30. dec 2012 20:08
Marjja, ne samo vzhodni Slovani, lepo prosim. Ti naštejem nekaj priimkov Slovencev, ki se tako obnašajo? Naj omenim Avstrijce in Nemce, ki si s seboj neskavo prinesejo? Kar je Aljo napisala ni vzhodnoslovanska lastnost, to je občečloveška lastnost. A še vedno verjamem, da so tako primerki v manjšini.
Gre za neko psihologojo, v smislu če sem že plačal, pa si bom privoščil. Po sistemu - ker ne plačješ sproti, se na denarnici manj čuti. Ko bi ti primerki sproti plačevali, bi bilo tega veliko manj. Tako pa, ker je občutek, da je zastonj, pa dajmo, naložimo si!
Hvala bogu, ne hodim po all inkl variantah, kar sem doslej doživela in videla je bilo po službeni plati.
Marjja, o tem, kar si ti doživerla pa lepo priča en mail, ki sem ga nedavno dobila:
v vrsti pred blagajno stojijo starejša gospa, za njo mlada mamica s petletnim mulcem, za njima mladenič pri 20 letih. Mali mulac nenehno z vozičkom suvo gospo, in ko tej malo presede, opozorila naj jo neha suvat in se zaletavat vanjo pa ne zaležejo, gospa poprosi mamico, naj otroka opozori, da se to pač ne dela.Mlada mamica ponosno reče,, da ona vzgaja otroka na sodoben način, brez strogih besed in prepovedi itd..., starejša gospa seveda onemi. Pa mladenič, ki je stal za mlado mamico, vzame kozarec marmelade in ga strese mladi ponosni mamici na glavo. Ta se začne bunit, kaj da si misli in naj pazi, kako se obnaša, mladenič ji pa mrtvo hladno odgovori: Mene so starši sodobno vzgajali, kot vi vašega sina .... Starejša gospa ga hvaležno pogleda, na blagajni pa reče le, naj marmelado zaračunajo njej.
Kot bi rekla moja draga Vendelina, pametnome dosta.
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 30.dec 2012 20:10