xxs je napisal/a: | Hvala za nasvet, bom tud knjigo probala poiskat. Nisem vedela, da se izloči pektin med kuhanjem - o tem nimam pojma, mogoče da je to del splošne razgledanosti, sam res sem bila tu prikrajšana, moja mama zna sam dunajske naredit... Upam, da bodo letos borovnice, preden smo začeli prekopavat parcelo za gradnjo , jih je bila cela parcela... Res fuuul borovnic, pa še vedno so, dobesedno pred nosom mi rastejo, ampak lani jih pa ni bilo, vreme, letos pa vprašanje kaj bo... Če bodo, probam borovničevo marmelado, s celimi koščki - itak... mmmm njami.
xxs
|
Veš kaj, za vsako neumnost in lastno omejenost v razmišljanju pa tudi ni treba uboge mame krivit. Sploh, ker je po nekem tvojem drugem zapisu sodeč, tvoja mama presneto razgledana in napredna kar se kulinarike tiče. Da ti osvežim spomin, tvoj zapis v sosednji temi: Pa spomnim se še, da je mama delala ful nagravžnih jedi, ki se jih nikol nisem dotaknila: 1x bikova jajca, ki jih je jedel samo star ata, ker edini ni vedel, kaj je to... in so mu bila dobra. Dostikrat je naredila žabje krake, pa školjke. Školjko sem eno v življenju poskusila in nikol več. In včasih se je kupoval v Avstriji kaviar... O fuj.. Enkrat je kupila pa konjske salame, sam tisto nisem čisto prepričana, če je bilo res... In razne hobotnice... Pa jedli smo možgane z jajčko in zajčjo obaro, ki mi je bilo sicer oboje dobro, ampak zdaj ne bi pa niti v najhujših sanjah :)) Uf... se pa spomnim enega takega krompirja, ki si mu ven z nečinm izdolbel fedro. Potem se je ta fedra spekla kot pomfri, v krompir si pa nafilal mleto meso. Moja najljubša večerja. Tam se nisem hotela oglašat, pa ne morem biti več tiho; bikovi prašniki so specialiteta in ljudje jih jemo, ker so dobri, ne ker ne bi vedeli kaj je to. Isto velja za žabje krake, školjke. Hobotnica je marsikomu poslastica. Konjsko meso je ne samo dobro, ampak tudi zdravo. Oprosti, ampak čedalje bolj se mi vsiljuje misel, da je tvoja mama dobra in razgledana kuharica, ti pa razvajena, nerazgledana in omejena.
Issi
|