Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

25. okt 2013 12:03

Halo

Johanna

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

25. okt 2013 13:38

Moje prispevke glede raviola (mimogrede idejo in zagnanost za izdelavo sem dobila ob gledanju oddaje,tako,da so se nanašali  na oddajo) sem sama brisala,ker nekatere/Hedonista ,ki te oddaje sploh ne gledajo/gleda pa jih/ga to moti..

Moti pa jih/ga zato,ker ne sledijo/sledi oddaji,in potem pa ne vedo/ve o čem je tu debata.Prispevke in slike pa sem dala gor v komentar šefovi jedi,in kaj sem sama odnesla iz prikaza te recepture.Rada gledam in bom še..in bom še komentirala.Sama pa težko komentiram nekaj ,česar ne gledam..z razliko od enih..

Vrtejbenka

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

25. okt 2013 13:58

Hedonist, je morda administrator podelil pravice moderatorstva tebi in komu to pozabil povedati?

Vzel si si pravico,  ki jo imata le administrator in moderator. Če že, bi se na katerega od naju obrnil, ne pa, da si jemlješ pravico, ki je nimaš. Konec koncev, od 4. oktobra (3 vpisi) si do danes zmogel le en vpis v tej temi (20. 10.), ko si precej grobo opisal tvoj pogled na enega člana Gostilne. Koliko vsebinskih vpisov torej imaš v tej temi? In potem mečeš naprej ljudem, ki iz receptov v oddaji naredijo svoje izvedbe in jih vsem pokažejo, tu, kamor sodijo dosti bolj kot v eno novo temo, ki ne bo imela povezave s to, da temo smetijo. S čim? Z vsebinskimi vpisi?

Vrtejbenka, povsem odveč je, da si umaknila svoje zapise, enako velja zate, marta.

Predlagam, da svoje zapise vrneta. Upam, da ni treba razlagati, zakaj. Večina jih bo vesela, na posameznike se pač ne bomo ozirali. Teme bi bile prazne, če bi bili v njih le vpisi, ki bi ustrezali vsem uporabnikom.





hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

25. okt 2013 16:23

Nobenih pravic si nisem jemal, bog ne daj. Napisal sem samo kar sem opazil in sem tako tudi mislil glede na prakso,ki se tukaj izvaja.  Če sem s tem užalil koga nič hudega,tudi sam sem že kdaj bil tule, o dvojnih merilih  pa sploh ne bi govoril. In če sem storil prekršek in če ti moderator 2 ni všeč moje pisanje pa me zaradi mene lahko tudi izklopiš. 

hedonist

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

25. okt 2013 18:25

Vrtejbenka, jaz pa bi te kar prosila, da daš nazaj svoje prispevke. Hočem še 1x pogledat, kako si naredila in nikjer ne najdem Potem pa vidim, da si zbrisala, ker se nekdo usaja. Meni je pa tvoj prispevek kar pasal v temo, saj gre za jed, ki se kuha v Gostilni. Konec koncev je to kulinarični forum, kjer mi je bolj všeč, da se pogovarjamo, kako se kuha v gostilni, kot pa kaj npr. tekmovalci delajo v gostilni.

Drugače pa sem danes slišala na Radiu 1, da so cene kar visoke (za 8 ljudi so dali krepko čez 300 evrov, je pa bilo to menda precej na račun vina).

emalisej

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

26. okt 2013 15:55

Za izdelavo šefovega raviola sem dobila zagnanost ob gledaju oddaje.Predvsem me je zanimalo,kako se bodo obnesli šefovi nasveti.Rekel je da na 1 kilogram moke da nekje 30 rumenjakov,sama pa se za proba naredila testo iz 10 dag ostre moke,10 dag gladke moke,4 rumenjkov(velikih) in žlico vode.takoj po mesenju testa ,sem ga vakumsko zapakirala.Nadev sem naredila iz spasirane in dobro ožete špinače,skute,muškatnega oreščka in soli.Dala sem ga v dresirno vrečko in v hladilnik.Testo sem drugi dan zvaljala,izrezala kroge,nadevala z špinačo,v sredini sem pustila manj nadeva,da je bilo kot gnezdece.V sredino sem položila res počasi rumenjak(nobeden si mi ni razlil) in počasi pokrila z drugim testom.To testo,samo z rumejaki se pa veliko bolje obnaša kot napravljeno z celim jajcem.Je bolj voljno in ga je lepše oblikovat...najbrž (moje laično mnenje)beljaki v testu testo trdijo (kot je že omenila mamamia).Zunanji rob spodnjega kroga sem na fino premazala z rahlo stepenim beljkom.Drži kot uhu lepilo..

 

Bannanna imš prav.Ta gigant raviol z rumenakom je znan.Tudi sama imam v eni res dobri knjigi o paštanju noter slično recepturo.Samo da v njej nastopi testo iz špargljev,špargljev nadev in rumenjak.

Meni se je tukaj šlo bolj za šefove nasvete o testu samo z rumenjaki in o vakumiranju testa,kako se to obnese.Po sprobanju sem videla da odlično.Prav bo prišlo kakšno nedeljo,da lahko hitro skončamo raviole,ker imamo vse že predpripravljeno...tako kot v gostilni.

Branka..kuhala sem jih 4 minute,lahko bi še pol minute več..drugič bom.Pazit moraš ,da položiš raviole v vrelo vodo,vode naj bo dovolj da je ravioli ne zamorijo.Postrežemo takoj.

Šefov raviol je bil špinačni,vseboval še jurčkovo kremo in bil piramidaste oblike.Sama sem za v prvo izbrala lažjo pot..bom naredila tudi njegovo izvedbo..Jurčkov mi je bilo škoda,če mi ravioli ne bi uspeli,piramidasta oblika je malekost težja.

Vrtejbenka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4538

26. okt 2013 18:45

Tudi moja stara mama je vedno delala rezančno testo le iz rumenjakov, takrat sem imela usta do ušes, ker sem vedela, da sledijo snežene kepe v vanilijevem pudingu

Vrtejbenka,

lp

mzm

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

26. okt 2013 19:08

Kako sem vesela, da si postopek ponovno objavila, sem te že na ZS  želela povprašati

babka1951

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

26. okt 2013 19:16

Moderator2   in Vrtejbenka 

Johanna

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

26. okt 2013 20:15

WOoooW, Vrtejbenka, tole si pa super izpeljala, bravo!

 

Glede samih rumenjakov v testu za pašto: šele ob tvoji omembi Šefovih nasvetov mi je padlo na pamet, da je tudi moja pokojna stara mama delala testo za rezance striktno samo z rumenjaki. Nekaj zaradi lepe "prave" rumene barve testa, nekaj pa zaradi tega, ker je trdila, da tako na tenko, kot je bil njen "mušter", testa za rezance ne bi mogla nikoli razvaljati, če bi dala v testo tudi beljake.

Jaz se s tem nisem ubadala takrat, ker me goveja juha s super drobnimi rezanci itak ni zanimala, sem bila izbirčen otrok, ampak zdaj se mi pa zadeve "poklapajo". Torej se splača poskusiti na ta način :)

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti