30. dec 2012 23:07
Bom še jaz pristavil svoj lonček: letošnji prednovoletni dopust sem preživel v enih termah nekje na širšem štajerskem, ampak sem bil tam prvič in zadnjič. Pa ne bom delal negativne reklame, zato naj ime ostane znano samo meni.
Jaz sodim v tisto pleme, ki pride v jedilnico v T-Shirtu, hlačah iz polimernih vlaken, ki jih lahko mirno uporabim tudi za na kavč ali pa v telovadnico, in pa v copatih. Definitivno pa me zmrazi, ko vidim ljudi, ki razmetavajo s hrano in se obnašajo huje kot barbari - opisano zgoraj.
Največ konfliktov pa sem imel, če odštejem ignoranco v jedilnici s strani strežnega osebja, zaradi katere sem zribal šefa strežbe in so me zato do konca dopusta tretirali kot kralja, v savnah, ker ljudje preprosto ne dojamejo, da je treba tam bit tiho in upoštevati, da se tja pridejo ljudje sprostit in zato niso sami. Skratka, imel sem možnost srečati lokalne barbare, ki so prišli v wellness po službi in se obnašali slabše kot Atilovi bojevniki - izstopali so starejši ljudje obeh spolov, zelo negativno presenečen pa sem bil, da so v tej skupini izstopali upokojenci.
In ja, tudi mene ob živce spravljajo nevzgojeni pamži in njihovi starši, ker sem pa konfliktna oseba, se v večini primerov spraznim na licu mesta in v večini primerov jih odnese stran - klin s klinom.
Izgleda, da bo res držalo, da se folk obnaša po načelu, če sem plačal oz. bom moral plačati, lahko počnem, kar hočem. Vse za dober biznis, vse za velik dnar (A. Smolar), si pa mrmrajo ponudniki storitev, ki vsakodnevno spremljajo te ljudi. Po Osipu Šestu se jim lepo po slovensko reče biciklisti: navzdol pritiskajo, navzgor se klanjajo. Tako eni kot druigi.
Po službeni dolžnosti sem kar precej tudi po tujih hotelih, predvsem nemških, in imam samo en komentar: sramota doline šentflorjanske.
Drejček