27. mar 2013 17:17
proxima je napisal/a: |
Na prehrano iz otroštva imam lepe in ne tako lepe spomine. Lepe, ker se je ob mizi zbirala velika družina (živeli smo v nekoliko plemenski skupnosti), slabe, ker je bila hrana velikokrat sredstvo prisile ("dokler ne poješ, ne boš šla od mize"). |
Pri meni ta "pregovor" ni imel efekta, sem bila sposobna ure in ure sedeti pred polnim krožnikom in... početi nič... alias nervirati vse ostale v prostoru. Mama se te politike ni šla, ostalo sorodstvo pa je vedno padlo na finto in poskušalo. Trznila sem samo enkrat, ko je teta Elka, ki me je čuvala medtem ko je mama letela na eno konferenco, rekla ta drugi čuvajoči se deklici, da naj mene pogleda, kako sem pridna in da krožnik še poližem. In sem ga res. Teta Elka sploh ni vedela, da sem prvič v življenju jedla kolerabo.
PS Sva pa s sestro delovali kot ekipa, krožnika sta bila vselej prazna, jaz zelenjavo in mlečne zadeve, ona pa ostalo.
Sem se pa spomnila še na eno jed, ki je pa resnično nisem marala, suhe slive in riž na župi (vodi), pa podmetanca mi ravno tako ni šla v usta.
Loni Makaroni