9. feb 2012 1:03
Prihajam iz hiše, nekje še razumno velike, potem sem pa cel študij in še sedaj živim v bloku, v najemu. Edina resolucija, ki se je spomnim od mladosti je, da jaz bom pa zaprmejduš živela v bloku, hiše si ne želim nakopati na grbo (seveda pa tudi vemo vse in še več o zarečenem kruhu, ampak recimo no...).
Glede stroškov stanovanje vs. hiša ne bi točno vedla, ker so pač domače stroške vodili starši. Pač po logiki in kvadraturi sodeč, bi rekla da so stroški v hiši večji. Pa da jih vsi, ki se ne kopamo v denarju, pa naj živimo v bloku ali hiši, skušamo čimbolj zmanjšati tudi ni nobena skrivnost.
Zakaj sem taka privrženka stanovanja? Ker se mi je priskutilo na celi črti, da je bila s hišo+vrtom+travo vedno neka skrb in je bilo potem treba za dopust vedno celo procesijo kdo bo vrt zalival pa travo kosil. Pa dotrajana okna, pa streha, pa fasada, pa to za narest okoli hiše pa ono, pa po uti speljan bršljan, ki je čisto podivjal 3 dni obrezovati. Skratka vedno, ko bi človek pomolil vse 4 od sebe in malo meditiral je s hišo nekaj za počet. Ker oba s fantom rada potujeva je stanovanje milina - tistih 5 teglcov rož tudi če se posušijo nič škode, sicer pa spakirava, zakleneva in greva. Nobenega tedenskega načrtovanja kdo se bo ukvarjal s hišo.
Sosedje so pač sosedje, od sila prijetnih do pain in the ass profilov. Pač do neke razumne meje toleriraš njihove napake, ker tudi sama nisem brez njih, ko prekipi greš potrkat in najprej probaš varianto pogovora. V skrajni sili je pa kakšna pritožba kaj vem komu. Zaenkrat solidno vozimo s toleranco oz. blagim opozorilom, da je nekje ob 1ih zjutraj fajn če se glasba malo stiša recimo
Moti me isto kot že eno poprej - če nimaš stanovanja s teraso je problem s sušenjem oblek pozimi, ampak se da, pač malo tempiraš da je oprano bolj proti večeru, da se pol čez noč večinoma posuši in ni gužve zaradi stojala.
Vsekakor bi se še enkrat odločila za stanovanje, stroški so pač kakršni so, bi bilo fino imeti svoje stanovanje, a zaenkrat še ne gre. Je pa veliko manj posla in za noben denar trenutno ne bi menjala tega prostorčka za teraso & dvorišče.
Viva Meier