Ežojevo potovanje v peru

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

28. feb 2012 9:24

In to štiri- ali petmetrska . Naš ata jo je moral jeseni s sekiro posekat  

tulka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

28. feb 2012 10:33

ežoj, ne posluš tulke. Ziher so tisto mais pri njih na roke v luft vlekli 

Ognjič

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

28. feb 2012 10:46

ežoj, ko te bo prijelo, da bi kako ornk ribo pojhedel, priporočam tole, je tam doma: Arapaima gigas. Bo zadost za eno porcijo al pa dve, verjemi.

rimljanka

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

28. feb 2012 13:38

Sajbermamca, ne boš verjela, še policija je prišla vprašat, kaj gojimo .

tulka

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

28. feb 2012 23:32

Evo, spet jaz!

Ma vi me zmeraj neki zdivjate, pol pa pozabim osnovno, kako in kaj ( a ne, vi pa skos skrbite za planet, pa ce bom dobil une teroriste, pa............. ma, nc skrbet, bomo vse resili brez skrbi, sam da me najde una prsata lepotica....... )

Torej, en expectado BBW, naravnost: danes so me okradli, skor ves denar za danasnjo porabo ( kot je rekel ( verjetno Aristotel, kdo ce drug ): *ebes ti popotnika, ki ga ne okradejo ) . V vseh prirocnikih svarijo za ves Peru, da se je treba pazit tatvin vseh sort, se mi zdi, da sem jaz dokaj previden: s sabo sem imel le mal denarja, 60 solov v papirju in se dvajset kovinskih. Bil sem na merkadu v Belemu ( del Iquitosa ), samo zjas, kar sem jaz tudi pocel, in so mi iz zepa izvlekli papirni denar ( 60 sol, nekaj manj kot 20 €v ). Ves cas sem drzal fotoaparat v roki ( se ono vrvico ovil okrog, da ga ne morejo kar tako iztrgat, peder tasno tudi mocno prijel, pol je zep ostal dostopen. V tale hostl imam zaupanje ( hostal Flotentina, ali kaj podobnega ) in v sobi imam vec denarja ( sicer skritega v knjigi, da ga tudi sam vcasih ne najdem ) in potni list, ravno v takem primeru kot danes, da je skoda cim manjsa. Se sedaj mi je zal, da nisem vsaj petdeset solov spravil v " skrivni zep ", *ebiga, vcasih popusti pozornost,........... pa nc, dans ne bom nic jedel, itak je pred stipendijo.............. ma vseen bom. No, pustimo to, se nekaj besed o tisti ladji:

Na tej relaciji, Pucallpa- Iquitos- Pucallpa vozi vec ladij, vse imajo ime Henry in stevilko, moja je bila 6, videl sem v pristaniscu v Iquitosu Henry 9, ce jih je res 9 ali kasna vec ali manj ne bi vedel. Za casa voznje, po dnevi, enkrat, sem prisel v " kormilarnico " ( matr, menda se tako rece ). Sem mislil, bojo me nagnali, da ne motim obcutljive instrumente, radarje, sonarje, komunjkacijske naprave, racunalnike in kaj je se sodobnih cudes tehnike XXI ( matr, kaj li ze pomeni tale iks, iks, i ) stoletja. Noter dva mulca, meni se zdi, da ne vec kot 20 let, ono kolo za upravljat z ladjo, ena rocica za upravljenje z motorjem, ena dva stikala za luci in reflektor in cisto nic drugega. Sem kar zjal, pa ta dva mulca upravljata ladjo  z nekaj sto tonami izpodriva ( a ne, da se slisi uceno, tak je tudi bil namen ) kar rahlo me je stisnilo. *ebiga, kaj je je, vdam se v usodo.

Zvecer, ko je bila ze tema, se spet mal odpravim gor, v kontrolo. Sedaj je ze za krmilom bil resen mozakar ( recimo cca 40 let ), pred sabo je imel prenosni GPS, meni se zdi, da tak kot za avtomobile. Voznja po noci poteka s pomocjo tega GPS-a, pa un, drug fant, pogosto vkljucuje reflektor in prgleduje, kje je obala. Pa, ko mal razmislis, verjetno res ne gre drugac: dno in obala nista kamniti in verjetno noben sonar ne pomaga, radar tudi ne potrebujejo..............

Uf, bom poslal, da mi ne izgine

TBC

ezoj

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

29. feb 2012 0:08

Uf, saj vem, kolk vas je tisto prej zanimalo, pol se nekaj: kot prej receno, ladja se veckrat ustavi, nekajkrat pa za enih dvajset minut, in takrat ladjo prevlavijo prodajalci, v glavnem hrane: nekaksnega sadja, pecene ribe, koka kole....... Na zadnjem takem postanku, pri Requeni ( mesto, ki se pohvali, da ima elektriko 24 ur/dan za razliko od enega prej, Contamana, ki ima le zvecer, od 6 do 10 ( po nase od 18-22 h )). Na ladjo pridejo tudi s telefoni, ce kdo zeli telefonirati. Jaz sem pa kupoval, da preizkusim. Recimo sadez sapote. Jaz kupim, pa si neki mislim: ma to ti je en egzotican sadez, vrag si ga vedi, kaj se tukaj je, verjetno je drugace kot pri nam. Torej ga razrezem na rezine ( je velikosti kot jabka ), pa mal tuhtam, kaj se je, ne bi rad izpadel neveden . Sredica je oranznozlata, na zunaj je rjavo. Ma, egzotika je to, verjetno je obratno kot pri nam, saj je logicno: je se ono rjavo, ono oranzno se vrze stran. Zvecim ono rjavo, ma neki ni v redu, pol poskusim, ono zlato oranzno, uf, matr, je dobro, pa kako je to cudno, niti na logiko se vec ne mores zanesti.

Nas ( recimo: bledolike ), imajo tukaj nekako vse za ene bogate americane. Zaradi tega sem se prav neprijetno pocutil, ko sem eno dvakrat na dan hodil do " kantine " po pivo. Zelo bi bil zanimiv posnetek tiste gnece, vendar mi niti na misel ni prislo, da bi kaj fotografiral, se mi zdi, da bi to bilo skrajnje ponizevalno ( ce bi jaz bil na njihovem mestu in en " bogati gringo " slika, najmanj kaj bi naredil, bi mu razbil foto aparat, pa se nos, za povrh.

Kot sem ze prej povedal za Pukallpo, tudi tukaj ko prides, kot, da bi prisel na drug planet v enemu drugemu casu. Redki so avtomobili, ves promet se opravlje s tistimi moto tricikli, seveda, veliko je tudi navadnih motorjev. Veliko motorjev ( navadnih ) vozijo tudi zenske. Promet je veliki, vse je semaforizirano, prakticki so vse ulice enosmerne, na semaforjih je po zeleni, rumena pa rdeca, po rdeci pa ni rumene, je takoj zelena.

Na parkingih nekateri ( pa ne otroci ) za drobiz pokrijejo sedez vozila s kartonom in s tem preprecijo segrevanje sedeza, in zasluzijo kak drobiz, v kapitalizmu temu recejo podjetnistvo, resda prosjakov skor ni, kar je tezko dojet............

Uf, sedaj sem se spomnil: nocoj je skor celo noc dezevalo, zjutraj sem mislil, da bom zmrznil, temperatura 27,2 stopinje, pa cez dan ni slo cez 28 stopinj. Se prezebel bom

Zna bit mal nerodno za pesce, vozi se precej hitro............ uf, ne morem  vec tipkat, vec jutri.

uf, vsen bom poiskal vecerjo.

ezoj

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

29. feb 2012 9:32

Ti se kar izgovarjaj na vse sorte...ozna itak sve dozna . Po resnic bi povedal, da imaš par dni zasedenih, ker poziraš, ne pa, da nekaj o nekem ne pošiljanju in nenalaganju slik in te fore. Še dobro, da je mraz  včeraj nastopil, ko so te že imel narisanega . Tudi bledoličen nisi več...kar lepo si "nabacio braun boju" http://www.znanje.org/i/i23/03iv08/03iv08051221/Ama

Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 29. 2012 09:32

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

29. feb 2012 15:12

Ežoj, zakaj nam na koncu vsakega drugega posta pošiljaš tuberkulozo?????

lp

cervus

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

29. feb 2012 15:26

elaphus je napisal/a:

Ežoj, zakaj nam na koncu vsakega drugega posta pošiljaš tuberkulozo?????

lp

cervus
Saj veš, stalno nam razlaga, da je študent, zdaj se je pa končno izdal, kam je vpisan. lp, proxima

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

29. feb 2012 17:55

Ubuh

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti