8. avg 2012 9:13
Smo si različni. Meni je tale 3100 kot na kožo pisan in imam neizmerno veselje s preiskušanjem različnih funkcij in možnosti oziroma programov, ki jih ponuja. Se pa povsem strinjam, da je (zgolj) dober aparat premalo za dobro fotografijo - brez da ga znaš uporabit in brez občutka ter nekaj osnovnega znanja še tako dober aparat ne bo prinesel dobre fotografije.
Zelo praktično je pri tem aparatu že to, da lahko v naprej nastaviš mape in fotke shranjuje po teh mapah, iskanje je olajšano na več načinov, tudi po datumih, itd. Tako da v bistvu že urejene mape preneseš na računalnik. In potem si vzamem čas in fotke obdelujem, shranjujem, brišem, karkoli že.
Sama sem naredila velik korak naprej s tem fotoaparatom, predvsem pri popotniški fotografiji, ki je zame še vedno na prvem mestu.
Glede fotkanja z mobitelom - ti verjamem, kar praviš, ampak meni to ne znese. Sem zelo staromodna in imam mobitel za telefoniranje in pošiljanje ter sprejemanje sporočil, pa kvečjemu še za opomnik, da česa ne pozabim in za budilko na potovanjih.
Dostop do interneta in posledično brskanja po raznih web straneh me po telefonu ne zanima. Če zunaj službe kaj potrebujem imam laptop ali tabličnega. Sem imela internetni dostop tudi na mobitelu, pa sem deletirala. Zmorem več ur na dan skupaj preživeti brez tega.
mamamia