1. mar 2012 3:36
Ma sovascanka, pusti to, a ti kaj hodis mim moje haciende? Baje imate lepo vreme, jaz pa imam posejan bob in cebulo od januarja. pricakujem, da bob ze cveti, cebula pa ze dela glave, se debeli. Jaz pa tukaj trpim, da je kaj. Danes zjutraj, ko sem se zbudil, najprej sem prekontroliral, ce imam ozebline, kajti tukaj se fajn shladilo in ne gre ( temperatura ) cez 27 stopinj. No, cez dan se je segrelo na slabih 29 stopinj. Niti tropi niso kar so nekoc bili..
Pa tudi dzungla ni, kar je nekoc bila! Pred nekaj urami prisel iz dzungle, ma niti enega komarja ni bilo ne videti ne slisati. Se dobro, da se nisem namazal z ono smrdeco zalbo proti komarjem, se opice bi se mi smejale, pol bi lahko padle s drevesa. Ko sem ze pri opicah, tukaj zivijo nekaksne majhne opice, pa ko skacejo po drevesih tam gor visoko, so videti kot kaksne veverice.
Kako je ze rekel, kjer ze................. ma Aristotel, kjer pa drug: *ebes dzunglo brez komarjev.
En espectado BBW, pa bo spet sovascanka vprasala katera ti je to woomen, najbrz se ne bo spomnila, da je to una z big boobies, ki naj bi mi razkrile zaroto, ki jo delajo mracne sile.............. in jaz naj bi resil planet ( no, bom ze dal vse od sebe ).
Danes sem ugotovil, da je voznja s temle trikolesnikom zelo nevarna, ravno tako s colni, kajti pri odhodu v dzunglo, se je vodic zmeraj prekrizal, ko sva ( bila sva sama , takorekoc osebni vodic ) se vsedla da se peljeva. No, kaze, da je nucalo.
Matr, zmeraj me zagovorite s nepomembnimi stvarmi, pol pa celota trpi. Torej, se nekaj besed o Pucallpi, ladje obljubim, da vec ne omenim ( no razen ce bo priloznost )
Torej, ko pridem nekje na letalisce z letalom, zmeraj mi je nekaksen sok, stik s " normalnim " svetom. Kajti, ko si potnik, si v nekaksnih zavarovanih koridorjih, ki so le za potnike, ko odhajas, se srecas s "realnim " svetom, ki ti takoj nekaj ponuja, hotele, sobe, taksije, kar jaz zmeraj sprejmem kot nekam vsiljivo. Enako je v Pukallpi, takoj te obkrozijo, ponujajo, jaz v vsej " kokofoniji 2 zvokov, slisim le moto taksi. Tega se primem kot resilne bilke, kajti, vedel sem da je tukaj promet v glavnem s trikolesniki, mislil sem, da je avtomobilov vseen nekaj vec. Zmenimo se za ceno do centra ( saj sem menda povedal sistem tukaj s taksisti: najprej se zmenis za ceno, pol se peljes. Med voznjo se menimo, mozakar zna mal anglesko, on me bo odpeljal do dobrega hotela. Ne, ne, jaz ves prestrasen, ne dobrega, poceni mora bit. Saj sem ze veckrat povedal mojo filozofijo: jaz vem, da mi znajo ponudit dobro sobo in dobro kosilo za 100$, mene zanima, ce to znajo za 20. Iskazalo se je da v Pucallpi in Iquitosu to znajo, za razliku od mnogih drugih mest. Jaz ne hodim po svetu, da obcudujem njihove dobre hotelske sobe in drage restavracije...................... ah, pustimo filozofijo.
Torej, mozakar najpre najde hotel za 100sol ( 100:3,4 ) €, prevec, pravim jaz, on najde naslednji za 30, nima pa internet, pol naslednji za 50, je ta pravi.
Prvi vtis o mestu je cudan, kot sem prej omenil, kot da bi bil na drugem planetu, v drugem casu. Ves tist promet s trikolesniki, vmes kak arhaicen majen avtobus, brez oken in vrat, no, le prednja sipa in zadnja ( veckrat razbita ), tam, kjer naj bi bila vrata, stoji en fant in nagovarja potnike, menda je sprevodnik ( brez sprevodniskih insignij ( beri sprevodniske tasne ). Po mestu vse ene arhaicne trgovine, z " vsem in svacim ", na plocnikih kaksna mizica, popravljamo telefone, mal naprej druga, en majhen " srafstok ", nekaj pil, kladivce, kak brusilni strojcek, popravlja vrag si ga vedi kaj, mal naprej " box ", recimo, 2x3m, sustarska delavnica, zenska sedi na plocniku, na klopici, s enim sezutim cevljem, drugi je v popravilu, v sosednji ulici, nekaj mizic, na njim pa pisalni stroji ( rekel bi, da ukradeni iz muzeja ), z uvlecenim papirjem in indigom ( ja, ja, to se obstaja ), pri eni mizici " stranka " s sopom postampljanih papirjev se neki meni, un neki tipka ( verjetno so kaksni odvetniki ), na vogalih s prodajalci sladoleda ali ne vem kaksnih sladic, bonbinckov, cokoladic, eno kvadro stran merkado, s cudnimi vonjavami po pasjih iztrebkih, gnilem sadju, kaksnih kuhinjskih vonjavah, polocniki, kar razpokani ( ce sploh so ), v njih pa liknje ( ce so ), v blizini hotela ene dve mizarske delavnice, delajo pohistvo, vse zunaj, na odprtem, eni otroci 8 recimo fantici ) obdelujejo tisto pohistvo, brusijo, lakirajo, polirajo,( pa, resnici na ljubo zelo lepo pohistvo, ne bi se ga nihce nikjer na svetu sramoval, vse delano od ponega lesa, kot, da iverice nepoznajo, zaradi tega je drug nacin izdelave in pohistvo je mal drugace narejeno kot uno od iverice. V hotelu opazim, da je vso stavbno pohistvo iz polnega lesa, ravno tako postelja, miza............... zvecer sele rata zanimivo, ko se na vsakih par sto metrov pojavi kaksna miza ( mizica ) s kaksnimi stoli ali klopico, neki se cmari, ponekod pecejo na zaru, nek evropski turist, ves nasmrajen s zalbo proti komarjem se napoti do reke.............
Uf, sem ze zmatran, moram nehat, Za enkrat Toliko, danes nic ne Bomo Continuirali. ( evo, sovascanka, danes ni TBC )
Matr, kolk se je vlilo, res prava tropska nevihta!
ezoj