Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

12. okt 2012 6:05

Vanja, to je pa res :) Je tudi Šef BIne razložil, da Francozi takega pireja vsekakor ne pojejo pol krožnika, kot mi Slovenci. Žlico ali dve . Tista kila krompirja je torej za "pol restavracije" :)

NO, meni je že v kakšnem testu za pito, kjer je masla 2/3 ali 1/2 napram moki okus zelo intenziven, tak krompir bi se mi zdel pa čisto preveč "po maslu", zagotovo.

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

12. okt 2012 7:03

Politiki mi danes ne dajo spati. GRRR.

 

Mojca, stvar je v tem, da je takle krompir res zelo, zelo dober in maslo nima dominantnega okusa.

Tale Robuchon je znan tudi po mali kremni fižolovi juhi. Jo priporočam, ampak samo po 1 deci na osebo. :)

 

http://labellecuisine.com/archives/soup/Joel%20Robuchon

 

Po moje tole juho kuha tudi Bine. Bo treba v Bled na izlet. :)

 

Vanja

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

12. okt 2012 7:35

Pri nas doma damo tudi v maslo precej masla. Ne glih v razmerju 1:1, ma vseeno dosti, tako da je pire kremast. Ne zdi se mi, da bi se maslo zelo čutilo.

Včeraj sem prvič gledala celo oddajo. Bine mi je super, od tekmovalcev pa nihče prav ne izstopa. Morda Rok in Jani. Meri se dela žrtev (ne vem zakaj), Zoran mi je antipatičen (mislim, kaj je bilo tisto high five-anje, ko je Šef pohvalil njegovo omako - a si v vrtcu??), ostali pa ne vem...take sive miši...

Kar se mene tiče bi imel komot samo Bine kuharsko oddajo, brez tekmovalcev :) Ga je fino gledat kako kuha.

 

saša

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4742

12. okt 2012 8:13

petardica je napisal/a:

 ognjič bravo haha..ežoj ne bo jezen nate a ne da ne??

 

petardica

Eh, saj ne bo tega prebral, nima zdaj on časa za te reči. Je slišat v njegovi vasi, da je na polno zaposlen z urejanjem nove irokeze, ker se je začelo novo študijsko leto, pa ima same sošolke okol sebe in je treba naredit dober prvi vtis. Zelena barva se mu ni dopadla in zdaj tečnari tam frizerkam, naj iz tega naredijo oranžno, da bo v skladu z letnim časom....ajej, ta današnja mladina . Da o novem tatuju niti ne rečem kakšne...

Sicer pa sem gledala skoraj vse te oddaje, kakšno reč bi tudi sama skuhala na predstavljen način, familija bi me pa "odstavila od šporheta", če bi jim ponudila kaj v stilu onega rock'n rolla, pa mesa, ki je še malo roza barve in še česa. Pač nismo vajeni takšnih jedi in se držimo "mamine kuhe". 

Karakterji tekmovalcev pa najbrž morajo biti takšni, ker je marsikomu edino to zanimivo spremljat...in je kuharija postranskega pomena. Meni je najbolj všeč Rok, Jani je na drugem mestu. Zoran mi ni všeč.



Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 12.okt 2012 08:29

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

12. okt 2012 8:14

Končno je nekdo omenil poskušanje hrane s prstom, me čudi, da šef ne znori zaradi tega. Je namreč precej neapetitlih, čeprav se mi zdi, da je včeraj celo Bine polizal nož, ko je poskušal meso s tistim maslenim pirejem?

Take stvari se ne bi smele dogajati, upam da se Bine vrne kaj na te strani in da bo ukrepal!

Jedi mene osebno vedno manj navdušujejo, preveč komplicirano, preveč mastno. Se zavedam, da je tu jesen, čas bolj težkih jedi, ampak vseeno, tista včerajšnja telečja lička s pirejem mi niso ravno potegnila. Pa tudi bučkini štruklji ne. V kakšno testo so pa zavijali bučkin pire? Kupljene "kore"?

Sicer pa, morda bi si premislila, ko bi poskusila, ampak ker "jemo" tudi z očmi, je pač trenutno tako.  

Upam, da bodo na POP TV razmislili in pri naslednji oddaji pripravili drugačno oddajo. Ker v trenutnih oddajah je vedno več kreganja in vedno manj kuharije. Mislim, da imajo veliko potenicalnih gledalcev, ki bi radi gledali kuharsko tekmovalno oddajo, ne pa zdrahe in prepire.

Vilma

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

12. okt 2012 8:42

No,ravno zdaj jih je bine opozoril na higijeno-naj umivajo roke in naj ne ližejo prstov-hrano pokušajo z žlico, ki jo potem odložijo in vzamejo drugo ali jo splaknejo-no, bomo vidl kako se bodo odrezal.Danes bodo dobili ob 16 uri 50 gostov

lp

anibas

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

12. okt 2012 9:00

Še to: spet so naredili na POPu en šov, ki ima sicer na prvi pogled temo: Ustvariti Gostilno in izbrati najboljšega kuharja, vodjo, gostinca. V resnici pa je spet poudarek na zdrahah, pregovarjanih, spletkah, ... zakaj bi sicer med komentatorji sedeli Likovička, Savina (no, ona se mi zdi vsahj pogojno pristojna za komentiranje) in Mišo iz Bara? Če bi bila oddaja resna, bi tekmovalce ocenjevali in komentirali ljudje, ki se spoznajo na gastronomijo, vodenje gostilne, skratka taki, ki imajo izkušnje iz tega področja. Ne pa bivša učiteljica in kelnar iz nekega nepomembnega reality šova.

Po tem kopitu so tudi izbirali tekmovalce - eno (kao) lepo miss, ki je malo leva za kuhat, eno jezikavko, par sivih miši, tečnega prenapihnjenega strica, ki misli, da je požrl vso pamet sveta,... skratka en kup različnih karakterjev, ki se bodo fino kregali, pa slabo kuhali.

Žal je zato pri nas tako: raje narest eno oddajo, ki bo ljudem zanimiva zato, ker se bodo tekmovalci med sabo kregali, namesto da bi izbrali ljudi, ki znajo kuhat, ki so s srcem pri stvari, ki si res želijo Gostilne, ki bi potem to gostillno vodili kot je treba,... In potem žal vse propade.

Če mene vprašate POP podcenjuje svoje gledalce.

Lahko bi si pogledali kako licenčno oddajo TOP CHEF in videli kako se stvarem streže.

Do takrat, ko se bodo pa tega naučili, bomo pa gledali kregarije - očitno Slovenci zmano samo še to: se kregat.

saša

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

12. okt 2012 9:20

Do sedaj so mi izmed vseh tekmovalcev še najbolj verodostojni: Rok, Jani in Luka. Ja pa Tinca in Julijana. Ne pljuvajo po ostalih, ne komentirajo ostalih zdrah in se trudijo. Sploh Luka mi je uganka.

Meri pa itak, se mi zdi, da ne ve kaj bi sama s seboj. Najprej pravi, da jo briga za Tejo, potem pa se ji opravičuje. Pa daj no, zavzemi že enkrat stališče in stoj za tistim.

Moycaa

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

12. okt 2012 9:28

hehe, ne samo da obliznejo žlico, kr ližejo jih..vem da sem eno damo vidla že 2 xsedaj pa ne vem ali je bila to Meri al ona druga bjonda :D

petardica

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

12. okt 2012 9:29

ognjič, vedno rada preberem tvoje poste hehe

petardica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti