Ežojevo potovanje v peru

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. mar 2012 1:05

In:

Džungla, videna s ladje. Na tem mestu je bilo veliko ptic, drugače jih je manj.

in:

Ni si treba napenjat ušesa, da bi slišali " pristne zvoke džungle ", nič se ne sliši, zaradi hrupa ladijskih motorjev.

ežoj

ežoj  

3. mar 2012 1:14

In:

tole zgoraj je pa že prvi postanek.

Prodajalci so že prinesli neznan sadež: sapote ( dober )

ežoj

ežoj  

3. mar 2012 1:22

Uf, se mi ne ljubi več, le še to, da ne rečete, da sem žleht:

Drugač, ozeblin ( še ) ni, tukaj, v Limi je nekaj manj kot 28 stopinj ( jaz, bumbar, nisem ponesel dolge gate ). Tudi prehlajen sem in kiham in šmrkam, predvsem zaradi enega piva iz hladilnika, spitega na hitro ( včeraj ).

ežoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4549

3. mar 2012 6:57

O, krucifiks, nikakor, da se rešiš japonskega turista

Senor pasajeros, srečno še naperej, brez kihanja in smrkanja, upam! (saj pravim, ni ga čez vino )

lp

mzm

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

3. mar 2012 16:30

Veš kaj, tega resnega ežoja pa kr tam pust. Sem pa pošlji unga japonskega turista, če se mu morda lušta kaj več pisat in se celo hecat .

Ognjič

ežoj  

4. mar 2012 23:43

Evo, spet jaz, znova iz XXI stoletja. Časovna vrata so nekje nad Andi, nič se ne čuti ( no, razen mal špikanja, tako menda mora bit v vsakem vremenskem stroju). Včeraj mi je neki " timing " zaškripal, pa se ni izšlo, da se oglasim. Pa kolk jaz kiham in šmrkam ne moreš verjamet. Kupil v lekarni ene tablete ( *ebiga, po cele svetu, razen ex juge in Peruja, je lekarna pharmacia, pa po celem svetu, razen omenjenih držav je lekarna označena s zelenim križem, pa ti bodi mojster in najdi lekarno. So trgovine, na katerih piše " boticas in še nekaj " in to je lekarna ), ki se jim reče Promalgen N, una ne zna nič angleško, jaz špansko tudi ne, iskal sem para alta temperatura, no contienda acetilsalicil, paracetamol ( acetilsalicil ne smem, vpliva mi na ten ), ona pravi no paracetamol , metamizol sodico, para nino o adulto, adulto izberem, temperature nimam, boljše mi tudi nič ni, upam, da bo taj natrijev mitamizol dober vsaj proti plešavosti.

Jaz ko nekam grem ( pravzaprav še veliko prej, tako potovanje se začne počasi ze 6 meseci prej, intenzivno 3 ) se pripravljam, zbiram razne informacije, v glavnem internet in vodiči Lonely planet, če ne drugega, da mal dobim sliko o potrebnih financah. Ogledam si slike, kaj je vredno videt pod " mus "................. Za Limo, nikjer ne piše za obalni pas v Miraflores ( Lima ima nekje cca 7 milijonov prebivalcev, sestoji se iz več "okrožij " , Miraflores je eno od njh ) da je zelo lepo urejen park, in zgoraj v mestu in spodaj zravn vode ( rečejo ji menda Pacifik ). Ravno tako nikjer ne piše, da se zjutraj tam dajo videt jogerke, vseh kalibrov. Saj se razume, majčke, kratke na vseh koncih, menda tako mora bit za joggiranje, jaz se ravno na to ne spoznam, zanimivo je pa za pogledat. Kaj vse za enih oblin prinesejo čikite za pokazat ne moreš verjamet. A bogme se tudi muhere ne dajo...................... ma kaj ne dajo, po moje daleč vodijo, kaj šele one prinesejo za vpogled je res občudovanja vredno. ( matr, kolikokrat sem se jaz tukaj spomnil Hedonista, pa se mi nekako ne izide, kakšna paparaco akcija, za opravičilo, s sabo imam fotoaparat s slabšim zoomom ). Pa še tako je narejeno: une sestradanke, ki itak nimajo kaj za pokazat, švignejo mim tebe kot blisk, un ki imajo, pa vse počasi sopihajo mim tebe ( da si vse v miru ogleš, seveda ).

Danes sem obiskal center mesta, Plaze San Martin in Plaza de Armas. Tam so ena dva muzeja, ki me niso ravno impresionirala ( arheološki, predkolumbijski........... in nekakšna umetnost, slikarstvo ). Na plaza de armas je velika cerkev, bil ravno v času maše, no ravno je bila pridiga ( pa matr, kako te duhovnike naučijo lepo izgovarjat besede, cist vse sem razumel, mislim, da je ravno tako s slovenskimi duhovniki, vsi zelo razgovetno izgovarjajo besede ). Cerkev polna vernikov, ne moreš verjet ( priznam, da pri nam niti ne vem kako je, bom res enkrat preveril ). Peruance štejejo za zelo verne ljudi, pol mi nekam logika ne gre: a se vernost izraža s velikostjo cerkve....................

Nedaleč stran je predsedniška palača, na vsakih dvajset metrov je policaj. To mu nekako izpade, da ravno ne verjame v božjo zaščito, verjetno ni goreč vernik, raje se zanese na policaje s brzostrelkami. Ravno tako, v stranskih ulicah je polno policajev ..........., *ebiga, že vedo zakaj.

Ko prideš na kak trg potem, ko si videl merkado v Pucallpi in Iquitosu: to ni to ( kot bi rekel Sokrat............ ma kak sokrat, on se je sam garbal s ono njegovo......... a je bila Xantipa, njemu ni bilo do filozofije, pol je bil un drug............. ja un bo, Aristotel, rekel pa je ( menda ): ) *ebeš ti trg če tam ne prodajajo pečene crve, krokodile in želve.

Uf, uf, ne morem več tipkat, boli me un prst za tipkat, iz nosa mi teče, kiham, šmrkam............ **ebli jih tropi, sam mi še ozebline manjkajo, kar se bo menda kmalu zgodilo, danes zjutraj nameril 22,5 stopinj, in to naj bi bile tropske temperature!!!!!!!!!!!!

ežoj

ežoj  

4. mar 2012 23:55

Evo, slika iz cerkve v Limi, danes zjutraj okrog enajstih:

in, če morda iščete delo, da se videt, na več mestih:

ežoj

ežoj  

5. mar 2012 0:04

e mal starejše slike:

xxxxx

še mal " čudnega " sadja, na sliki je aguahi.

ežoj

ežoj  

5. mar 2012 0:14

tam, kjer so oni xxxxx, bi moglo pisat: vasica v džungli, kjer se ladja vstavi ( po potrebi, na reki in potnik pride s čolnom.

in še:

zgoraj je " kormilarnica " ali, kako bi se že reklo!

zgoraj je natpis na krmi ladje ( a ravno me neki pritislo............... ) 

ežoj

ežoj  

5. mar 2012 0:19

pa še to:

sončni zahod na amazonki, s ladje.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti