Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. okt 2012 10:44

Se strinjam z Menolo, v takihle šovih so namerno izbrani različni tipi ljudi, sicer naj ne bi bilo gledljivo. Ampak pri gostilni smo si bili pa skoraj edini, prav tako na gostilniških forumih, da je fino, ker se ne kregajo, ker sodelujejo itd. Smo dali v ospredje kuhanje. Očitno pa tudi tokrat to ni prva stvar. Ok, živi bili pa vidjeli, pravijo naši južni brati.

Ežoj, ti pa povem, da je treba poizskusiti vse, jaz sem se včasih tudi upirala, pa sem še pravočasno ugotovila, da se splača. Si velikokrat presenečen, ker izpade dobro. 

V predzadnji Odprti kuhinji je uvodničarka zapisala, kako njena hčerka ni marala filanih paprik. Naslednje leto, ko je bila spet sezona le-teh, je mamo vprašala: "Česa že jaz ne jem, tistega, kar je zunaj, ali tistega, kar je notri?"

Želim vam, da bi danes kaj dobrega skuhali in to z velikim tekom pojedli. Dober tek torej!

 

naor

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

11. okt 2012 11:12

No Ežoj res si mal preveč konzervativen . Glede Šefa pa ne bo držalo, da je v isti kategoriji kot udeleženci. Že res, da si s tem naredi osebno reklamo - a si jo definitivno zasluži saj če ne mi raja ne bi zvedeli zanj. Žal.

pa lep dan ;) menola

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

11. okt 2012 11:27

Evo, da še jaz malo dodam k debati. Res sem se razveselila tematike tokratnega resničnostnega showa, vendar pa me je kmalu doletelo razočaranje, kot očitno še dosti drugih. Vedno manj je kuhanja in vedno več kreganja. Pa jasno, v tem je denar.

Kar se velikega šefa tiče pa je zgodba drugačna. Dobro zanj je to,  da se promovira. Kdo pa ga je prej poznal? Profesionalci mogoče, navadni ljudje pa ne. Vsaj večina nas.

Me je pa navdušil. Ima karizmo, ima znanje, je čist ta prav. Tudi tole zmerjanje in kričanje gre v kontekst scenarija, verjemite. Saj dinamika mora biti, če bomo gledali samo tekmovalce, kako se neslano lotevajo zadeve, bomo prej zaspali. Pa jih je malo podrezal.  Res pa bi moral imeti prav on končno in glavno besedo pri zmagovalcu. Pa, če bi se pridružil komentatorjem, bi bilo tudi bolj zanimivo, saj sami po sebi so kot ene stare babe, ki čenčajo na trgu in obirajo tiste, ki jih ni zraven.

kara

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. okt 2012 11:38

Držim pesti, da bine zdrži do konca. Jaz ob teh ******* nebi. (vsaj ob večini, da ne bom krivična)

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

11. okt 2012 13:00

bannanna je napisal/a:

Držim pesti, da bine zdrži do konca. Jaz ob teh ******* nebi. (vsaj ob večini, da ne bom krivična)



Tudi jaz sem včeraj na to pomislila

Šov gor šov dol, seveda, za gledanost resničnostnega šova mora"po defaultu" biti "scenarij" tak, da se ustvarja napetost, pa magari skozi neke simpatije ali prepire med tekmovalci.
Ampak - dejstvo je, da bo nekdo od teh kandidatov dejansko moral voditi to gostilno. Dejansko bo odgovoren za celo kuhinjo in za zadovoljstvo gostov ... imam pa občutek, da se tega ne zavedajo. Ne vem, kolikokrat jim bo moral Bine še povedati, da bo treba delat za prave ljudi in ne samo za njegovo oceno in za kamere

Od vseh tudi meni še vedno najbolj sposoben in "kul" deluje Rok, Tinca je tudi super, morda nima (ne kaže) dovolj neke samozavesti, ki bi jo od šefa pričakovala sama kot delavka, Jani je sposoben in resen a na žalost bolj izpostavljajo njegovo koketiranje s Tejo kot samo delo, Zoran pa ... kolikor se mi je v prvih dveh oddajah zdel "kul", gre zdaj moje mnenje o njem samo navzdol ...
Da se pri skoraj petdesetih obnaša kot užaljen najstnik in neprestano išče prepire z Brankom in drugimi, ma daaaaj, to je kot bi gledala moja dva najstnika, ki ne odnehata

Julijana mi je všeč, vsaj kolikor jo je bilo moč do sedaj videti.Na srečo (še) ni "padla" v njihove osebne zdrahe in deluje zelo prizemljena in sposobna. Bomo videli, kako bo naprej. Vsekakor za zdaj vidim njo in Roka in Janija kot najbolj resne kandidate za zmago - seveda, če bi izbirali po delu.

Upam, da bomo gledalci deležni več kuhinjskih zgodb in manj "hišnih" banalnosti.

Mojca

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

11. okt 2012 14:12

Dokaz za to, da ni nujno, da reality show temelji na prepirih, opravljanjih in zdrahah med udeležencih, sem videla pri oddaji Modni oblikovalci Heidi Klum, kjer so mladi oblikovalci kreirali in tudi sami šivali obleke. Ja, seveda, če so bile med njimi kakšne napetosti ali zamere, so pokazali tudi te, vendar pa je bil smisel in fokus oddaje na oblikovanju in izdelavi oblačil.

Oddaja je bila tudi s takšnim konceptom uspešna, posneli so kar nekaj sezon (pri nas smo jo lahko gledali na TV 3), v njej so v vlogi žirantov sodelovali znani kreatorji, uredniki modnih revij in druge 'celebrity'.

In nekaj takega sem pričakovala tudi od te naše Gostilne - da bo poudarek na tekmovanju v pripravi jedi. Kakor zdaj kaže, očitno zaman .

A ja, pa še to: meni je pa zanimivo pogledati tudi pripravo jedi, ki jih sama ne bi jedla, prav tako kot obleko, ki je ne bi nosila ali, če hočete, sliko, ki ne bi obesila v svojo dnevno sobo.

 

Sporočilo je spremenil(a) borka7 dne 11.okt 2012 14:16

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

11. okt 2012 14:44

No oddaje ne gledam...Ampak malo prebiram tele vaše komentarje in si seveda mislim tole: Jaz enega takega, ki je kuhar že 30 let, nikakor ne bi dala na oddajo za chefa ali šefa gostilne. Ker on je toliko star, da bi mu v teh letih že moralo uspeti imeti svoj lokal, če bi bil res sposoben.

Razen če je kdo od ostalih članov super talent v plenicah in bo med oddajo na hitro "zrastel" (beri: se naučil vseh trikov), gostilne ne bo mogel/mogla voditi. Skoraj dam roko v ogenj, da se boste spomnili na tale post čez nekaj let.

Pač samo povezujem točke...oz. druge oddaje s skritimi talenti, ki sicer znajo peti ali kajtijazževemkaj, ampak nimajo pa tistega nekaj, kar rabiš, da uspeš na velikem odru. V ta žakelj spada tudi veliko tistih, ki dobijo na milijone na loteriji, potem ne vedo, kaj naj z njimi in preden se zavedo, so tam, kjer so začeli. Pa tisti, ki jim pridejo počistit negaružno zasvinjane hiše, jim pokažejo kako naprej, a so po 6ih mesecih v istem dreku.

Tele oddaje dajejo neko idejo, da se lahko z  minimalnim trudom prebiješ med zvezde. In ne mi reč, da je nekajtedenska oddaja ne vem kak trud.

Potem se čudimo, da hočejo ljudje imeti/dobiti vse zdaj, ta trenutek in nič kasneje.

 

P.S: Za sodnico (okuševalko) bi pa rada šla.

Vanja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. okt 2012 15:12

Malo gledam, zanima pa me res samo način priprave in kak recept, ki je namerno v megli.

Moj vtis je, da so hudo štorasti, pa mislijo, da so sposobno voditi gostilno, torej nekomu pokazati, kako se kaj naredi. Ker jih večina obromno piše ( to me spominja na tiste pridne bejbe, ki so vedno ogromno pisale, na koncu pa nič znale najti, so pa dobro videti), se mi dozdeva, da nimajo časa, da bi gledali. Še slabše, ne vprašajo šefa, če kaj ne vejo, vsaj tako je videti.

Imam občutek, da iz kleti s takimi primerki prihajajo tiste neužitve stvari, ki mi jih servirajo v kakšni gostilni, kjer jim manjka napis: gostilna brez šefa. Taki so zaljubljeni vase in jih je težko spremeniti. Bojim se, da na koncu nihče ne bo sposoben voditi gostilne: kuhati, nadzorovati pripravo dobre hrane in organizirati. Bojim se, da se bi zgodilo kot pri zadnji Kmetiji. Dodeljena v hrupu, ne daje pa dobička in pričakovanega, zmagovalec pa je zmagal na rumenih straneh.

Če mi bodo recepti razumljivi, bom kaj skuhala, ker to čakam, sicer pa ima moj daljinc skrivnostno rešitev.

Ne vem nič o tekmovalcih, razen o medsebojni napadalnosti, mi pa ni všeč Bine.

Bi šla raje k Ežoju na njegovo ribo, ali karkoli bi skuhal. Po moje ima Ežoj več karizme kot Bine, pri katerem je ne vidim. Ali pa rabim večjo dioptrijo. ( Tip se sploh ne nasmeji.!)

Poskusila bi vse, kar kuhajo. Predvsem tisto, kar je bojda zanič.

 

 

F r i n a

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

11. okt 2012 15:29

frina je napisal/a:

 

Bi šla raje k Ežoju na njegovo ribo, ali karkoli bi skuhal. Po moje ima Ežoj več karizme kot Bine, pri katerem je ne vidim.

 



F r i n a

1. Na baklave, Frina, baklave.

2. , čeprav Bineta ne poznam.

 

Vanja

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

11. okt 2012 16:25

Jaz pa sem morala včeraj v službo zvečer (hvala bogu da jo končno spet imam) in mi je žal da sem zamudila.

Samo če pišete, da se samo kregajo, potem včeraj nisem dosti zamudila?

syu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti