Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

10. okt 2014 11:38

Recept za moštardo je pa Nola oddala...

http://www.kulinarika.net/recepti/11834/ozimnica/domaca

Tako bi rekla..laično..moštarda,razni čatniji,tile konfiti je vse ena in ista  pašta....moštarda ima izvor v Italiji,čatniji predvidevam v Angliji,pa še kakšna vložena jed bi se našla,konfit naj bi bil francoskega izvora ..čeprav je pri njih to meso,račje,vloženo v lastni maščobi..po domače prevedeno naši ocvirki v masti je po njihovo confit..ljudje so pač uporabili to kar so sami pridelali..in vložili.

Na,zdaj me mika še Nolina moštarda.

Vrtejbenka

BABI 2+2  

član od: 8.11.2009

sporočila: 379

10. okt 2014 11:54

Sem gledala izdelavo te zadnje Binetove kreacije - sladice, tako komplicirano, da se bog usmili. Se mi kar smilijo črni, saj je to recept dobesedno za izgubit, ker hitre postrežbe (za 50 ljudi!) enostavno ne vem kako naredit ob vseh tistih lomljivih krompirjevih hrustkih.

Saj nič ne rečem, je lepa, verjetno tudi okusna (kar veliko rdeče pese oz. soka?), ampak za servis totalno nepraktična. Če jim to pri izdaji na hitro rata (ob vseh Binetovih: hitro, hitro, gremo...), potem jim dam pa kapo dol.

Pa Almir pri črnih se tudi zadnje čase po mojem mnenju zelo neprimerno obnaša do svoje skupine....

 

BABI 2+2

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

10. okt 2014 16:17

Konfit (dobesedno to pomeni pripravek, iz latinskega conficere-napraviti, pripraviti) je shranek iz mesa, dandanes tudi iz sadja ali zelenjave, ki je termično obdelan v lastni maščobi ali v sladkorni raztopini in prelit z njo shranjen.

Klasični konfit je izdelek in tehnika, kjer konzerviramo gosje, račje ali svinjsko meso tako, da ga dolgo časa pri nizki temperaturi pečemo v lastni maščobi, potem pa pokritega z maščobo hranimo v zaprti posodi.

http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recette/confit-c

Konfite pripravimo lahko tudi iz sadja in zelenjave, vendar to niso konfiti v klasičnem smislu, saj jih ne hranimo v lastni maščobi, ampak običajno v sladkorni raztopini.

nola

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

10. okt 2014 16:37

Ja Nola,imaš čisto prav...sama sem šla zjutraj malo v bukve to prelistavat,pa dobim konfit iz paradižnika ,je pa shranek v olju, mimogrede enako se naredi tudi iz melancanov,mi doma poznamo to pod navadno vloženi malancani...šef v gostilni pač govori o tem kot o konfitu..zame je pa pod vprašajem če je to to..potem je prekmurska tunka v zaseki konfit,pa kot sem že omenila ocvirki v masti tudi...tako da letos bomo konfitali ocvirke

Mimogrede,dober link Nola...

Vrtejbenka

ajmar  

član od: 7.12.2009

sporočila: 142

10. okt 2014 20:38

Hvala za odgovore. Zares.

ajmar

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

11. okt 2014 13:32

V Gostilni pa je danes prišlo do velikega preobrata..Nataša je danes dala "odpoved" in odhaja domov... tekmovalec,ki oddhaja sam iz igre ima možnost postavit na svoje mesto že izpadlega tekmovalca,se je Nataša "odločila" za Špelo,ki je prva izpadla.Zakaj v navedbicah?..ker ne verjamem,da se je Nataša sama odločila za Špelo,ker se je najbolj ujela z Matevžem,po moje bi se ona sama odločila za njega..res pa je,da stoji zadaj za to odločitvijo cel štab Gostilne...že Matevža šef ni izbral za varnega ,ko se je odločal med njim in Pio...Matevž je naredil iz priželjca kot en slan mafin,moramo vedet ,da  priželjc sam po sebi sodi med bolj zahtevne sestavine,Pia je pa iz gomlja zelene naredila pire!!!..in se je odločil ,da je njena jed boljša,čeprav je zelo pohvalil Matevža...mislim pa da pire iz zelene..no je..vsak igra svojo igro..tudi šef...najbrž so hitro ugotovili ,da bi Matevž prišel daleč,in niso hoteli da bi spet nekdo iz šole Zemono,prišel v špico..če se spomnimo prvo leto je zmagal Andrej(fajn fant,fajn karakter,mu prvoščim ),toda moralana zmagovalka je bila Julijana iz Zemona,lani je zmagal Tomaž,spet iz Zemona..Matevž pa je Tomažev kolega,tudi delal pri njem..tako da...

Letos pa je vsaj zame najmanj gledljivo...preveč grde igre,preveč taktiziranje,nič ne bi delali,predpripravo si naredijo tudi dva dni prej,spečeno meso vakumirajo, zamrznejo in to postrežejo..no,včeraj jih je šef pri tem ustavil..k sreči.Jaz doma ne delam tako,ne pa v gostilni,kjer ljudje plačajo hrano in to v malo višjem cenovnem razredu.

Za Zino sem mislila,da je vseeno malo boljša,sploh kot izučena slaščičarka..pa če ni imela Valerijota ob sebi ,ko je bila zadolžena samo  za šmoren,ga ne bi sfolgala skozi..sedaj pa šinfa čez njega.

Sem bila med večjimi navdušenci šova..nič več..in veliko jih tako meni.

Nataša srečno doma,poberi se...sedaj bo najbrž šla na vroči stol Polonca..upam,da na sosednjega posede Almirja in gre on domov.

Show must go on...

http://www.youtube.com/watch?v=AHWLVxg8MxA

 

 

Vrtejbenka

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

11. okt 2014 18:30

Letos je Gostilna negledljiva. Prejšnji dve sezoni sem gledala zaradi jedi. Lezos pa me je že na začetku zmotil odnos med tekmovalci, pa tudi jedi mi niso preveč zanimive. Tako, da so me zgubili že po par tednih...

emalisej

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

11. okt 2014 20:12

@vrtejbenka; nekateri čez dan in noč počnemo marsikaj drugega kot visimo na Voyu, nam lahko prihraniš podrobnosti za kvaliteten ogled oddaje?

Commis débarrasseur

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

11. okt 2014 20:25

Spoštovani Zzak1977..nimam Voya,in ga tudi ne pogrešam..tudi drugi čez dan veliko postorimo,recimo nabiramo kuharsko kilometrino..noč pa.....predvidevam pa,da si dovolj star,da lahko mojo pisarijo preskočiš,kajne.

Vrtejbenka

Nomen  

član od: 13.3.2012

sporočila: 135

12. okt 2014 0:11

Ker sem slučajno dovolj blizu doma lahko povem, da ima Vrtejbenka, kar se tiče "šole Zemono" čisto prav. Fakt je, da je Tomi iz Zemona genialec in verjetno gre Binetu, predvsem pa - poudarjam - POP TV-ju in njihovemu zaslužku v nos. Verjemem tudi, da se Tomi ne počuti prijetno, ko mu bivši podrejeni skačejo v zelje, čeprav vedno poudarja, da je zdrava konkurenca dobrodošla in je žal (roko na srce) še vedno nima. Oddaja je očitno kuhinja tudi v prenesenem pomenu besede. Tokrat gre na stol Polonca, verjetno zasluženo, ker je najmanj izkušena in najmanj spretna, ampak, ker je moje gore list (pravzaprav naših briških gričev), držim pesti za njo. Dajmo Polonca, saj veš, kaj pravijo o Brikah!

 

P.S.: Šefove jedi so za moj okus res za "dol past", me pa mine, ker se mi enostavno ne zljubi, da bi po določene eksotične sestavine tekal nekam daleč. Mislim, ne vem, zakaj je treba nekaj zavijati v alge, če bi se bučka čisto dovolj dobro obnesla? Sploh, če je smisel letošnje oddaje, da se obuja domače jedi (kar vidim priletno prekmurko, kako veselo alge zavija).

 

P.P.S.: Res je pa tudi, da sem malo zaplankan. Moja najljubša jed je še vedno DOMAČ pršut, na tanko narezan in v kombinaciji z domačim, sveže pečenim kruhom. Grisini in melona so zgolj za okras.



Nomen

Sporočilo je spremenil(a) Nomen dne 12.okt 2014 00:13

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti