15. mar 2012 12:23
špela100 je napisal/a: |
Čeprav pride on prej domov, si še pogreje ne, ker čaka "kao" mene. Je pa npr. zanimivo, da ko je on doma ali dopust ali je pač prosti, še kruha ne gre kupit, raje čaka mene, da pridem domov. Konec koncev nismo več tako mladi in imam počasi res že vsega dovolj. "..... Njegova mama ga pa še kar zagovarja, češ pri meni je vse jedel, če si ga ti razvadla, je pa tvoja stvar. No, malo lažje mi je, da sem to dala ven iz sebe, sedaj pa novim zmagam naproti, če mi bo uspelo. LP |
Nisem čisto prepričana, da tvoja tašča popolnoma brca mimo. Drugače je pa tako, da bo korenjak čakal, da se ti lotiš šporgeta in loncev točno toliko časa, dokler se boš ti tega v resnici lotevala. Saj lahko se greš tisto igrico v stilu, bomo pisali jedilnike za 14 dni... ampak ta igrica je za take, kjer vsi sodelujejo. Pri tebi bi pa eni delali inženiring, izvedba (odkorakanje v trgovino, kuha) je pa na tebi. Pa a se ti ne zdi, da tole vajo delaš že preveč let? A si se zato rodila? Bi rekla, da ne. In če imaš tri otroke, potem, verjemi, se otroci učijo vzorca, ki ga vidijo doma. In vidijo očeta, ki sitnari glede jedi in ki sedi pri mizi in čaka na čudež, da se bo nekaj prineslo na mizo, v shrambo in v hladilnik. A hočeš, da so tvoji otroci taki? Ali pa hočeš, da se tvoji otroci razvijejo v tiste osebe, ki vse znosijo k hiši in tudi vse odnesejo, ostali pa to razumejo kot nekaj samo-po-sebi-umevnega? Ker, če ne boš česa spremenila, boš dobila točno to: še bolj razvajenega dedca in otroke, ki ne bodo ustrezno opremljeni za življenje. Oziroma, ali hočeš, da te kakšna bolezen vrže na posteljo in boš imela okoli sebe štiri, ki ne bodo znali narediti nič gospodinjskega in boš ti v šlafroku lezla do štedilnika? Zberi se. Namesto tega, dragi, kaj bi pa ti danes jedel, golaž ali rebrca, preprosto povej plemenu, da si utrujena in da tega standarda, da ti vse kuhaš in delaš ne bo več. Lepo naredi tabelice, v katerem bo pisalo, kaj mora vsak od članov družine narediti (eden v trgovino, eden nosi smeti, tretji pere....ni, da ne morejo, čisto vsak, ki je starejši od 5 let lahko kaj postori) in se naj vsak loti svojih opravil. Od otrok do moža. Če se bojiš, da se bodo kaj pritoževali - hja, a te nič ne spoštujejo? Če misliš, da tega ne bodo sprejeli z navdušenjem - hja, v življenju se delajo tudi stvari, ki nam niso všeč, temu se reče odraslost.
Tisto sloveniš-cankarjansko kozo, ki si jo igrala 20 let in si vsem ustregala, to pa simbolno vrzi na smeti in igraj vlogo, ki ženski pritiče v tem stoletju. Vzemi en grd predpasnik ali cunjo, razreži to packarijo (to pač simoblizira tvojo prejšnjo vlogo) in to obredno vrži v ustrezen zabojnik. In si kupi nove čevlje, ker je dobro, da greš malo ven, medtem ko se pleme uči kuhanja in pospravljanja.
Pa srečno.
Vendelina jr.