29. jun 2012 17:32
Aj, tale tema je še vedno živa....
Sama imam pigmentacijo, ki mi naredi čisto simpatično porjavelost. Je veliko bolj porjavelih od mene in veliko manj. In kaj potem? Nihče na svetu nima točno takega odtenka porjavelosti kot jaz, a ni to super? In to lahko čisto vsak reče za svojo barvo.
In seveda, ko sem bila stara štirinajst let, sem bila čisto obupana, ker nisem dosegla čokoladne porjavelosti, ki jo je z lahkoto dosegla - ampak pri štirinajstih človek itak dela dramo iz vsega. Tista moja čokoladno porjavela sošolka je pa želela biti svetlolasa. Skratka, želeli sva si nekaj, česar objektivno nisva mogli imeti.
Potem se pa te stvari prerastejo.
Samopodoba je pomembna stvar in ljudje v tišini trpijo zaradi problemov, ki jih vidijo samo oni sami in nihče drug. Doseči barvo kože, ki ti je genetika ni namenila, je v resnici nekaj, kar nikoli ne pomaga. Samo opekline se dobijo.
Sem se ravno vrnil s toplega otoka in tam je bilo ljudi z vseh koncev in krajev in bili smo barvasti kot da bi delali reklamo za United Colors of B... Kako dolgočasno bi bilo, če bi imeli ton-na-ton barve kož!
Je pa fino, če se človek nauči organizirati svoj videz svoji pigmentaciji ugodno. Raje kot mazanje z čudnimi zvarki je pametno najti barvno skalo, ki podpira svetle kože (bež, kot pravi Lisa). Svetle kože imajo poleti najraje modro barvo. Najdite svojo modro barvo: to je tista vaja, da prilagaš tekstil k obrazu in pogledaš, katera barva ti gre najbolje k obrazu, to smo se že učile pred leti.
Skratka, počasi si komibinirajte oblačila v modrih tonih. Dojenčkaste barve, bele barve, bež barve....to svetlim kožam ne pomaga. Modro potem kombinirajte z barvo vrvi, izogibajte pa se rumenim, oranžnim, roza, rdečim tonom.
Druga stvar: malo poglejte svojo kežual poletno garderobo. Če je takšna, kot da bi jo kupili v nekermanovem katalogu, potem boste pač delovale bolj nekermanovsko in to je ajoj. Verjemite, svetlo kožo vidite samo ve, čudne krakte hlače, ki lezejo v rit in tiste švabske šlape, v katerih poleti paradirate po plaži in mestu in še malo po travnikih...to vidimo pa vsi in je grozno. Tudi tiste razvlečene majice, ki nikoli niso imele oblike, ampak so prodajali 3 kose v paketu za 5 EUR... tisto je neuporabno. Tudi odrezane kavbojke za na plažo in za komot...to je samo za zelo zagorene Playboyeve zajčice. Ostali imamo za "čez kopalke" lanene kratke hlače e ali pa pareote. Pa vse, kar spada v kategorijo mommie jeans in vse, kar ima kroj oblačila, ki nikogar (brez dodatnih substanc) ne more zapeljati v skušnjaov, to je tudi neuporabno. Te grozljivke vidimo vsi, belo kožo vidite pa samo ve.
Če bi imela sama svetlejšo kožo bi si delala stajlinge, ki bi poudarili svetlost. To ne pomeni bledoličnosti za vsako ceno, temveč predvsem odpoved sončenju, ki ga koža ne prenese več. Svetla koža je okej, rozasta je pa znak, da je nekaj narobe. BTW, a si predstavljate Nicole Kidman ogoroelo? Pa Gwyneth Paltrow? Pa Jesico Chastain?
Vendelina jr.