Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

23. okt 2012 2:34

Ko smo ravno pri ...v moji prvi službi v LJ, nas nekaj sodelavk in sodelavcev za pozno malico naroči dunajski zrezek. Ne spomnim se, kako je bil zavit, ko ga je ena od nas prinesla iz bližnjega lokala, vem pa, da sem svojega dala na krožnik in vzela iz predala vilice in nož. Pa mi pravi sodelavka: A, vi ste pa aristokrati!

Ponekod morajo imeti restavracije ocene sanitarne inšpekcije obešene na vidnem mestu pri vhodu v restavracijo. Je pripravno, če greš nekam, kjer imajo slabo oceno, recimo pod 95.

Vanja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. okt 2012 6:39

Mama F, pobrite moške roke so predpis in ne moja muha. Po pogledu na oljene biserčke, ki so viseli na dlakah kosmatega princa, ko je mešal zeleno solato, bi tudi ti najbrž ugotovila, da je predpis smiseln toliko kot pokrivala v kuhinji.

Mene moti tudi pogled na tetovirane roke, ki mešajo solato: roke niso videti čiste. Tudi tako je mogoče gledati.

F r i n a

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4334

23. okt 2012 8:02

mamaF je napisal/a:

Ko takole poteka debata o lizanju nožev, mesenju testa z rokami, mešanju solate itd. se resno sprašujem - a smo ljudje resnično tako "umazani", da niti svojega prsta v svoji juhi ne prenesemo več? Pa da nam je resnično tako strašno nagnusno videti nekoga, ki "steak" potipa s prstom, preden ga da iz ponve ... ali je to že malo poza? Ne vem, no ... a nihče od vas ni res nikoli z žlico svojega otroka postrgal zadnjo žličko z njegovega lončka jogurta in je dal v usta? Ja, kako se pa poljubljamo za božjo voljo, če še partnerjevega prsta na zrezku ne bomo prenesli?

Pa na potovanjih - ste slastne sarajevske pite, pa dunajske zrezke, pa v girice v vaškem mandraču z užitkom jedli ali vmes ves čas razmišlali, ali je imel kuhar vse plombe bele in pobrite roke in kolikokrat si je branjevka, ki vam prodaja kozji sir doma roke umila? Dragi kolegi, dajte no, po takim pritiskom domnev "kaj vse se po kuhinjah počne" pa res ni prijetno hoditi po svetu in jesti tako po gostilnah kot tudi na obiskih pri prijateljih in znancih, a ni res?

 

Upam, da ne bomo vsi skupaj začeli verjeti, da je tale šov ogledalo sodobne slovenske kulinarike.



Mojca

 

 

rrr

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

23. okt 2012 8:12

Hvala, mamaF, sem mislil da sem čisto sam samcat.

 

frina je napisal/a:

 

Mene moti tudi pogled na tetovirane roke, ki mešajo solato: roke niso videti čiste. Tudi tako je mogoče gledati.



F r i n a

Na veliko žalost res. Tudi zato je priljubljenost Roka veliko višja od Janija. Predsodki na vseh področjih so stalnica v naši državici, zraven prilije še malo olja na ogenj Angelca, pa mamo drek.

Commis débarrasseur

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

23. okt 2012 8:21

zzak1977 je napisal/a:

Hvala, mamaF, sem mislil da sem čisto sam samcat.

 

frina je napisal/a:

 

Mene moti tudi pogled na tetovirane roke, ki mešajo solato: roke niso videti čiste. Tudi tako je mogoče gledati.



F r i n a

Na veliko žalost res. Tudi zato je priljubljenost Roka veliko višja od Janija. Predsodki na vseh področjih so stalnica v naši državici, zraven prilije še malo olja na ogenj Angelca, pa mamo drek.



Commis débarrasseur

Zdaj olje priliva še tista druga....včasih so ti njihovi komentarji zelo mimo .....in vtikavajo se tja, kamor ni potrebno... kaj je na Branku tako zelo dobrega , da je ostal v igri ??? Saj se ne zna obnašat ( kapo na glavo, zavijanje oči, neurejenost - saj veste na kaj ciljam, nenehno pozibavanje kot to počno v nekateri ustanovi....

Kaj če bi pa komentatorje postavili na vroči stol..in o njih začeli razpravljati ???

vd007

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

23. okt 2012 8:45

Nevem, ampak kolko vem se je kar dobro izkazal kot kuhar (gledala sem okoli 5 oddaj).

Meni se je ta Savina včeraj zamerila. Očitno naklonjenost je pokazala Branku (kar mi je logično, saj vsak človek čuti do enih ljudi večjo naklonjenost kot do drugih), ampak glede na to, da se ima za center umirjenosti ipd. je bila napram Tinki prav nasršena, ko jo je spraševala in zdelo se mi je, da jo želi očitno očrniti.

Meni zgleda Jani zelo urejen fant, tatuji me ne motijo...

 

Glede čistoče: po moje večina ne misli tako kot si mamaF rekla, saj veš kar ne vidiš, ne boli. Mene je motilo tisto Tejino konstantno namakanje prstov v vsako jed, Brankovi neurejeno zobje me tudi motijo... ker pač to vidim. Saj, če bi meni on kuhal v La cantini pod Pohorjem npr. bi pojedla tiste testenine in to je to. Tu so se pa izpostavili in zato nam je to toliko padlo v oči mogoče.



Začetnica



Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 23.okt 2012 08:46 - 100x popraviljam zarad hitrih prstov ;)

Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 23.okt 2012 08:47

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

23. okt 2012 9:03

frina je napisal/a:

Mene moti tudi pogled na tetovirane roke, ki mešajo solato: roke niso videti čiste. Tudi tako je mogoče gledati.


F r i n a

Sem šla prav trikrat prebrat stavek, ker sem mislila da narobe berem...ne morem verjet koliko predsodkov!

Pa še to -kaj ima veze če se zna top chef nasmejat ali ne? Men je Bine všeč - profesionalec, resen kuhar, ki hoče da v njegovi kuhinji stvari tečejo, ne pa da leti folk okoli neorganiziran kot kure brez glave. Zato mi je od vseh tekmovalcev najbolj všeč Rok - ker je umirjen in od vseh najboljši vodja. Kaj mi bo nasmejan kuhar, če bom dobila na mizo zanič zrezek in stopljen sladoled?

saša

Sporočilo je spremenil(a) spagon dne 23.okt 2012 09:09

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

23. okt 2012 9:04

Dokazovanje tule , da je prijemanje in lizanje hrane, ki jo pripravljaš za druge neki povsem normalnega žal pri meni ne gre skozi. Eno je, če kuhaš doma za svojo družino in če kaj poližeš ,drugo pa, če kuhaš za druge . Jasno da se meni ne gravža nič od moje žene ali otrok ampak da bi pa jedel zrezek ki bi ga npr. prelizal Jani to pač ne. Tudi ne vem zakaj je potrebno meso tipati in to večkrat da  ugotoviš ali je ravno prav pečeno. Tega sam nikoli ne počnem saj so drugi pokazatelji in če si v kuhinji kolikor toliko suveren zlahka narediš kot je prav. 

Glede simpatij v oddaji - tudi mene ne najbolj prepričal Rok. Jani nikakor , nima niti ene lastnosti za dobrega šefa. Ne dvomim, da je sposoben kuhar kaj ve pa ne. Tudi karakterno mi ne sede najbolj , njegovo obnašanje je odbijajoče . Ampak to je golj moje mnenje, ki v tem primeru pač ne šteje.

hedonist

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. okt 2012 9:35

Pripomba na tetovirane roke ni predsodek, ampak menje o tem, kako na mene vpliva kožna dekoracija. Meni se upira tudi pogled na redeče nalakirane nohte v živilski trgovini, proti čemer nimam nič, čeprav si sama lakiram le v kožni barvi. Mislim, a po novih standardih ni dovoljeno imeti lakiranih nohtov, torej gredo pravila v smer, kjer mi  ustežejo.

Za gostilniško mizo je meni vseeno, kako luškan je kuhar in kako se smeji.Za privlačnost oddaje oa je to najbolj pomembno, Bine pač najboljši ni človek za medije in tako oddajo, drugih lastnosti pa ne poznam.

Rok daje meni vtis zanesljivosti in zaupanja. Glede spsobnosti pa oddaja pokaže premalo.

F r i n a

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. okt 2012 10:05

Vidiš, kako smo si različni. Kako vidimo enega in istega človeka. Jaz vidim Bineta kot enega toplega, prijaznega in zelo odgovornega človeka. Ko je potrepljal Roka rekoč, a bo? In to je le en primer, podobnih situacij še pa še. Seveda je pa strog, malo prevečkrat zakolne, ampak jaz to zlahka spregledam, ker je sicer dečko na mestu. To je pa moje mišljenje o Binetu.

Me zanima, kaj bi gledalce motilo na nas, če bi bili mi na njihovem mestu. Nihče ni popoln, vsi smo samo ljudje, enim je to všeč, drugim kaj drugega, tretjim pa nič. Škoda.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti