9. feb 2012 11:00
Zame osebno hiša-vedno se nekaj dogaja.
Pred zimo si napeljem gnoj v vrt-spremlja me mačka-včasih se jezim,ko mi brska po vrtu,včasih ne...sosedova robida mi leze v vrt,jo čistim-mačka spet z mano-gledam jo ,kako uživa-pa "šiba" na drevo,pa vidi kosa in ga čaka...
Pa pride februar,marec,vzgojim sadike(v kolikor mi bolezen dopušča)-pride lepše vreme,jih znosim na balkon,jih odkrijem,če je slabo vreme jih pokrijem,proti večeru jih dam noter...se začne v vrtu-prekoplem,posejem-zraste trava,pokosim,pograbim...pa drevje,da ne pozabim-treba obrezati...
Pride pobiranje plodov,vlaganje...pa tudi razočaranje-srne mi pojedo blitvo,divje svinje so mi lansko leto vrgle 3 sadike kumar ven,krompir,da ne govorim-se mi je bilo za zjokat...
...jesen-priprava drv.Več let sem jih sama sekala,sedaj imamo cepilec in dela to mož.In seveda,drva zložim-ne pustim pa nobenemu več,da mi pomaga,čeprav so mi ponudili večkrat pomoč-enostavno NE ZNAJO ZLAGATI DRV.
...pa kidanje snega...
Vmes ima mačka mlade,včasih smo imeli psico,skrb in igranje z mladiči...ja,pa da ne pozabim:3 vrste sinic,belo črne vrane,dokler smo imeli bezeg v bližini hiše sem z veseljem gledala brgleza,kako hodi po njem gor in dol,joj,pa eno poletje je ob 18 h obiskoval moje rože lastovičar...
In,kaj bi jaz v stanovanju med štirimi stenami???
andreja m