9. feb 2012 15:49
Vanja, navezanost na hišo ni le slovenska značilnost, Avstrijci in Nemci so nam tu zelo podobni (ali mi njim). V USA je seveda drugače, tam si hišo s prikolico voziš naokoli, če malo karikiram.
Ker vem, kako so Slovenci v veliko priemrih zidali hiše in se marsičemu odpovedovali, tudi razumem navezanost na te "štiri stene". A to so štiri stene le za naše oči, zanje so pa dom. Zato so navezani. JAz povsem razumem mojo taščo, ki se ne strinja s prodajo hiše, v kateri zdaj živimo. Tu je preživela del svojih najlepših let,ima vse udobje, ki si ga ja ustvarila, stroške zmore brez večjih težav, odlično se počuti. Pravi, da ko umre, naj kar prodamo in gremo vsak na svoje, ona pa si želi to, kar ji je preostalo, preživet tako, kot živi zdaj. In jaz jo pri tem povsem podpiram. Tako kot bi ona mene, če bi se mi odločili za odhod iz hiše. Pa se nismo, čeprav so bile možnosti in priložnosti.
Noben od naših otrok ne bo ostal v tej hiši, pa bi se našel prostor. Zato, ker hočejo biti samostojni in neodvisni, popolnoma. Tako da življenje pod skupno streho ne pomeni nujno odvisnosti od staršev ali priklepanje otrok na starše. Otroci imajo izbiro in odločili so se, da gredo na svoje in "izsanjajo svoje sanje", kot si napisala. In mi jih pri tem podpiramo z vsemi štirimi.
mamamia