako imamo Celovec, Dunaj, Gradec, Budimpešto, Trst, Reko, Lizbono, Pariz, Rim, Videm, Milje in ne Klagenfurt, Wien, Graz, Budapest, Trieste, Rijeka, Lisboa, Paris,Roma, Udine, Muggia
- Da prevzamemo imenovanje originala, s tem da verjetno drugače izgovarjamo: Madrid, London, Strassbourg, Lienz,Bogota, Marseille...itd itd
- Da prevzamemo latinsko transkricpcijo ali pa zadevo še malo sloveniziranom in upamo, da je to TO: Moskva, Atene, Bejing (ali Peking?), Tokio, Kairo....
Drugače pa, če ni zadosti lepega v sončnem dnevu, lahko odvečno energijo, inkluzive zaganjanje na suho vsakdo kompenzira tako, da vzame krpo v roko in malo počisti okna - bo dvakratni hasek.
Vendelina jr.
14. apr 2013 20:01
Ravnokar sem izpod tuša, saj sem prekolesarila 72 km (ne milj). po avstrijski Koroški. Toplo priporočam, saj so kolesarske poti res odlično urejene, s počivališči, kjer točijo,, za lačne se najde kakšna , no, mi smo pili.
Priporočam!!!
marjja
Sporočilo je spremenil(a) marjja dne 14. 2013 20:04
14. apr 2013 20:06
Marjja,si lahko bolj natančna..kje ste začeli,kje končali? Zbiram ideje,kolesarske poti..
lp goga
14. apr 2013 20:09
http://maribor-pohorje.si/kolesarske-poti.as
Morda ti tudi ta povezava da kakšno idejo.
lp
mamamia
14. apr 2013 20:40
Marjja, 72 km je pa kar lep kos poti. Bravo. Po duši kolesarka od malih nog, zdaj pa bolj ko ne občudovalka.
naor
14. apr 2013 21:46
Še ena ideja za prvomajski izlet: naše zelo staro mesto Ptuj (obvezno prej naštudirati arhitekturo - kaj vse človek ne izve), splača pa se pogledati tudi okolico Ptuja in njihove terme (s savnanjem vključenim v vstopnico).
Bilo je super in nepozabno
mamka
14. apr 2013 22:37
Testeninica, midva sva bila tam en dan pred vami na večerji, pa ni bilo gužve :)
Marjja, saj ravno zato bomo verjetno šli tja.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav rogljiček s sladoledom
Kitajski rezanci s piščancem