1. nov 2012 17:59
Tomorrow je napisal/a: |
Bine ves čas uporablja besedo "amis buš", menda se napiše AMUS BUCHE in me zanima kaj to sploh pomeni. Hvala
|
1. nov 2012 17:59
Tomorrow je napisal/a: |
Bine ves čas uporablja besedo "amis buš", menda se napiše AMUS BUCHE in me zanima kaj to sploh pomeni. Hvala
|
1. nov 2012 18:03
Frina, v katerem jeziku?
fr, l'ami ... prijatelj
fr., le buisson ...grm
ang.a friend... prijatelj
ang. a bush.....grm
naor
1. nov 2012 18:38
"Amis buš" je neke vrste pozdrav iz kuhinje....brezplačna predjed, ki nakazuje temo večera.
ANJA
1. nov 2012 18:41
Naor, še razlaga tebi:(vir Wikipedia)
The term is French, literally translated to "mouth amuser". The plural form is amuse-bouche or amuse-bouches.[2] In France, amuse-gueule is the proper term normally employed in conversation and literary writing[3], while amuse-bouche is a euphemistic hypercorrection appeared in the 1980s[4] on restaurant menus and used almost only there, the stand-alone word gueule[5] (in proper usage animal's mouth) being a derogative way of saying mouth or face .[6]
ANJA
1. nov 2012 19:57
Se mi je prej mudilo, sem pa vmes razmišljala, da bom tebe Anja prosila za razlago z ozirom na to, da je tvoj mož gostinec. Prenos misli, hvala.
naor
1. nov 2012 21:43
zzak1977 je napisal/a: | ||
|
Ni treba bit ciničen, Google uporabljam že od takrat, ko si bil ti še v plenicah.
Napaka je v tem, da je na POP-TV nekdo nepismen in je napisal AMUS BUCHE in zato v googlu nisem našla prave razlage.
https://www.google.si/#q=AMUS+BUCHE&hl=sl&p)
@Blanchy: hvala za pravilen zapis in razlago
2. nov 2012 7:48
Kljub nepismenosti Pop-a v mojem "ciničnem" odgovoru najdeš rešitev za tako težavo v Googlu. Kako si šla mimo tega v 33ih letih guglanja?
Commis débarrasseur
3. nov 2012 14:36
Pop TV oz Voyo se tudi ni toliko potrudil, da bi prav napisal mise-en place, ampak vztrajno piše mis-en-place. Bog ve, če vedo, kaj pomeni...
Barbra
3. nov 2012 15:18
Koga bodo pa zdaj posadili na vroč stolček? Jaz bi kar Lukota pa Nika. Kar oba za ven . Opažam, da je Luka kot radio Sraka, Nik pa ...raje ne komentiram. Kaj pa vi mislte, kdo je za vroč stol? Koga bi vi poslali domov tokrat ???
vd007
3. nov 2012 16:21
nika-samo špancira in komandira-ima dve levi roki
luka-ma ne vem-je kot zapiha veter
anibasKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pustne miške
Dušeno sladko zelje