20. mar 2012 17:25
Drage moje, takšnih butljev kot je mož od kolegice, je na tone. Sicer je tole offtopic, ampak vseeno. Danes sem srečala dva. Modela sta se pogovarjala v Valvsorjevem parku in eden je imel na vrvici psa, ki je lajal in se zaganjal v vsakega pešca, ki se je približeval. Sama vsled rekonvalescence še bolj počasi hodim in zadnje, kar bi želela je to, da se vame zaganja en srednje velik pes. Zato sem od daleč vprašala, če je tale pes pod kontrolo. In sta me modela pogledala, rekla, da je pes maksimalno varen in kaj, da "vešča suha, te bom tok u rt sunu", zaj***. Sem rekla, da se a) takole z mano ne govori, da b) jaz govorim, onadva sta tiho in c) da grem sedajle prijavit do policije, ker da pes nima nagobčnika in se zaganja v ljudi....Sta še nekaj bentila. Jaz sem odkorakala do Policije na Prešernovi, povedala, da je v parku človek s psom, ki se zaganja v ljudi in da je bil verbalno grob...in sem dobila spremstvo v obliki policaja, ki je šel z mano pogledat ta dva modela v bližnji park. Si lahko mislite, kako so vsi (inkluzive pes) stisnili rep med noge, ko so videli, da sem se vrnila s policajem. Policaj je potem v njemu lastnem tonu razložil občanoma, da njuno vedenje ni primerno in da naj lastnik psa obvlada psa, če gre z njim na sprehod.
In bi rekla, da tip, ki se petelini z neukrotljivim psom, doma verjetno usede za mizo in čaka, da se bo sama od sebe napolnila.....
Vendelina jr.