27. mar 2013 13:28
foxpapa je napisal/a: |
Bilo je lepo. Kaj pa danes??????? |
Sama žalost, samo bivši ljudje...kot lepo zapoje Kreslin.
Joj kako se mi dopade vso to branje. Toplota kar polni srce in dušo. Ravbarji/žandarji, Partizani/Nemci, Indijanci/Kavbojci....Pečen kruh z jajčko in mlekom, šmoren (oni šolski), RIŽEV NARASTEK, domača goveja juha, pohani šnicli...
Je pa marsikatera hrana ki jo navajte še prav OKUSNA in mi da misliti. Enih par idej si bom vzel in si še tudi kaj privoščil--->
mamamia je napisal/a: |
Kislo mleko in v pečici pečen krompir, prerezan na pol in potresen z grobo soljo Žganci z mlekom, sladkano (to je bil in ostal edinio način, da spravim mleko po grlu navzdol ...) Lahko tudi samo pašteta s kislo kumarico. Nikdar nisem marala zelenjave, le solate vseh vrst (razen paradižnikove, jasno, saj paradižnika še dan današnji ne jem), ali kisano zelenjavo. Izjema je bila pečena paprika. Pa odojek ali jagnje z ražnja. Sploh kožica z odojka, uhlji in repek ... In ribe, ribe, ribe v vseh oblikah in na vse mogoče načine, to sem oboževala iz najzgodnejšega otroštva. Vse to sem imela res zelo rada. Pri tašči sem začela jesti vampe, ki jih prej nisem mogla niti videti, pa tudi njena piščančja obara je za prste polizat.
mamamia
|
So super zadeve, sploh tisto o kislem mleku in krompirju!! Nikoli še probal ali slišal za tole kombinacijo. Mi pa je ena taka super ideja za poletne popoldneve, po delu na vrtu ali polju, ko sonček zahaja, ko se zleknem s papijem na travo in ko debatirava, gledava proti goram in sanjava....Prav tako bom letos naredil. V košari prinesel južno.
O JAAA MAMAMIA, TU PA SVA ISTA!! Meni še sedaj najbolje pri odojku UHICE,REPEK in RILČEK papat. Joooj, saj vem. Ampak kaj čem. Tako vsaj bolje slišim, voham pa z ritjo migam, hihi.
Jooooj RIBE. FUUUJ. Kak sem jih sovražil. Samo šnicl je zadovoljiv moje želje, pa seveda POLPETE z RIZIBIZIJEM ali PIREJEM!!! Zelenjavo, začuda, sem imel vedno rad. Interesantno.
VAMPI moji omiljeni in JA, tako takrat kot sedaj oboževal drobovino. Srčki, jetrca, ledvička, vampi, možgani z jajčkom!!! JOOOJ, kako je tooo dobro.
Piščančja obara še sedaj VELIKI HIT. Obvezno ogromno vkuhanega graha!
VALDA PAŠTETA IN KISLA KUMARA, zraven pa vrč planinskega uber sladkega čaja. OŠ style...
HVALA ZA VSO NOSTALGIJO ter IDEJE!!!
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---